Výpočet MD v prípade nástupu z PN.
Ahojte u zamestnavate robim 4 roky . Keby nastupim este pred materskou na PN (robim s chemikaliami) . Z akeho obdobia sa bude ratat materska. Nikde sa to nemozem docitac.
Dakujem za odpoved
@24radka Vsade je plno otazok ohladom toho ci PN "pokazi" vysku materskej ;) Plati co pise @evittam a dodavam, ze kvoli tomu, ze robis s chemikalii nepotrebujes ist na PN, obmedzit sa liecebnym rezimom a nizsim prijmom.
Poziadaj zamestnavatela o upravu pracovnych podmienok (predpokladom je riadne pisomne oznamenie o tehotenstve) a on ta musi preradit na inu poziciu, alebo ti dat inu pracu, ktora je v tehotenstve bezpecna. Ak tak urobit nemoze, tak je to prekazka v praci, ty ostavas doma, ale plat ti bezi.
Ahoj materská sa pocita z predchádzajúceho roka
@leknolina ale len v pripade, ze ho cely odpracovala u toho isteho zamestnavatela.
@leknolina Ano ale len v prípade ako pise
@veronikaszabova
Su rozne možnosti a pripady.
Ahojte, chcem sa zapojit do debaty. Za rok 2019 som bola zamestnana januar februar u jedneho zamestnavatela a od marca az do sucastnosti u dalsieho, medzi tym nebola ziadna pauza teda som nebola nezamestnana. Bude sa aj mne ratat materska z r.2019? Na PN som od polovice marca z dovodu aktualnej situacie. Vsade citam nieco inea neviem teda ako dalej postupovat. Viete mi poradit?
Prepacte ze som sa votrela do tohto fora ale je to podobna situacia. Vopred dakujem.
@dominikatothova Tvoj VZ pre MD bude hruby zdaniteľny príjem za obdobie od marca 2019 do konca mesiaca predchádzajúceho nástupu na MD
@evittam a ked som od marca na PN ? Tak aj to sa tam zaratava ?
@dominikatothova PN je nezdaniteľny prijem a ani dni sa nepočítaju.
@evittam Jasne takze ak ostanem na PN do konca tehotenstva tak sa mi to bude ratat do posledneho mesiaca pred nastupom na PN ? Spravne chapem ?

@24radka Kedy nastupujes na MD? Ak v r.2020 tak VZ pre PN aj pre MD bude hrubý zdaniteľny príjem za r.2019. A piseme to všade aj na stránkach SP aj inych. Neviem kde sa to nemozes "docitac".😉