icon

Uznajú mi tehotenské?

michaela219
12. jan 2022

Ahojte,syn má 15mesiacov. Pred otehotnenim som bola zamestnaná na pošte. No počas nástupu na rizikové,so mnou ukončili prac.pomer. Teda materskú mi uznali v pohode,lebo predtým mám odrobených 3 a pol roka v inom zamestnaní a následne čerpanie podpory.
Myslíte,že mi uznajú tehotenské? Aké máte skúsenosti? Nebola niektorá v rovnakej situácii?
Ďakujem za komentáre. Na stránke sociálky som bola. Takže odkazy na soc.poisť netreba 🙂

althinka
12. jan 2022

Treba overiť priamo, ale podľa mňa nie. Nie ste v ochrannej lehote (neotehotneli ste zas počas trvania prac.pomeru) a nemáte aktívne dobrovoľné nemoc.poistenie. Treba si to overiť (ale bývajú dosť neochotní) ... a podmienky 270 dní np za 2 roky, aktívne np musíte spĺňať k 13.tt tehotenstva, dodatočný nárok nevzniká

diamond007
12. jan 2022

@michaela219 nie neuznajú ani tehotenskú ani materskú....kamoška to riešila bohužiaľ

andula1988
12. jan 2022

Nie nemate narok, ak splnate 270dni za posledne 2 roky a nemate aktivne poistenie…. Podmienky musite splnat k 13tt a pozir nevznika narok ani na materske zatial a len nizsi rodicak

nikoll29
12. jan 2022

Podla mna ti bohuzial tento narok neuznaju. Nemas splenu zakladnu podmienku, takze ti bude prideleny len rodicovsky prispevok aj to teda v tej nizsej davke

michaela219
autor
12. jan 2022

@althinka dakujem. Zašleme a uvidíme. Tiež moc nedúfam 😁 no nech sa mi vyjadria aspoň

michaela219
autor
12. jan 2022

@andula1988 ďakujem. O materkej viem,veď nerobím😁 hej hej nižší rodičák až po pôrode. Nuž aj horšie veci sa dejú po svete. Uvidíme ako sa ku tehotenskému vyjadria

andula1988
12. jan 2022

@michaela219 tehotenske ma presne tie iste podmienky ako materska len ich treba splnat k 13tt…. Mozno by pomohlo talozenie dnp