icon

21-ročná dcéra rozhadzuje peniaze

11. dec 2025

Moja 21-ročná dcéra míňa 200€ mesačne na súkromné online hodiny s lektormi. Vraj sa vzdeláva, učí sa jazyk. Podľa mňa je to strašne veľa peňazí. Neviem, či investuje rozumne, alebo len rozhadzuje. Sú to jej peniaze, ale mohla by ich minúť aj na niečo rozumné. Čo si o tom myslíte vy?

Strana
z3
anonym_d5fde9
11. dec 2025

@anonym_autor a čo je podla teba rozumne minanie? Ak su to jej peniaze a mina ich naozaj na vzdelávanie ...

anonym_a61de4
11. dec 2025

@anonym_autor a na čo rozumnejšie by ich podľa teba mala minút??

anonym_2f9ae1
11. dec 2025

@anonym_autor ďakujeme za oznam. Sú to jej peniaze? Sú
Je dospelé a svojprávna? Asi áno.
Tak čo riešiš? Kebyže dáva na drogy a chlasť ale vzdelávanie...
Ďalšia do radu nemám problém vyrobím si!

nikoletta1712
11. dec 2025

@anonym_autor Keby si vedela, koľko som ja minula za takmer rok v Ríme na hodiny taliančiny…
Skvelé rozhodnutie…
Nechaj dcéru-zíde sa jej to…

anonym_1f7d56
Odpoveď bola odstránená
pribinak
11. dec 2025

Som si podľa nadpisu myslela že 200 eur prefajčí či prepije, alebo kupuje každý mesiac topanky

Vsak investuje do seba do vzdelania. Držím jej palce

anonym_e5d341
11. dec 2025

Býva u teba? Finančne prispieva na domácnosť? Potom je to v poriadku.
Radšej nech investuje do vzdelania, ako nakupovať módne výstrelky, alebo zbytočne hromadiť veci.

anonym_1f7d56
11. dec 2025

@anonym_autor preco ju davno nekopnes do zadku nech ide brigadovat aby na to mala.

hradnapani
11. dec 2025

nie je to vela penazi, ak investuje do vzdelania. Tie peniaze jej davate? Zaraba si? Chybaju vam v rozpocte? Z nazvu to vyzeralo, ze rozhadzuje na handry alebo cigarety.

hradnapani
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
11. dec 2025

@anonym_autor a prečo jej na to neprispejes, keď sa ti zdá,že je to pre ňu moc

luccija
11. dec 2025

Čo je podľa teba rozumné?ja ju chválim, že to nemina na bary, handry, kozmetické blbosti, ale do vzdelania.V podstate, keď si to sama zarobí je to jej vec

negymama
11. dec 2025
@anonym_1f7d56

@anonym_autor preco ju davno nekopnes do zadku nech ide brigadovat aby na to mala.

@anonym_1f7d56 v uvodnom prispevku autorka uvadza , ze su to dcerine peniaze. Je dospela, mina SVOJE peniaze, je to jej vec.

minenkaa
11. dec 2025
@anonym_1f7d56

@anonym_1f7d56 ty vies citát?

a0
11. dec 2025

Na vzdelanie? Aj 500€. To jej nik nikdy nevezme. 😊 môžeš byť šťastná a hrdá mama.

cyneric
11. dec 2025

Poprosím si zoznam vecí ktoré sú rozumnejšie než samo-vzdelávanie. Keď sa chce učiť, nech sa učí, tie isté peniaze môže pokojne prepiť, prefajčiť, minúť chodením po koncertoch. A hovorí správne, ak sú to jej peniaze (a je plnoletá!!!) tak ťa už do toho nič nie je, aj keby tie peniaze minula mesačne na nehty.

vevesh
11. dec 2025

@anonym_autor tiez som v tom veku davala do vzdelania, do konca este viac. A este na odborne knihy sli majlandy. Ako, ak si na ne sama zarobila, prispela mesacny prispevok, aj ked konci na konci mesiaca s 0 na konte, nie je to tvoj problem. Do vzdelania investovane peniaze nie su nikdy vyhodene....

negymama
11. dec 2025
@minenkaa

@anonym_1f7d56 ty vies citát?

@minenkaa dodatocne som si vsimla prispevok tohto anonyma , cas 1154.
utocne, vulgarne...
no to je dosledok toho, ako konik umoznil anonymne diskusie v sirokom rozsahu.

biba_18
11. dec 2025

zaplatili sme synovi 800 € za kurz ktorý trvá mesiac ... považujem to za rozumne investované peniaze ...

majus2323
11. dec 2025

@anonym_autor čo vás je do dospelého človeka prvá vec , ak žije z vašich peňazí tak aj tak míňa na rozumnú vec

anonym_79884c
11. dec 2025

Ja dávam mesačne viac na vzdelávanie ( prístup do Canvy, platené AI, Ms office, Seduo), okrem toho 8x mesačne hodina AJ za 20 €/h, okrem toho 4x mesačne hodina nemčiny, a okrem toho štúdium na VŠ externé platené.

viestta
11. dec 2025

jaj, mamicka🙄 Mala by nakupovat damaskove obliecky na periny, aby mala vybavu ako sa na poriadnu nevesu patri, vsak?

bomba36
11. dec 2025

Investuje do vzdelania. Tak si asi niečo zanedbala, keď to teraz musí doháňať. Alebo jej to snáď platíš ty?

krasneleto
11. dec 2025

a to su jej peniaze, ci koho? neviem si predstavit lepsie investovane peniaze ako do jazyka... okrem vzdelania... a ci je to vela? neviem posudit...

anonym_268d42
11. dec 2025

@anonym_autor vždy lepšie investované ako moja 26 ročná míňa iba na kabelky a oblečenie 🤣

viestta
11. dec 2025

Haloo teta, dozvieme sa, co su rozumne minute peniaze?
@anonym_autor

anonym_c26339
11. dec 2025

Môj svokor mesačne dvesto euro prefajci a potom svokra plače že na nejaké veci nemajú peniaze. Čo je lepšie, minúť ich na vzdelávanie alebo prefajčiť?

patka06
11. dec 2025

Namiesto výčitiek dcéru pochváľ, že investuje rozumne. Nerozhadzuje za hlúposti. Investícia do vzdelania je v jej veku najlepšie čo môže urobiť.

@anonym_autor Čo považuješ za správnu investíciu ty?

chrobak7
11. dec 2025
@viestta

Haloo teta, dozvieme sa, co su rozumne minute peniaze?
@anonym_autor

@viestta Asi nie. Buď sa uvedomila, alebo to bol zase len nejaký anonymný trol.

anonym_6e2f3b
11. dec 2025

Za tieto témy typu krátky výkrik do tmy ktorý je úplne nelogický a dokopy nič autor prispevku nepovie by som dala ruku do ohňa že ich píšu admini aby boli kliky.

Strana
z3