icon

Zamestnanie sa iba akože pred materskou

1. sep 2023

Ahojte.
Kamoška je tehotná, nepracuje, ale ked zistila ze je tehotna, jej stryko ktory ma firmu ju zamestal iba akože na papieri.. ona sice uhradi vsetky poplatky co by za nu akoze odvazal, no na papieri bude mat ze vela u neho zaraba, takze aj matersku bude mat vysoku..
Mna zaujima, naozaj to takto funguje , a staci ked mam papier ze som pracovala za vyssiu mzdu a automaticky aj matersku budem mat vysoku ? Aj jej sesternica ze to tak spravila a dostavala tak pekne peniaze na materskej..

Strana
z4
juliet86
1. sep 2023

no musis 90dni ored nastupom na matersku odrobit v novom zamestnanim na odvodoch das cca 4500 eur spat dostanes cca 9 tisic eur. precitaj si o tom napr u Mihala

lenkapap
1. sep 2023

Plus musi mat odrobenych 270dni, ak zacala 'pracovat' az po zisteni tehotenstva, tak k nastupu na matersku to nestiha, a nedostane nic ;)

autor
1. sep 2023

@lenkapap a nedá sa to nejako spätne príklad o mesiac ? Lebo ta jej sesetrnica viem ze sa ,,zamestnala" az ked zistila ze je tehotna a tu matersku potom dostavala..

denkabemommy
1. sep 2023

Áno, dá sa to trošku odrbať a nie spätne platiť ale zaplatiť za nejaké dni odvody 2x, rátajú to ako 2 dni 🙂

martinkatinka
1. sep 2023

Je to vsak ucelove a ide o podvod.

zuzuliennka1
1. sep 2023

neriskovala som to, na urade nie su blbi, a vyhodnotia to ako ucelove - podvod

zuzinka888
1. sep 2023

Tie odvody vobec nie su male.Neda sa len tak napisat na papier, zamestnavatel to musi aj realne zaplatit. Raz to jedna pani ratala a na max matersku by vraj na odvodoch musela zamestnavatelivi vratit cez 5000. € za 3 mesiace tak neviem ci sa to az tak oplati.

autor
1. sep 2023

@zuzuliennka1 tak jej sesternici to preslo uplne v pohode a nikto na to neprisiel. A ta kamoska ma sro ale tam ma male az minimalne zisky, tak preto to bude riesit ze ten stryko ju zamesta u seba vo firme za nejaky vysoky plat.

autor
1. sep 2023

@zuzinka888 tak oplatilo sa to asi jej sestrenici urcite viac ako ked by nedostavala nic.

colsami
1. sep 2023

No vela stastia s takymito podvodikmi. Ano deje sa to, ale pozor 😉 Sesternica tak tiez robila a potom chodila vypovedat, pretoze uradnicky nie su blbe a predstav si, nahlasili to.
Povedala ze za tie eura navyse jej to veru nestalo, co nasledovalo potom.

zuzinka888
1. sep 2023

@colsami ako komu to nahlasili?? Policii?

fotoportret
Autor odpoveď zmazal
autor
1. sep 2023

@zuzinka888 no 5000 eur co viem urcite tak vela neplatila.

autor
1. sep 2023

@colsami a za aky cas jej na to prisli. ? Kamoskina sesterka to spravila asi pred 5 rokmi takze ta uz to ma v suchu.

ivanakaka
Autor odpoveď zmazal
ivanakaka
Autor odpoveď zmazal
ivanakaka
Autor odpoveď zmazal
ivanakaka
Autor odpoveď zmazal
ivanakaka
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
2. sep 2023

@fotoportret slusne, tu mas digitalnu stopu a priznanie k podvodu

aga_aga
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
2. sep 2023

@aga_aga finacny, no ale je, este to tu viaceri priznajú. Ja zasnem ako to ludia obhajuju.... Potom to tu tak aj vyzera.

danica2711
2. sep 2023

máš super kamarátky, sesternice a vôbec celé okolie. Neznášam týchto odrbávačov

denkabemommy
2. sep 2023

@martinkatinka teraz pride určite za @fotoportret FBI, a budú riešiť, že si doma prilepšili 😅

fotoportret
Autor odpoveď zmazal
aurora33
2. sep 2023

@fotoportret no fuj

evaachesa
2. sep 2023

Zaujímavé ako dokáže byť človek zrazu šikovný keď chce prísť k zárobku bez práce. Možno sa k tomu vyjadrí aj právnik čo je na MK že či sa to nejako rieši alebo nie. Celkom ma to zaujíma. 😏

sim_mi
2. sep 2023

@ivanakaka ok takze tvoj zisk je 4500, ktore by si i tak dostala pri normalnej materskej, ci? Ja som mala matersku nejak 700 eur, poberala som ju 8 mesiacov, co je dokopy cez 5000 eur a bez podvodu. Co mi unika?

martinkatinka
2. sep 2023

@fotoportret realne tie peniaze zarobila? Dostala ich? Ci len papierovo? A ako zaplatila odvody zamestnavatelovi? Dala mu peniaze, to je podplacanie.

martinkatinka
2. sep 2023

@denkabemommy tak FBI nie, ale nesmiala by som sa....

Strana
z4