icon

Ako často navštevujete vzdialenú rodinu?

Včera o 10:02

…ktorá býva od vás cca 150km? A aký dlhy čas u nich trávite? My sme počas týchto sviatkov oznámili rodine, že budeme chodiť 1x za dva mesiace a prespime jednu noc. Lebo pri dvoch malých deťoch musim zbaliť pomaly celý dom, keď ideme na 3-4 dni. Nestretlo sa to s veľkým pochopením, ale mňa už ozaj nebaví baliť veci, hračky, odrazadla, prikrmy, veci na UM. Hovorím o návštevách rodičov a svokrovcov.

Strana
z2
anonym_af4a46
Včera o 10:08

@anonym_autor vidíme sa málo, tak 1x za 2 mesiace. Máme svoj život, tempo, povinnosti, radosti, starosti. Opýtaj sa rodičov, svokrovcov, či aj oni by sedeli každý víkend u rodičov? Ak to nechäpu, ich problém.

strasko
Včera o 10:08

My sme od rodiny cca 100km, ale teda nemáme deti - o to je to u vás iné.
Spoločné návštevy oboch s prespaním 1-2 noci absolvujeme tak 2x do roka, pomedzi to sa väčšinou len ja stretávam s mojou rodinou na jeden-dva dni cca tak 1x za dva mesiace plus mínus, niekedy viac, niekedy menej. Ale zase oni chodia aj k nám prípadne u nás prespia.

anonym_86e97e
Včera o 10:25

@anonym_autor záleží, o akú rodinu ide, ak o rodičov, alebo svokrovcov, tak by som radšej išla na viac dní, veď všetky krámy balíš, či si tam jednu noc, alebo tri. Pár hračiek aj keď z bazáriku kúp a nechaj tam, odrážadlo nepotrebuješ, príkrmy hádam kúpiš aj tam. A zase môžu prísť aj oni k vám, Pre mňa to nie je taká vzdialenosť, aby ste tam išli raz za dva mesiace na jednu noc. Ale samozrejme závisí to aj od toho, aké máte vzťahy, koľko tam máte priestoru, iné je ísť do troizbového bytu, iné do domu. Prípadne ísť na viac dní v letných mesiacoch, v zimných na menej. Ak ide o nejakú tetu, tak by som to neriešila vôbec, ak chce vidieť deti, nech príde k vám

anonym_3bac7c
Včera o 10:41

@anonym_autor moja svokra tak býva zhruba tiez 150km a chodíme 2-3x do roka a vždy na cca týždeň... a nie nemusím baliť celý dom... naozaj to všetko tvoje deti potrebujú na 2 dní???

really8
Včera o 11:01

Svokra je 200km a chodime na vikend. Ked uz balis na jednu noc ta jedna dalsia pre plus 5 plienok alebo jedny trenky a ponozky. Nevidim zmysel sa niekde teperit na az jedno spanie.

autor
Včera o 12:30
@anonym_3bac7c

@anonym_autor moja svokra tak býva zhruba tiez 150km a chodíme 2-3x do roka a vždy na cca týždeň... a nie nemusím baliť celý dom... naozaj to všetko tvoje deti potrebujú na 2 dní???

@anonym_3bac7c veď práveže na dva dni to nepotrebujú.. akonáhle ideme na 3-4-5 dni, tak chcú so sebou obľúbené hračky, bábiky, kociky, motorku, bicykel.. svokrovci bývajú v maličkej dedinke, kde široko-daleko nič nie je.. proste deň sa tam dá vydržať, ale po dvoch dňoch len sedíme pred TV a nevieme čo so životom.. vtedy to vieme u deti zachrániť aspoň obľúbenými hračkami, bicyklom a pod..

autor
Včera o 12:32
@really8

Svokra je 200km a chodime na vikend. Ked uz balis na jednu noc ta jedna dalsia pre plus 5 plienok alebo jedny trenky a ponozky. Nevidim zmysel sa niekde teperit na az jedno spanie.

@really8 to nie je 5 plienok a jedny trenky.. to sú obľúbené hračky, bicykle, výbava k umelému mlieku atď.. máme tam nejaké veci, ale deti chcú obľúbené hračky, bicykel tam majú uplne starý, rozheganý.. a ako som písala vyššie, svokrovci bývajú v. Maličkej dedinke, kde sú absolútne nulové možnosti, okrem prechádzok..

anonym_86e97e
Včera o 13:03
@anonym_autor

@really8 to nie je 5 plienok a jedny trenky.. to sú obľúbené hračky, bicykle, výbava k umelému mlieku atď.. máme tam nejaké veci, ale deti chcú obľúbené hračky, bicykel tam majú uplne starý, rozheganý.. a ako som písala vyššie, svokrovci bývajú v. Maličkej dedinke, kde sú absolútne nulové možnosti, okrem prechádzok..

