Vyplnenie formulára na materskú dovolenku

7. mar 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť s vyplnením formulára.V časti kde to potvrdzuje zamestnávateľ je kolónka rodičovská dovolenka poskytnutá od ..... , tzn . keď mám od dnes materskú, tak aj dátum je tam totožný? A ďalšia otázka: naposledy pracovala dňa....., tam sa dáva dátum kedy som reálne pracovala, lebo som bola na PN od novembra, či včerajší dátum 6.3 ako sa mi skončila PN? Ďakujem pekne za odpovede.

alenah31
7. mar 2024

1. dátum dnešný.
2. dátum kedy si naposledy reálne pracovala.

autor
7. mar 2024

@alenah31 ďakujem 🙂

alenah31
7. mar 2024

okrem toho - tú poslednú časť potvrdzuje zamestnávateľ - to nemáš prečo vypisovať ty. Máš to tam zboku napísané. Vypíš si len tú časť čo vypisuje poistenec/žiadateľ.

autor
7. mar 2024

@alenah31 chcela som mať istotu, že to tam bude správne vyplnené, keďže môj zamestnávateľ to má na háku a idem si tam len po pečiatku a podpis.Keby mu to tam nechám, zrejme by formulár skončil v koši a nie v sociálnej poisťovni.

alenah31
7. mar 2024

zamestnávateľ dátum vypisuje podľa tvojho oznámenia o nástupe na MD. Je mi jasné o čo ti ide - ale pokiaľ vypíšeš údaje za zamestnávateľa - nemusí ti tam dať razítko a podpis. Záleží od jeho ješitnosti.

autor
7. mar 2024

@alenah31 ďakujem za upozornenie 🙌