icon

Zdaňovanie materskej

11. sep 2025

Ahojte podľa najnovšej konsolidácie sa bude zdaňovať aj materská počuli ste o tom?

zojanka
11. sep 2025

@anonym_autor žiadna materská sa nebude zdaňovať, nesprávne si to pochopila

autor
11. sep 2025
@zojanka

@anonym_autor žiadna materská sa nebude zdaňovať, nesprávne si to pochopila

@zojanka bod 14

zojanka
11. sep 2025
@anonym_autor

@zojanka bod 14

@anonym_autor pokiaľ budeš mať počas materskej príjem, napr. keby ti zamestnávateľ vyplatil odmeny za celý rok, tak z tých odmien sa budú platiť odvody.

melanta
11. sep 2025
@anonym_autor

@zojanka bod 14

@anonym_autor takže ani čítať nevieš? Kde sa tam píše o tom, že sa bude zdaňovať materské?

autor
11. sep 2025
@melanta

@anonym_autor takže ani čítať nevieš? Kde sa tam píše o tom, že sa bude zdaňovať materské?

@melanta ach zjednotenie postupu platenia poistného so zdaňovaním príjmu

sajmonka_1216
11. sep 2025

prečítaj si radšej informácie od odborníkov, ktorí sa tomu venujú, lebo tomu nerozumieš a šíriš bludy... odporúčam fb Jozefa Mihála

melanta
11. sep 2025
@anonym_autor

@melanta ach zjednotenie postupu platenia poistného so zdaňovaním príjmu

@anonym_autor a to znamená, že materské bude zdanené? Ako si na to prišla z tých slov. Ešte raz - nič také tam písané nie je, čiže evidentne nevieš čítať a zároveň aj rozumieť textu.

ekira1
11. sep 2025

@anonym_autor na to si prišla iba z nadpisu alebo odkiaľ? Veď si zisťuj informácie, keď nechápeš..

anonym_df6fbd
11. sep 2025

ide o zdaniteľné príjmy a materská je nemocenská dávka, tá sa nezdaňuje NIKDY

barrilla
11. sep 2025
@anonym_df6fbd

ide o zdaniteľné príjmy a materská je nemocenská dávka, tá sa nezdaňuje NIKDY

@anonym_df6fbd zatiaľ. Ešte na to dôjde v ďalšej vlne.

anonym_df6fbd
11. sep 2025
@barrilla

@anonym_df6fbd zatiaľ. Ešte na to dôjde v ďalšej vlne.

@barrilla nedôjde, pretože tehotenské+materská+PN+OČR funguje ako podobne ako keď máš napríklad poistenie bytu - niečo sa stane tak ti poisťovňa vyplatí plnenie a podobne to je aj v prípade týchto životných situácií - Sociálna poisťovňa od teba (aj zamestnávateľa) vyberá odvody na nemocenské poistenie a keď príde situácia že potrebuješ čerpať materskú/PN/OČR/tehotenské vyplatí ti ju z balíčka nemocenského poistenia
a keďže odvody sa nezdaňujú (zdaňuje sa základ hrubá mzda mínus odvody) tak logicky na to nikdy nemôže dôjsť (nemôžu ti predsa zdaniť niečo čo povinne platíš štátu a teda ani výplatu z tohto balíčka)

sisa_s
11. sep 2025
barrilla
11. sep 2025
@anonym_df6fbd

@barrilla nedôjde, pretože tehotenské+materská+PN+OČR funguje ako podobne ako keď máš napríklad poistenie bytu - niečo sa stane tak ti poisťovňa vyplatí plnenie a podobne to je aj v prípade týchto životných situácií - Sociálna poisťovňa od teba (aj zamestnávateľa) vyberá odvody na nemocenské poistenie a keď príde situácia že potrebuješ čerpať materskú/PN/OČR/tehotenské vyplatí ti ju z balíčka nemocenského poistenia
a keďže odvody sa nezdaňujú (zdaňuje sa základ hrubá mzda mínus odvody) tak logicky na to nikdy nemôže dôjsť (nemôžu ti predsa zdaniť niečo čo povinne platíš štátu a teda ani výplatu z tohto balíčka)

@anonym_df6fbd stavíš sa že to dokážu? Aby si pochopil, ja som proti tomu.

anonym_df6fbd
11. sep 2025
@barrilla

@anonym_df6fbd stavíš sa že to dokážu? Aby si pochopil, ja som proti tomu.

@barrilla stačí porozumieť písanému textu

barrilla
11. sep 2025
@anonym_df6fbd

@barrilla stačí porozumieť písanému textu

@anonym_df6fbd rozumiem písané u textu. Ide o to ze pri tejto vláde je možné že budeme platiť aj daň z dane, podobne ako pri transakčné daní.

anonym_39b319
11. sep 2025
@sajmonka_1216

prečítaj si radšej informácie od odborníkov, ktorí sa tomu venujú, lebo tomu nerozumieš a šíriš bludy... odporúčam fb Jozefa Mihála

@sajmonka_1216 mne Jozef Mihal poradil zle. A zaplatila som.mu za to. Tu mi baby poradili, tak som urobila a vyslo to.