@anonym_autor deti neprežijú pár dní bez bicykla? A čo keď chcú obľúbené hračky? Zopár nahádžem do tašky, bez ostatných prežijú. My sme ako decká chodili s rodičmi vlakom, neterigali určite naši pol domu, babka bývala v dedine, kde okrem potravín a kostola nebolo nič a prehrali sme sa. Veď mali rodičia dovolenku, tak mali viac času sa nám venovať. A ked napríklad varila mama, hrala sa s nami babka. Aká výbava k UM? Fľaše a to mlieko, nie? Chodili sme s deťmi na chatu, ale cirkus sme z toho nerobili, bojové podmienky im len prospeli,

anonym_3bac7c
Včera o 13:28
@anonym_autor

@anonym_3bac7c veď práveže na dva dni to nepotrebujú.. akonáhle ideme na 3-4-5 dni, tak chcú so sebou obľúbené hračky, bábiky, kociky, motorku, bicykel.. svokrovci bývajú v maličkej dedinke, kde široko-daleko nič nie je.. proste deň sa tam dá vydržať, ale po dvoch dňoch len sedíme pred TV a nevieme čo so životom.. vtedy to vieme u deti zachrániť aspoň obľúbenými hračkami, bicyklom a pod..

@anonym_autor ved ty si rodic, povedz om nech si vezmú 1 obľúbenú hračku pripadne nech rodina niečo zaobstara a hotovo.

anonym_3bac7c
Včera o 13:36

Mne to príde, ze tebe sa proste len nechce. Aktivity sa dajú nevymyslat kadejake, ked clovek chce. Ved nemusíte u nich sedieť 7 dní, mozye si spraviť aj výlet určite je poblíž niečo kam sa ľahko dostanete aj autom

anonym_86e97e
Včera o 14:22
@anonym_3bac7c

Mne to príde, ze tebe sa proste len nechce. Aktivity sa dajú nevymyslat kadejake, ked clovek chce. Ved nemusíte u nich sedieť 7 dní, mozye si spraviť aj výlet určite je poblíž niečo kam sa ľahko dostanete aj autom

@anonym_3bac7c aj mne to tak pripadá, s deckami sme sa na chate prehrali so šiškami, gaštanmi, kamienkami a pod.

really8
Včera o 14:44
@anonym_autor

@anonym_autor ked idete na jednu noc a na dve aku vybavu navyse k um beries? Sice som um davala aj ja ale nie som si vedoma co bolo na viac noci treba brat navyse? Tie oblubene hracky beries tak ci tak takze dalsia noc tiez nic nemeni. Nasi si hracky beru tolko co si kazdy odnesie v kufriku. Kolo nebereme. Mame tam proste ine aktivity

petamich
Včera o 15:16

Svokrovci byvaju cca. 120 km od nas, chodili sme a chodime minimalne 1x do mesiaca na vikend. Nejake hracky ma aj tam, postielku mal aj tam, brali sme so sebou par hraciek, knizku, odrazadlo. Balenie sa uz casom urychlilo, sla som podla zoznamu alebo zvyku. Nebyvaju na lazoch, ze by sa spotrebny tovar nedal kupit, hygienicke potreby, mlieko, kase a plienky tam tiez mal. Aj tak sme vacsinu dna boli vonku a tie hracky ani extra nepotrebuje a nepotreboval.

Ja som u svokrovcov rada, dieta ich lubi najviac na svete, ja mam navarene a oddychnem si. Kym nechodil do skolky a ja som bola na rodicovskej, chodili sme tam aj castejsie. Nikde som si lepsie neoddychla.

lenkakoc444
Včera o 15:47

@anonym_autor pokial ides raz za 2 mesiace podla mna 1 noc je malo. To z tych vnucat nic nemaju. Zbalit musis to iste ci ides na 1 alebo 3 noci. Predpokladam, ze pracku maju cize v pripade ze treba vies si oprat.

autor
Včera o 17:40
@anonym_3bac7c

@anonym_3bac7c samozrejme že sa mi nechce.. nechce sa mi baliť auto 2x do mesiaca ako na dovolenku do Chorvatska.. a keďže majú možnosť prísť k nám kedy chcú (máme dom a v ňom zriadení hosťovskú izbu), neviem prečo by som mala byť na víkendových návštevách pomaly každý druhý víkend.. my musíme cestovať k jedným aj druhým s dvoma malými deťmi..

