Ukončenie rodičovskej dovolenky a následná podpora
Dobrý deň,
poprosím o radu. Dňa 25.3.2023 mi skončila RD po šiestich rokoch a zamestnávateľ mi nariadil čerpanie starej 35 dňovej dovolenky (nástup 19.mája) + mám ďalších 35 dní novej dovolenky, avšak zamestnanie plánujem dohodou ukončiť, nakoľko od septembra mám novú robotu.
Chcela by som sa informovať, keď podám výpoveď k 30.4.2023, či mi výjde stále najvyššia možná podpora v nezamestnanosti.
Ďakujem za rady
Musia vás na 1 deň aktivovať v práci. Pokiaľ máte dovolenku a si ju čerpáte áno máte nárok na najvyššiu. Iba ak by nebola žiadna dovolenka by bol problém.
Ak si chcela maximálnu podporu, pracovnú zmluvu bolo treba ukončiť nasledujúci deň a nechať si preplatiť dovolenku. Tak by ti vznikol vysoký vymeriavací základ na 1 deň a následne z toho jedného dňa by sa počítala podpora.
Ahojte chcem sa spýtať ako postupovať aby to bolo výhodné pre mňa....Som na RD od roku 2018(2 reťazové pôrody) RD mi končí v júni 2024 ale nechcem sa vrátiť do pôvodného zamestnania lebo sa tam robia 12 hod. Môj zamestnávateľ samozrejme o tom nevie. Lenže predtým sa ma budú pýtať či sa chcem vrátiť alebo nie....Ide o to že mám aj dovolenku ešte za tie dve MD....neviem ako postupovať ako to vyriešiť. Aby keď dám aj výpoveď (lebo tu neviem kedy dať -najskor poviem že sa vrátim a potom cez čerpá je dovolenky dám výpoveď? Aby som mala najvyššiu podporu....?

pravdepodobne nie