icon

Výpočet MD v prípade nástupu z PN.

24radka
24. mar 2020

Ahojte u zamestnavate robim 4 roky . Keby nastupim este pred materskou na PN (robim s chemikaliami) . Z akeho obdobia sa bude ratat materska. Nikde sa to nemozem docitac.
Dakujem za odpoved

evittam
24. mar 2020

@24radka Kedy nastupujes na MD? Ak v r.2020 tak VZ pre PN aj pre MD bude hrubý zdaniteľny príjem za r.2019. A piseme to všade aj na stránkach SP aj inych. Neviem kde sa to nemozes "docitac".😉

24radka
autor
24. mar 2020

@evittam dakujem za info 🙂 nikde som nenasla moju situaciu tak pardon 🙂

fokuska
24. mar 2020

@24radka Vsade je plno otazok ohladom toho ci PN "pokazi" vysku materskej ;) Plati co pise @evittam a dodavam, ze kvoli tomu, ze robis s chemikalii nepotrebujes ist na PN, obmedzit sa liecebnym rezimom a nizsim prijmom.
Poziadaj zamestnavatela o upravu pracovnych podmienok (predpokladom je riadne pisomne oznamenie o tehotenstve) a on ta musi preradit na inu poziciu, alebo ti dat inu pracu, ktora je v tehotenstve bezpecna. Ak tak urobit nemoze, tak je to prekazka v praci, ty ostavas doma, ale plat ti bezi.

leknolina
24. mar 2020

Ahoj materská sa pocita z predchádzajúceho roka

24radka
autor
24. mar 2020

@leknolina dakujeeem 🙂

veronikaszabova
24. mar 2020

@leknolina ale len v pripade, ze ho cely odpracovala u toho isteho zamestnavatela.

evittam
24. mar 2020

@leknolina Ano ale len v prípade ako pise
@veronikaszabova
Su rozne možnosti a pripady.

24radka
autor
24. mar 2020

@evittam tak to splnam som tam 4a pol roka 🙂

dominikatothova
27. mar 2020

Ahojte, chcem sa zapojit do debaty. Za rok 2019 som bola zamestnana januar februar u jedneho zamestnavatela a od marca az do sucastnosti u dalsieho, medzi tym nebola ziadna pauza teda som nebola nezamestnana. Bude sa aj mne ratat materska z r.2019? Na PN som od polovice marca z dovodu aktualnej situacie. Vsade citam nieco inea neviem teda ako dalej postupovat. Viete mi poradit?
Prepacte ze som sa votrela do tohto fora ale je to podobna situacia. Vopred dakujem.

evittam
27. mar 2020

@dominikatothova Tvoj VZ pre MD bude hruby zdaniteľny príjem za obdobie od marca 2019 do konca mesiaca predchádzajúceho nástupu na MD

dominikatothova
27. mar 2020

@evittam a ked som od marca na PN ? Tak aj to sa tam zaratava ?

evittam
27. mar 2020

@dominikatothova PN je nezdaniteľny prijem a ani dni sa nepočítaju.

dominikatothova
27. mar 2020

@evittam Jasne takze ak ostanem na PN do konca tehotenstva tak sa mi to bude ratat do posledneho mesiaca pred nastupom na PN ? Spravne chapem ?