icon

Vyššia materská

eriatko_r
21. apr 2023

Ahojte chcem sa opytat, kto riesil zvysenie materskej, moze byt nova pracovna zmluva + dohoda? Z coho sa potom vyratuva materska, o zoboch alebo iba z hlavneho pracovneho pomeru? Vdaka

chadkroeger
21. apr 2023

@eriatko_r vyráta sa z oboch ak sa odvádza nemocenské poistenie

veronikaszabova
21. apr 2023

@eriatko_r z oboch iba v pripade, ze su pri oboch splnene podmienky - 270 dni NP

chadkroeger
21. apr 2023

@veronikaszabova nemusí byť z oboch splnená podmienka 270 dní NP. Ak pracovala už predtým (je jedno za aku mzdu) a 270 dní si splnila za posledné 2 roky tak z nového zamestnania jej stačí 90 dní odrobiť.

eriatko_r
autor
21. apr 2023

@chadkroeger tak to je aj nastavene, len ma skoir zaujimalo , ze ak by som mala este dohodu ci aj z nej by sa cosi ratalo? 🙏

veronikaszabova
21. apr 2023

@chadkroeger ale ona sa pyta, ci by sa jej ratala materska z oboch.

melanta
21. apr 2023

@eriatko_r už ti to Veronika napísala. Z dohody sa ti bude počítať materské ak splníš podmienky aj z dohody, t.j. minimálne 270 dní poistenia.

melanta
21. apr 2023

@chadkroeger ale ona sa pýta na to, že má zamestnanie a k tomu bude mať aj dohodu. Nie že zmení zamestnávateľa. Tam stačí odrobiť 90 dní. Ale ak pôvodné zamestnanie ostane a pribudne nové, aby mala nárok aj z nového, musí z neho tiež splniť podmienku 270 dní.

eriatko_r
autor
21. apr 2023

@chadkroeger
@melanta ja som skor myslela tak, ze k 15.5.2023 mi zacina novy PP u jedneho zamestnavtela a ak by bola dohoda u druheho zamestnavatela ci byto malo vplyv na matersku, ci bysa stale ratala z tej pracovnej zmluvy

chadkroeger
21. apr 2023

@melanta ved jasne napísala, že bude nová pracovná zmluva, nie pôvodne zamestnanie.