Zdaňovanie materskej
Ahojte podľa najnovšej konsolidácie sa bude zdaňovať aj materská počuli ste o tom?
@anonym_autor žiadna materská sa nebude zdaňovať, nesprávne si to pochopila
@zojanka bod 14
@anonym_autor takže ani čítať nevieš? Kde sa tam píše o tom, že sa bude zdaňovať materské?
@melanta ach zjednotenie postupu platenia poistného so zdaňovaním príjmu
prečítaj si radšej informácie od odborníkov, ktorí sa tomu venujú, lebo tomu nerozumieš a šíriš bludy... odporúčam fb Jozefa Mihála
@anonym_autor na to si prišla iba z nadpisu alebo odkiaľ? Veď si zisťuj informácie, keď nechápeš..
ide o zdaniteľné príjmy a materská je nemocenská dávka, tá sa nezdaňuje NIKDY
ide o zdaniteľné príjmy a materská je nemocenská dávka, tá sa nezdaňuje NIKDY
@anonym_df6fbd zatiaľ. Ešte na to dôjde v ďalšej vlne.
@anonym_df6fbd zatiaľ. Ešte na to dôjde v ďalšej vlne.
@barrilla nedôjde, pretože tehotenské+materská+PN+OČR funguje ako podobne ako keď máš napríklad poistenie bytu - niečo sa stane tak ti poisťovňa vyplatí plnenie a podobne to je aj v prípade týchto životných situácií - Sociálna poisťovňa od teba (aj zamestnávateľa) vyberá odvody na nemocenské poistenie a keď príde situácia že potrebuješ čerpať materskú/PN/OČR/tehotenské vyplatí ti ju z balíčka nemocenského poistenia
a keďže odvody sa nezdaňujú (zdaňuje sa základ hrubá mzda mínus odvody) tak logicky na to nikdy nemôže dôjsť (nemôžu ti predsa zdaniť niečo čo povinne platíš štátu a teda ani výplatu z tohto balíčka)
@barrilla nedôjde, pretože tehotenské+materská+PN+OČR funguje ako podobne ako keď máš napríklad poistenie bytu - niečo sa stane tak ti poisťovňa vyplatí plnenie a podobne to je aj v prípade týchto životných situácií - Sociálna poisťovňa od teba (aj zamestnávateľa) vyberá odvody na nemocenské poistenie a keď príde situácia že potrebuješ čerpať materskú/PN/OČR/tehotenské vyplatí ti ju z balíčka nemocenského poistenia
a keďže odvody sa nezdaňujú (zdaňuje sa základ hrubá mzda mínus odvody) tak logicky na to nikdy nemôže dôjsť (nemôžu ti predsa zdaniť niečo čo povinne platíš štátu a teda ani výplatu z tohto balíčka)
@anonym_df6fbd stavíš sa že to dokážu? Aby si pochopil, ja som proti tomu.
@anonym_df6fbd stavíš sa že to dokážu? Aby si pochopil, ja som proti tomu.
@barrilla stačí porozumieť písanému textu
prečítaj si radšej informácie od odborníkov, ktorí sa tomu venujú, lebo tomu nerozumieš a šíriš bludy... odporúčam fb Jozefa Mihála
@sajmonka_1216 mne Jozef Mihal poradil zle. A zaplatila som.mu za to. Tu mi baby poradili, tak som urobila a vyslo to.

@anonym_autor žiadna materská sa nebude zdaňovať, nesprávne si to pochopila