icon

Zvýšenie rodičovského príspevku

12. feb 2026

Ahojte. Čítala som že od 1.1. ma byť rodičovský príspevok zvýšený o 20€ v mojom prípade teda na 500€ + 60€ pridavok na dieťa.
Minulý mesiac (január) mi prišlo po starom 540€ takže som očakávala že tých 20€ mi doplatia v tomto mesiaci a teda dostsnem nie 560€ ale 580€.
Akurát mi pipol rodičovský ale prišlo mi teda 560€. Zle som teda niečo pochopila a v januári sa vyplácalo po starom?
Akože je to "len" 20€ ale tak aj to je peniaz, ktorý človek nenájde len tak na zemi.
Ďakujem za info

aliziana
12. feb 2026

koľkokrát sa tu už opakuje, že sa vypláca pozadu... Však v januári si dostala za december, prečo by Ti mali za december doplácať?

zalka
12. feb 2026

@anonym_autor min mesiac ti prišlo za december
Tento mesiac ti prišiel za január...
Nič menej si nedostala.

slavomira236
12. feb 2026

@anonym_autorvvtplaca sa mesiac pozadu tak ti nemaju co doplacat

lsz
Autor odpoveď zmazal
autor
12. feb 2026
@zalka

@anonym_autor min mesiac ti prišlo za december
Tento mesiac ti prišiel za január...
Nič menej si nedostala.

@zalka aha okej ja som nevedela že je to po zadu ďakujem🙂

anonym_107c42
12. feb 2026
@lsz
Odpoveď bola zmazaná

@lsz nikdy nikde nic neni pisane,ze nieco doplatia.Ved to bolo za december posielane a vtedy bol rodicak tolko

anonym_107c42
12. feb 2026

No cakala som tieto otazky,ze budu.

mamaaja82
12. feb 2026

🤦‍♀️

autor
12. feb 2026
@anonym_107c42

No cakala som tieto otazky,ze budu.

@anonym_107c42 no a už je to zodpovedané tak netreba ďalšie komentáre k tomu 🙂

belllinka
12. feb 2026

Aj vyplatu v praci ti vyplacali dopredu?

anonym_107c42
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak zruz diskusiu

anonym_e32378
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aha, nemozeme sa cudovat nad otazkou?

autor
12. feb 2026

Dievčatá ďakujem môj dotaz bol zodpovedný, nevedela som že rp sa vypláca spätne.
Odpoveď máme takže nie je potrebné ďalej komentovať
Pekný deň

autor
12. feb 2026
@anonym_e32378

@anonym_autor aha, nemozeme sa cudovat nad otazkou?

@anonym_e32378 rob čo potrebuješ 👍🏼

anonym_d88f59
12. feb 2026
@aliziana

koľkokrát sa tu už opakuje, že sa vypláca pozadu... Však v januári si dostala za december, prečo by Ti mali za december doplácať?

@aliziana to nevysvetlis, to je zivot. tu mnohe ....no mlcim.

anonym_d88f59
12. feb 2026
@anonym_autor

Dievčatá ďakujem môj dotaz bol zodpovedný, nevedela som že rp sa vypláca spätne.
Odpoveď máme takže nie je potrebné ďalej komentovať
Pekný deň

@anonym_autor skoda ze nevnimas, ze ti to chodi spatne.

anonym_8a92f1
12. feb 2026

Až tento mesiac začal chodiť zvýšený rodičak

1sally12
12. feb 2026

🙏 a takíto ľudia majú deti. Hlavne že peniaze cinknú každý mesiac že? Čo tam po tom či spätne alebo popredu. Vieš aspoň za čo tie prachy poberáš?

autor
13. feb 2026
@1sally12

🙏 a takíto ľudia majú deti. Hlavne že peniaze cinknú každý mesiac že? Čo tam po tom či spätne alebo popredu. Vieš aspoň za čo tie prachy poberáš?

@1sally12 akože fakt? Prišla si si tu uľaviť lebo si mala zlý deň?
Aký taký ľudia? Spochybňuješ ma ako mamu lebo sa nevyznám a ani nezaujímam o tieto veci tak som zlá matka?
Spamátaj sa.

anonym_ef05f6
13. feb 2026
@anonym_autor

@1sally12 akože fakt? Prišla si si tu uľaviť lebo si mala zlý deň?
Aký taký ľudia? Spochybňuješ ma ako mamu lebo sa nevyznám a ani nezaujímam o tieto veci tak som zlá matka?
Spamátaj sa.

@anonym_autor tak vieš keď už sa zaujímas o výšku príspevku, tak by bolo fajn sa zaujímať aj ako to funguje.
Ak sa ti odpovede nepáčia nabudúce volaj na úrad prace a pýtaj sa tam.

autor
13. feb 2026
@anonym_ef05f6

@anonym_autor tak vieš keď už sa zaujímas o výšku príspevku, tak by bolo fajn sa zaujímať aj ako to funguje.
Ak sa ti odpovede nepáčia nabudúce volaj na úrad prace a pýtaj sa tam.

@anonym_ef05f6 akože je veľmi smutné že tu sa človek na niečo opýta prídu sa tu len vyvršiť madurdene tety.
Už tu bola otázka zodpovedná čo je jednej jasné druhej byť nemusí. Ale nie proste treba pokračovať a treba si rypnut. Potom sa vám lepšie dýcha?
Veď stačilo napísať vysvetlenie a ak sa to niekomu zdá primitívne preskočim vlákno.. ake jednoduche. A áno zaujímam sa o výšku príspevku asi prirodzene aj ja rátam s každým eurom ako milión ďalších matiek. Nesedelo mi to opýtala som sa.

anonym_ef05f6
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_ef05f6 akože je veľmi smutné že tu sa človek na niečo opýta prídu sa tu len vyvršiť madurdene tety.
Už tu bola otázka zodpovedná čo je jednej jasné druhej byť nemusí. Ale nie proste treba pokračovať a treba si rypnut. Potom sa vám lepšie dýcha?
Veď stačilo napísať vysvetlenie a ak sa to niekomu zdá primitívne preskočim vlákno.. ake jednoduche. A áno zaujímam sa o výšku príspevku asi prirodzene aj ja rátam s každým eurom ako milión ďalších matiek. Nesedelo mi to opýtala som sa.

@anonym_autor no vidíš a Ja nerypem. To už ty si zase musíš kopnúť do každej ktorá povie svoj názor. Pekne som ti napísala.
Ak nechceš aby sa pokračovalo v diskusii tak ju zrus.

anonym_107c42
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mala by si ju zrusit ale zase aspon si precitaju aj ine zeny,co tiez cakali doplatok.Takto aspon nemusi byt 10ta tema.Ale rataj s tym,ze diskusia neskonci pokial ju sama nezrusis.