anonym_3bac7c
Včera o 18:08
@anonym_autor

@anonym_3bac7c samozrejme že sa mi nechce.. nechce sa mi baliť auto 2x do mesiaca ako na dovolenku do Chorvatska.. a keďže majú možnosť prísť k nám kedy chcú (máme dom a v ňom zriadení hosťovskú izbu), neviem prečo by som mala byť na víkendových návštevách pomaly každý druhý víkend.. my musíme cestovať k jedným aj druhým s dvoma malými deťmi..

@anonym_autor vedale ty to píšeš akoby si balila karavan. Ved staci par ks oblečenia nejaka hračka a ideš... ved operies aj tam, hracky môžu mať aj u nich nevidím v tom problém. Len tvoju neochotu ,aj manžel ma taky postoj ? Ja neviem možno som staromodna, ale vážim si mojich a aj manželovi ch rodicov a teším sa ked ich ideme navštíviť.

ljmmm
Včera o 18:15

este chvilu vydrz a potom uz budete vozit len decka same na vikend. ja mam svokrovcov 200 km a chodim raz za rok. muz s detmi tak 3x za rok. odmietam cestovat v napchatom aute a nemam zaujem o ich spolocnost a muz asi podobne. mamu mam 60 km a ta chodieva ku nam raz mesiac na dve noci

anonym_3bac7c
Včera o 18:18
@ljmmm

este chvilu vydrz a potom uz budete vozit len decka same na vikend. ja mam svokrovcov 200 km a chodim raz za rok. muz s detmi tak 3x za rok. odmietam cestovat v napchatom aute a nemam zaujem o ich spolocnost a muz asi podobne. mamu mam 60 km a ta chodieva ku nam raz mesiac na dve noci

@ljmmm na toto si pomyslí, ked budu tvoje deti dospelé a nebudú mať záujem o tvoju spoločnosť... 1x za rok fuh

autor
Včera o 19:40
@anonym_3bac7c

@anonym_autor vedale ty to píšeš akoby si balila karavan. Ved staci par ks oblečenia nejaka hračka a ideš... ved operies aj tam, hracky môžu mať aj u nich nevidím v tom problém. Len tvoju neochotu ,aj manžel ma taky postoj ? Ja neviem možno som staromodna, ale vážim si mojich a aj manželovi ch rodicov a teším sa ked ich ideme navštíviť.

@anonym_3bac7c pozri sa, ja si vážim každého.. nikde nepíšem, že tam budeme chodiť 1x za rok.. áno, proste nebavi ma, že doteraz sme chodili na celé víkendy alebo na 4-5 dní, v lete aj častejšie.. nekonečné balenie, náročná cesta s dvoma deťmi (mladšia v aute nechce spať a často nám cestu doslova prevrieskala), staršia vymýšľa, lebo ona sa tam nudí a chce vždy len svoje hračky z domu a všetko pre malé dieťa si mam nosiť ja, lebo ja si deti najlepšie poznám... u svokrovcov majú pár hračiek, ktoré deti vôbec nebavia, jeden rozheganý bicykel, žiadne odrazadlo, kolobežka, ani len pieskovisko na dvore.. a keď si urobíme svoj program, svokra sa neraz urazila, že prídeme k ním a nakoniec máme aj tak svoj program.. postavili sme si dom, jedna izba je zariadená pre návštevy, oni takisto môžu prísť… ja nechápem prečo my s dvoma malými deťmi by sme mali byť tí, ktorí tam chodia ako na hodiny klavíra.. keby chceli, oni k nám môžu prísť aj každý druhý víkend, môžu stráviť u nás aj celú celozávodnú dovolenku.. no oni k nám nechodia spať a každú navštevu k nám idú len na otočku, posedia 3-4 hodiny a letia naspäť domov

autor
Včera o 19:41
@lenkakoc444

@anonym_autor pokial ides raz za 2 mesiace podla mna 1 noc je malo. To z tych vnucat nic nemaju. Zbalit musis to iste ci ides na 1 alebo 3 noci. Predpokladam, ze pracku maju cize v pripade ze treba vies si oprat.

