icon

Ukončenie rodičovskej

ivirk
21. apr 2017

Prosim Vas, co vsetko treba vybavit, vypisat, podat, oznamit, kde, v akom casovom predstihu....ked konci rodicovsky?
Moje dieta dovrsi 3 roky 2.10.2017, cize dovtedy trva aj rodicovsky? Do akeho datumu to mam chapat? Som z toho jelen, hladala som o tom ale fakt nestiham a utrzkovo som nacitala nieco, no mam v tom chaos co kedy dokedy komu a kde... Ospravedlnujem sa urcite to tu je rozoberane len nestiham hladat a vsetko citat. Ozaj a este ohladom cerpania dovolenky- mam narok na nejaku dovolenku? Kedy? Kolko? Aku? Dakujem za komplexnu odpoved a pochopenie 🙂

evittam
21. apr 2017

@ivirk Najprv uved "komplexne" udaje a potom ziadaj "komplexnu" odpoved. 😁
Tvoj PP trva, mas zostatok dovolenky, nastupujes spat do prace,.....
RD ti konci dnom 2.10.2017, bud nastupis spat do zamestnania (ak mas do akeho) dnom 3.10.2017, alebo mozes byt od 3.10.2017 dobrovolne nezamestnana, nezamestnana, na predlzenej platenej ci neplatenej RD..

helenanovakova
21. apr 2017

Mne skončila minulý mesiac RD a nakoľko som s dieťaťom zostala ešte doma, lebo do škôlky nastupuje až v septembri, vybavila som si neplatenú RD. T.z., že zdravotné odvody za mňa platí štát, ale nedostávam už rodičovský príspevok. Na neplatenej RD môžeš byť do 6. roku veku dieťaťa, dieťa môže chodiť do škôlky na pol dňa. Potrebuješ zo sociálky potvrdenie o ukončení RD a potom ho prinesieš do zdravotnej poisťovne. To je všetko.

evittam
22. apr 2017

@helenanovakova DP nema nic spolocne s RD, cize ti ani ziadne potvrdenie dat o jej skonceni nemoze.
Zakladatelka uvadza malo info. Takze kludne moze mat narok na podporu ak jej PP trva -ako som uz napisala.

evittam
22. apr 2017

*Nie DP ale SP...