Ako by ste reagovali?
Pár dní dozadu sme boli na návšteve u mojej tety, kde býva aj jej syn (v minulosti mal isté problémy, z domu mizli peniaze aj veci). V peňaženke som mala 50€. Po príchode domov tam už neboli. Najprv som sa samozrejme pýtala muža, či si ich nezobral a zabudol mi povedať ale nie (v tomto sme si vždy úprimný). Tak som sa rozhodla tej tete zavolať a informovat ju čo sa stalo a či to nemohol zobrať jej syn. No ruku do ohňa by za neho nedala. O 2 dní neskôr mi volala, že aj jej zmizli peniaze z peňaženky a bola doma len s ním.. som sklamana
záleží na veku toho syna - ak je dospelý rieš jeho a nie ju. Ak je to decko - tak by som skúsila doriešiť to. No popravde - istotu nemáš - nikto ho nechytil, nevidel - že vieš čo sa stalo je jedna vec, ale že to nemôžeš dokázať vec druhá. Nasratá by som bola, druhý krát si návštevu rozmyslím.
oznámiť tetinmu synovi, že vieš, že ti zobral prachy a dať mu možnosť ich ti vrátiť a do budúcna ísť na návštevu švorc - s prázdnymi vreckami...
A ako by si to chcela riesit? Dokaz nemas. Nabuduce si nechaj kabelku u seba.
Nedokazes mu to. Kasli na to. Viac by som tam nesla.
No v tomto prípade by som sa spojila s tetou a podala na neho trestne oznámenie. 40 ročný chlap vám ukradne peniaze aj jej aj tebe, nemalo peňazí podotýkam… a ak sa jej to stalo už v minulosti a presiahlo by to aj s tvojimi ukradnutými peniazmi viac ako 200 čosi EUR neviem je to nejakych 220 alebo 260€ tak ho budú riešiť už inak.. ale tak či tak by som to riesila na polícii.
Určite by som ho konfrontovala aby ti tie peniaze vrátil. Veď 50€ ti nepadnú len tak z neba.
A hlavne máš svedka muža, že bol ten dotyčný v tom čase na mieste tiez, plus keď sa spojis aj s tetou a bude ochotná na neho tiez trestne oznámenie podať tak máte vyhrate. Hlavne ak robil take problémy už v minulosti čo áno keďže to pises hore
Isla by som s muzom k nim, ked bude doma aj on, aj jeho mama a normalne sa o tom s nim porozpravala a poziadala ho o vratenie penazi.
co je gambler?
Tetu s tým už nezaťažovať, ona za to chúďa nemôže, musí sa hanbiť ako svet. Ale konfrontovať toho zlodeja. Akože jasné že bude zatĺkať, ani vám to určite nevráti ale určite to nenechať len tak.
Vo vzťahu k Tebe (aspoň podľa popisu) nejde o trestný čin, iba o priestupok proti majetku spôsobený krádežou 50 €. Či Ti to stojí za to oznamovať, je na Tebe, ale dôkazné bremeno bude na pleciach orgánu objasňujúceho priestupky (policajt) a bude hľadať dôkazy. Podľa toho, ako si to popísala, je to tvrdenie voči tvrdeniu, t.j. priestupok by po mesiaci policajt odložil z dôvodu, že sa nepodarilo preukázať, že priestupok spáchala konkrétna osoba.
Riešenie ?
Preventívne neísť na návštevu tety, ak je u nej doma v tom čase aj jej syn.
Stretávajte sa inde (na neutrálnej pôde - napr. kaviareň), alebo v jej byte iba v čase, keď tam nie je jej syn. A hlavne, doklady a cennosti maj stále pri sebe. 😉
40r? ach jaj... to bude nejaký s diagnózou...
dala by som mu to vedieť, nech si nemyslí že ťa dobehol, ale vymožiteľnosť je asi nulová...
Nemusí mať diagnózu. Je to len zlodej bez charakteru, ktorý sa neštíti okradnúť aj rodinu.
Keď si to povedala tete tak v poriadku. Ona nech sa zachová ako treba. Bud ti ich sama vráti za neho alebo to nechaj tak. Je to rodina a zle vzťahy s nimi isto nechceš. 50 eur nie je až tak veľa a istú dobu keď tam pôjdeš nekupuj žiadne bombonieri a darčeky. Určite nabudúce tam chod s prázdnou peňaženkou, to preistotu. Veľa šťastia 😉
nevola sa Miloš? 🤦 jedneho takeho pozname...
@katkati aj zavislost je diagnoza
Tak asi si peňaženku nechávať v aute, ale s ním by som si to vybavila sama a nie cez mamu, je dospelý. I keď pri tak nízkej sume neurobíš zrejme nič.
@babulkomale alebo Igor 😂 tiež jedného takého poznám 😅 ale zaňho by dala mater ruku do ohňa že je svätý 😃 pričom je ešte aj nezamestnaný a stále má začo chlastať
@gabika0825 ha ha myslis ze toto bude riesit policia? :D A ako mu to dokazu prosim ta?;) On to poprie a vybavene.

Ako reagovať? Asi ich žiadať od jej syna alebo to nechať tak, chlapec na zjavne stále problém