icon

Vypláca sa predĺžený rodičovský príspevok aj spätne?

9. jún 2023

Dobrý deň, mám novembrové dieťa, ktoré pravdepodobne nebude chodiť zatiaľ do škôlky zo zdravotných dôvodov. Lenže diagnózu ešte nemáme stanovenú a pravdepodobne do novembra ani nebude. Chcem sa spýtať, že ak teda od novembra nenastúpim spať do práce, koľko mesiacov dopredu som povinná to oznámiť v práci? A teda ak nebudem môcť plnynule prejst na predĺžený rodičak tak musím dať výpoveď a môžem poberat dávku v nezamestnanosti pol roka. V priebehu poberania dávky môžem požiadať aj o predĺžený rodičovský? vypláca sa aj spätne? Ďakujem za odpoveď

luccija
9. jún 2023

Seriózne by bolo aspoň 2 m, mesiac pred tým ako by si mala nastúpiť.Ano, bola som na úrade práce a potom som mala predĺžený RP zo zdr.dovodov.
Mne ho vyplatili spätne, ale bolo to pred 12 r rokmi možno sa niečo zmenilo.Ale ona už mala zdr.problemy a záznamy predtým nastúpila do škôlky a po 3m skončila plus nové záznamy od imunologa.Chceli spätne 2 r všetky dg a podľa toho posúdili.

slavomira236
9. jún 2023

Ked som ziadala zo zdr. Dovodov cakala som presne 2 mesiace za vyjadrenim a preplatili mi toe 2 mesiace spatne

lilizzachy
9. jún 2023

Platí sa spätne Max 6 mesiacov

kristina611996
15. nov 2023

@luccija prosím ťa ja som do konca roka na podpore v nezamestnanosti. Dcéra mala v juni 3 roky a chcem žiadať o predĺžený RD zo zdravotných dôvodov. Len môžem požiadať aj teraz ešte počas poberania dávky v nezamestnanosti? Viem že 2 dávky naraz poberať nemôžem takže keby mi rodicak schválili náhodou už v decembri tak za december musím vrátiť dávku v nezamestnanosti či ako to je? Dakujem

luccija
16. nov 2023

@kristina611996 vôbec neviem, ale tak rýchlo ho neschvália toho sa neboj to bolo x potvrdení, papierov od odborných lekárov uvidíš...ani euro Ti nedajú navyse😂

kaja1518
21. jan 2024

@luccija chcem sa opýtať ze dcérka mala problém po stránke z urologie mala aktívny mocovy mechur keď mala 4r teraz ma 5r môžem spätne požiadať o predĺžený plateny rodicak? Za tu dobu?

luccija
22. jan 2024

@kaja1518 a teraz je s tebou doma?pretrvávajú problémy chodíte po lekároch?záleží od dg a ako ju to obmedzuje neviem spýtaj sa pediatricky ja som odkladala všetky správy všetkých lekárov a podľa toho posudili