@lenkakoc444 z vnúčat nič nemajú? Veď oni môžu byť u nas neobmedzene. Nemajú záväzky a majú u nás zriadenú hosťovskú izbu. Môžu byť u nád aj každý druhý víkend..

anonym_2f1485
Včera o 19:45

@anonym_autor mne moze byt jedno co si kto mysli

anonym_3bac7c
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_3bac7c pozri sa, ja si vážim každého.. nikde nepíšem, že tam budeme chodiť 1x za rok.. áno, proste nebavi ma, že doteraz sme chodili na celé víkendy alebo na 4-5 dní, v lete aj častejšie.. nekonečné balenie, náročná cesta s dvoma deťmi (mladšia v aute nechce spať a často nám cestu doslova prevrieskala), staršia vymýšľa, lebo ona sa tam nudí a chce vždy len svoje hračky z domu a všetko pre malé dieťa si mam nosiť ja, lebo ja si deti najlepšie poznám... u svokrovcov majú pár hračiek, ktoré deti vôbec nebavia, jeden rozheganý bicykel, žiadne odrazadlo, kolobežka, ani len pieskovisko na dvore.. a keď si urobíme svoj program, svokra sa neraz urazila, že prídeme k ním a nakoniec máme aj tak svoj program.. postavili sme si dom, jedna izba je zariadená pre návštevy, oni takisto môžu prísť… ja nechápem prečo my s dvoma malými deťmi by sme mali byť tí, ktorí tam chodia ako na hodiny klavíra.. keby chceli, oni k nám môžu prísť aj každý druhý víkend, môžu stráviť u nás aj celú celozávodnú dovolenku.. no oni k nám nechodia spať a každú navštevu k nám idú len na otočku, posedia 3-4 hodiny a letia naspäť domov

@anonym_autor nie ty si to nepochopila, program si môžte urobiť spolu aj so svokrou... lenze tebe to vadi ,vadi ti, ze mas svoju prdel niekam premiestniť. Detičky mas asi rozmaznane, ked sa vedia hrať len so svojimi domácimi hračkami alebo ja fakt neviem. Je to divne, zivot nekončí tym, ze sa mi narodia deti tak a teraz sedkam doma a kto chce nech príde 😂 samozrejme ak vas navštevujú aj oni.

tinka3435
Včera o 19:54

To poznám .Tiež pri dvoch deťoch musím zbaliť skoro doslova celý byt aby mali všetko čo potrebuju a budú možno potrebovať.Taky čo už nemajú malé deti to nechápu

anonym_d65915
Včera o 19:57

A to tam musíte trepať pol domu? My chodíme len 2x rocne kedze nás delí 1200 km, ale okrem nejakej knihy sme ozaj nikdy nic veľké nevlacili...aj tam maku nejaké hračky a stymi si vystačia. Asi potom len nevieš baliť.

autor
Včera o 19:58
@anonym_3bac7c

@anonym_autor nie ty si to nepochopila, program si môžte urobiť spolu aj so svokrou... lenze tebe to vadi ,vadi ti, ze mas svoju prdel niekam premiestniť. Detičky mas asi rozmaznane, ked sa vedia hrať len so svojimi domácimi hračkami alebo ja fakt neviem. Je to divne, zivot nekončí tym, ze sa mi narodia deti tak a teraz sedkam doma a kto chce nech príde 😂 samozrejme ak vas navštevujú aj oni.

@anonym_3bac7c ty budeš asi nejaká premotivovaná svokra, však? 😃 ak by si citala s porozumením, v návštevách normálne pokračujeme. Ku každejnrodine pôjdeme minimálne 6x do roka (v skutočnosti aj viac, keďže v lete má veľa členov rodiny sviatky a tiež Vianoce trávime spoločne). Akurát chcem skrátiť prespavacky. Veľmi rada vezmem svokru na výlet, ale keďže jej ochota je na bode mrazu a ešte má za sebou aj úraz kolena, sme radi, keď s nami vyjde na dvor alebo na ulicu..

anonym_76eb35
Včera o 21:04

@anonym_autor boze uplne chapem to balenie pri dvoch detoch este by bolo fajn spomenúť zladiť spanky v aute aby nepreplakali cestu😂 k svokrovcom (2h autom)chodíme cez leto a Vianoce na taký tyzden oni k nam tiez dva tri krat do roka na predĺžený vikend. K mojim rodicom nechodíme vidíme sa zriedka. Za mna rada je, robit tak ako vam vyhovuje a rátať s tým ze sa urazia hlavne ak to doteraz bolo inak. Nerobíte nic zle. Ak ta to trápi skús nejaký kompromis. Prvoradý ste vy štyria. Kto chce pride kto nechce nepride a ked budu deti väčšie bude lepsie. Držím palce 🙂

anonym_76eb35
Včera o 21:09
@anonym_d65915

A to tam musíte trepať pol domu? My chodíme len 2x rocne kedze nás delí 1200 km, ale okrem nejakej knihy sme ozaj nikdy nic veľké nevlacili...aj tam maku nejaké hračky a stymi si vystačia. Asi potom len nevieš baliť.

