Žiadosť o tehotenské - spätné vyplatenie
Ahojte.
Som v 24. týždni tehotenstva. Nikto mi nepovedal že mam nárok na Tehotenské. Dočítala som sa že to je tlačivo ktoré vám potvrdí lekár.
Otázka: vyplatia mi aj spätne príspevok lebo že mam na to nárok od 13. týždňa. Ak áno tak ako požiadať o spätné vyplatenie.
A ako to že my to gynekologičke nevyplnila a neinštruovala ma automaticky?!??!!?? Dosť som z toho naštvaná aj z toho že mi o tom nikto nepovedal že také existuje.
Čo na to vravíte vy? Vedeli ste o tom? Poberali ste to?
Ak na to máš nárok, áno vyplatia aj spätne. K tomu prečo ťa nepoučila automaticky - ako má vedieť či na to máš/nemáš nárok, keď si o tom ani ty sama nevedela? 🙂 Ona je tam na to, aby ti tlačivo potvrdila. Nemáš byť na koho naštvaná, tiež si si to mohla zistiť sama.
@kavajaa a kto ti mal o tom akoze povedat?
@kavajaa neznalost zakona neospravedlnuje
Mne gynekológ normálne na poradni povedal, že mám nato nárok. Ženy, že vám to nik nepovedal je smutné no neznamená to, že tu autorku budete zhadzovať, že si mala všetko zistiť sama 🤦
Vyplatia spätne, tiež som žiadala asi v 16tt, tak mi to vyšlo s poradňami divne- gynekológ nie je info služba, máš o svojich záležitostiach vedieť. Dr. nemusí vedieť, či vôbec máš nárok.
mne to tiež povedala gyn a teda sa aj opýtala či na to nárok mám, vytlačila tlačivo a rovno ho aj potvrdila
Keď ani netušila o nejakom príspevku, ako sa na to mala spýtať? Vy gúglite pri každej zmene v životnej situácií, či k tomu náhodou nie je príspevok? Niektoré ste tu fakt dôležité.
Ved na to ma narok vacsina zien... Takze takuto info by gyn fakt mohol aspon spomenut
Tak info. Gynekologička bola velmi v šoku že už mi to davno nevystavili. Ospravedlnila sa že dava pozor na to to v 13 tyždni hned automaticky pacientkam vystaviť aby to dali na posudenie do socialky.
Ďakujem ženam čo boli slušne a napomocne.
Vy čo hneď ste mali potrebu si kopnuť do mňa, hanba vam…
Nice day

Nepanikar, doplatia ti spatne, taketo info si mas zistovat sama, gynekolog netusi, ci mas/nemas narok na tehotenske