icon

Zakázané reťazenie materskej u otca

maxxxx0
12. máj 2022

Ahojte, som na materskej so synom.
Kedze som konatel v sro a zamestnany som bol na 4 hod mesacne mzda cca 100 eur, aby som bol poisteny, musel som sa na 3 mesiace zamestnat na plny uvazok v inej sro za vhodne nastavenu mzdu aby vychadzala max vyska materskej a poziadal som o matersku. Vsetko v poriadku vyratali mi max moznu matersku.

Ale po konci materskej o par dni chcem ist na matersku s druhym dietatom. Problem je ze na socialke mi povedali ze sa ro neda retazit pretoze ked koncim matersku nie som zdravotne poisteny. Ale poradili mi na par dni sa zase zamestnat a poziadat o matersku. Len neviem ako sa potom bude vyratavat vyska materskej. Ci mi zostane ta co som mal, aby mi to nepadlo na nejaku smiesnu sumu.
Dalsia vec je ze je zakazany subeh materskej u 1 rodica a rodicovskeho prispecku u 2 rodica takze manzelka by musela byt dobrovolne nezamestnana.

Ci nebude vyhodnejsie sa o par mesiacov zase na 3 zamestnat a poziadat az potom o matersku.

matullienka
12. máj 2022

@maxxxx0 k prvej časti neporadim a k druhej manželka nech sa nahlási na zdravotnú poisťovňu ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov, nemôže to byť ale dieťa na ktoré ty budeš poberať materskú dávku, manželka počas toho ale nebude poberať rodičovský príspevok ale štát za ňu bude platiť zdravotné poistenie