@anonym_d65915 tak ja ti napisem co balím pre dve deti. Velka taška zimná bunda, overal, gumáky do zahrady keby bol sneh mokro atd. Do zálohy zimná čiapka rukavice, overal pre ďalšie dieta. Oblečenie pár ks na tyzden, balenie plienok, kozmetika krémy kefky šampón uteraciky. Kocik športový, prenosná jedna postielka. Jedna knižka jeden plysak. Zatemňovanie závesy na spanok, kamery, biely sum, zvlhcovac vzduchu(kúrenie a upchatý nos). Výživy, chrumky, navarené zavarene prikrmy na tyzen. Lieky, vitamíny. K tomu nerátam oblečenie a veci pre nas s mužom co bolo fakt minimum a nebrali sme ani jedálensku stoličku co by sa nam zišla a jednu postielku sme mali u svokrovcov doma. Čudujem sa ake nepríjemne komentáre vedia napisat iné matky.

really8
Včera o 21:17
@anonym_76eb35

@anonym_d65915 tak ja ti napisem co balím pre dve deti. Velka taška zimná bunda, overal, gumáky do zahrady keby bol sneh mokro atd. Do zálohy zimná čiapka rukavice, overal pre ďalšie dieta. Oblečenie pár ks na tyzden, balenie plienok, kozmetika krémy kefky šampón uteraciky. Kocik športový, prenosná jedna postielka. Jedna knižka jeden plysak. Zatemňovanie závesy na spanok, kamery, biely sum, zvlhcovac vzduchu(kúrenie a upchatý nos). Výživy, chrumky, navarené zavarene prikrmy na tyzen. Lieky, vitamíny. K tomu nerátam oblečenie a veci pre nas s mužom co bolo fakt minimum a nebrali sme ani jedálensku stoličku co by sa nam zišla a jednu postielku sme mali u svokrovcov doma. Čudujem sa ake nepríjemne komentáre vedia napisat iné matky.

@anonym_76eb35 na co beries prikrmy na tyzden? Svokra nema sporak? Ani obchod?

A autorka furt som sa nedozvedela co potrebujes navyse ked des na dve noci a nie len na jednu. Lebo teda tiez sme vlacili dve cestovne postielky dva matrace, kocik surodenecky, odsavacku a velku cestovku veci. Ale mame normalne vztahy a svokra vzdy kupila napr kojenecku vodu ked bol maly este na umelom, aj plienky, aj nocnik aby sme tam mali a aj sedatko, jedna stolicka je u nej. Ty len hladas dovody a vyhovorky.

lenkakoc444
Včera o 21:17
@anonym_autor

@lenkakoc444 z vnúčat nič nemajú? Veď oni môžu byť u nas neobmedzene. Nemajú záväzky a majú u nás zriadenú hosťovskú izbu. Môžu byť u nád aj každý druhý víkend..

@anonym_autor Ono to je ine pre tych starch rodicov ked maju tie deti u seba. Vidim to aj u nas. Tiez som radsej doma,ale viem ze aj moji aj partnerovi rodicia sa viec tesia ked je maly u nich s nimi. Podla mna im dopriat tie momenty je dolezite pre starkych aj pre deti.

anonym_76eb35
Včera o 21:21
@really8

@anonym_76eb35 na co beries prikrmy na tyzden? Svokra nema sporak? Ani obchod?

A autorka furt som sa nedozvedela co potrebujes navyse ked des na dve noci a nie len na jednu. Lebo teda tiez sme vlacili dve cestovne postielky dva matrace, kocik surodenecky, odsavacku a velku cestovku veci. Ale mame normalne vztahy a svokra vzdy kupila napr kojenecku vodu ked bol maly este na umelom, aj plienky, aj nocnik aby sme tam mali a aj sedatko, jedna stolicka je u nej. Ty len hladas dovody a vyhovorky.

@really8 pretože mi je lepsie si dopredu navarit pár obedov aby som potom mohla sa venovať svokrovcom a nie varit. Mne to tak viac vyhovuje.

Strana
z2