Ukončenie rodičovskej dovolenky predčasne
Dobrý deň, manžel ide na materskú a ja ukončujem RD, prosím vás vie mi niekto poradiť aký papier treba do práce ?
@lienka.7 no akosi predpokladám, že o tejto možnosti či tej ďalšej možnosti - ísť na ZP sa prihlásiť ako "osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov" ak také doma majú - vie. Ak sa pýta rovno na ukončenie RD zrejme ju aj ukončuje a do tej práce nastupuje. Však sa to tu aké možnosti má matka - kým je otec na MD - píše stále dokola.
Baby, ja ukončujem zamestnávateľ vie a dávam výpoveď len mi napísala účtovníčka že nemám zabudnúť doniesť výpoveď a papier o ukončení RD. A to neviem čo je a neviem sa jej dovolať 🙈
Vôbec netuším ako toto chodí ako to je. Nikdy som sa o to ani zaujímala táto situácia vznikla náhle, nakoľko sa mi naskytla moja práca "snov" a viem že keď tam nenastúpim teraz tak už sa tam nedostanem preto to riešime takto
ale ved ty pokojne nemusis ukoncit RD a popri nej pracovat, tak nechapem aky papier chce 🙂
@laura1607 ty v pôvodnom zamestnaní nič nerieš - nedávaj výpoveď, nemusíš. Voči prvému zamestnávateľovi si na RD kým nebude mať dieťa 3 roky. Kľudne začni pracovať v novom PP. Keď ti skončí skúšobná doba a budeš mať istotu, že tam ostávaš - podaj Výpoveď v prvom zamestnaní a kľudne s výpovednou dobou - si na RD, výp. doba ti plynie počas nej. Na konci ti musia zo zákona vyplatiť nevyčerpanú dovolenku. Alebo im pošli Dohodu o ukončení PP k dátumu aký ti po skončení skúšobnej doby v prvej práci vyhovuje - a uvidíš či budú súhlasiť.
@laura1607 žiadosť o odňatie RP som písala ja keď som sa šla evidovať neviem či mi príde nejaký papier s upsvaru lebo keď som nastúpila na RD nič neprišlo...možno to dať dvojmo a jeden do zamestnania?
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
@mojvlk netuším ako to funguje. Ja som žiadosť o odňatie ešte nezaniesl že najskôr si to musím vybaviť v práci 🤷🏻♀️ale myslím si že nepríde nič, keďže ja ukončím RD a muž následne nastúpi na materskú tam nieje kedy čakať na nejaké vyjadrenie aj pochybujem žeby to niekomu zamietli

mesiac vopred treba informovat zamestnavatela, ze sa chcete vratit do prace - pokial viem netreba na to ziadne oficialne tlacivo 🤷♀️ u nas staci mailom, telefonicky - pripadne ak treba, tak napiste "ziadost" ze ku dnu xy ukoncujete rodicovsku dovolenku a vraciate sa do prace