Ako dokázať vinu fyzického napadnutia počas tehotenstva?
Ahojte nejdem tu písať úplne všetko pretože odsudzovania mám už dosť, sama viem že musím odísť a už k tomu robím prvé kroky. Som tehotná v 6.mesiaci a cez víkend ma muž v nervoch zvalil na gauč chytil mi moju ruku a silno ma s ňou udieral po tvári hlave, až tak že som plula z úst veľa krvi. Nakoľko na mne není vidno žiadnu modrinu ani nič, nevedela som či sa oplatí volať polícia, chcem odísť ale neviem ako mu na súde dokázať že ma fyzicky napadol. Nakoľko keď som mu povedala že ma zbil a nenechám to povedal ja nie to ty si sa mlatila zo svojou rukou.
@anonym_autor v prvom rade navstiv doktora, nech teba aj bábo pozrie. + nech je o tom zapis.
To isté na policii. Nie, pravdepodobne mu to nebudeš vedieť dokázať. Keby sa vsak malo čokoľvek ci uz tebe alebo niekomu inému v buducnosti stať, nebude nikto môcť povedať, ze je to skvelý chlap s čistým štítom. Bude tam vždy zápis o tom, ze ma históriu násilia. Dokazanu alebo nie, zmení to pohľad naňho a moze ti to byt časom nápomocné. Tym skôr, ze vas časom bude čakať sud ohľadom dieťaťa.
Dúfam, ze mas kam ist a na koho sa obrátiť. Neostavaj v jeho blízkosti. Ak je hranica raz posunutá, neda sa vrátiť naspäť. Agresivita sa vždy len stupňuje, nikdy naopak.
+ odporúčam ti nerozoberat s nim tvoje ďalšie kroky. Skús ostať nekonfliktna ak niesi schopná odist hneď teraz. Zostaňte v bezpeci.
@haley7897 ďakujem pekne, zavolám lekárovi stalo sa to prvý raz a aj posledný nenechám sa otĺkat, chvíľu budem u kamarátky kým sa nepostavim trochu na nohy a nedám veci do poriadku.
Urcite nemocnica, nech ti spisu zapis, aj tam im povedz, co sa stalo.
Potom policia. Aj keby sa teraz nedalo nic vyriesit, nahlasene to bude. Keby v buducnosti cokolvek dalsie ti chcel urobit, tak je zapis o tom, ze to nie je prvy raz, co sa chival nasilne. Aj to pomoze.
@haley7897 ďakujem pekne, zavolám lekárovi stalo sa to prvý raz a aj posledný nenechám sa otĺkat, chvíľu budem u kamarátky kým sa nepostavim trochu na nohy a nedám veci do poriadku.
@anonym_autor určite odid hned ak sa da. Ideálne s asistenciou niekoho ak potrebuješ zbaliť veci. Odporúčam ti nekomunikovat s nim, len zalohuj správy ak pridu. Hlavne pokoj. Choď k dr aj na políciu. Povznes sa nad to ak by sa ta snažili presvedčiť, ze s tym aj tak nevedia nic urobiť. Trvaj na zazname. Zober niekoho so sebou, nechod tam sama.
@anonym_autor btw hlavne nezabudni zbaliť všetky potrebné doklady typu pas, rodný list atd.
Je to psychopat. Po tomto s ním nezostavaj môže ublížiť tebe aj dieťaťu. Už ti tu poradili dobre. Vo vzťahu s ním by ti mohlo ísť aj o život
Je mi ľúto, čo prežívaš. No ak sa to stalo prvýkrát fakt by ma zaujímalo, čo ho tak rozurilo. Samozrejme, že takéto správanie je neakceptovateľné.
Ale keď si vyplúvala krv tak asi keby u lekára otvoríš ústa tak by tam niečo videl nie? Mala si ísť rovno na pohotovosu.čo ak sa niečo stane dieťaťu? Čo je toto za hajzla. A ešte ako ti povie že to ty si sa mlátila..
No to je poriadny debil🤦🏻♀️. A prečo to urobil, co ho tak vytočilo?
@anonym_autor
Zavolať otca, bratov a okamžite sa od exfrajera odsťahuj. S takým človekom je vzťah nemozny
@anonym_ddaa26 je jedno dôvod. On zodpovedá sám za svoje reakcie
@anonym_ddaa26 vytočilo ho to že posledné dva mesiace len hraje online hry na pc, a fakt keď je doma nič iné len hry a už som začala nadávať že je toho veľa a nevenuje sa nám. Prešla ďalšia hodina žiadna reakcia, tak som ho štuchla po ramene že či to aspoň na chvíľu nechce vypnúť a ísť sa nám venovať na to chytil amok a spravil toto.
@anonym_ddaa26 vytočilo ho to že posledné dva mesiace len hraje online hry na pc, a fakt keď je doma nič iné len hry a už som začala nadávať že je toho veľa a nevenuje sa nám. Prešla ďalšia hodina žiadna reakcia, tak som ho štuchla po ramene že či to aspoň na chvíľu nechce vypnúť a ísť sa nám venovať na to chytil amok a spravil toto.
@anonym_autor no hrozné niečo. Musíš to s nim ukončiť, je to agresor
Preco si si s nim spravila dieta? Drzim ti palce, aby sa sa odstrihla a mala spokojny zivot. Mozes ist k rodine? Uzivis to dieta sama?
Odiď a napíš mu SMS, že biť sa nenecháš, že to bola posledná kvapka a končíš s ním. Ak ti odpíše a prizná fyz. útok, príp. sa bude ospravedlňovať, máš nepriame priznanie. Ak sa bude vyhrážať, tiež to použi voči nemu. Samozrejme choď k lekárovi, aby skontroloval bábätko, povedz, že ťa muž napadol, nech je to v správe. Vzápätí na políciu, nenechaj sa uprosiť. Keď ti to urobil teraz tehotnej, čo ti bude robiť, keď sa nevyspí niekoľko týždňov pri novorodencovi a ešte budeš chcieť od neho pomoc?

@anonym_autor v prvom rade navstiv doktora, nech teba aj bábo pozrie. + nech je o tom zapis.
To isté na policii. Nie, pravdepodobne mu to nebudeš vedieť dokázať. Keby sa vsak malo čokoľvek ci uz tebe alebo niekomu inému v buducnosti stať, nebude nikto môcť povedať, ze je to skvelý chlap s čistým štítom. Bude tam vždy zápis o tom, ze ma históriu násilia. Dokazanu alebo nie, zmení to pohľad naňho a moze ti to byt časom nápomocné. Tym skôr, ze vas časom bude čakať sud ohľadom dieťaťa.
Dúfam, ze mas kam ist a na koho sa obrátiť. Neostavaj v jeho blízkosti. Ak je hranica raz posunutá, neda sa vrátiť naspäť. Agresivita sa vždy len stupňuje, nikdy naopak.
+ odporúčam ti nerozoberat s nim tvoje ďalšie kroky. Skús ostať nekonfliktna ak niesi schopná odist hneď teraz. Zostaňte v bezpeci.