Ako efektívne zladiť prácu a rodinný život?
Ahojte maminky, idem si k vam po rady ako sklbit pracu s rodinkou 🙂 kedy varite, robite domace prace, venujete sa detom ? :D lebo ide o ten kolobeh, ale rada by som si nasla v tom system 😇 dakujem z rady 🙂
Aj malé deti treba viest k pomocí v domácnosti, ale nielen svoju izbu ale aj ostaznwncasri domácnosti, veď ich využíva, slúžia aj jemu
Muž? Keď ty varis tak on nech robí iné, keď upratujes nech ide s deťmi na nákup, von, alwbo pomáha pri upratovaní či varení
Domácnosť nepatrí len zene, stredovek už skončil
@sisa22x kupila som si spotrebice ako susicka,roboticky vysavac,tlakovy hrniec,usetria polovicu casu+kazde dieta ma zadeleny svoj "rajon"na upratovanie.manzel tiez pomaha ,ale hlavne chlapske veci kde sa vyzaduje vela fyzickej sily,napr.orezovanie velkych stromov nedavno🙂 varim kazdy den,mame radi cerstve a teple jedlo.
Mam XY spotrebičov ktoré mi denne uľahčujú prácu. Vysava a mopuje vysávač, čistička riesi prach, umývačka riady, práčka a sušička oblečenie.
Varím jednoduché jedla na dva dni do krabiciek, zaberie mi to ani nie hodinu večer.
Pracujem ked je dieta v škôlke, muž to iste.
S muzom mame čas pre seba ked je dieta u starých rodičov, ked nie, mame kvalitný čas ako rodina.
Ked potrebujem byt sama ja, zoberie muž dieta preč a zas naopak.
Stíhame takto aj domácnosť, aj prácu, aj kvalitný rodinný čas, varenie, upratovanie, koníčky aj čas len pre nás dvoch.
Mam XY spotrebičov ktoré mi denne uľahčujú prácu. Vysava a mopuje vysávač, čistička riesi prach, umývačka riady, práčka a sušička oblečenie.
Varím jednoduché jedla na dva dni do krabiciek, zaberie mi to ani nie hodinu večer.
Pracujem ked je dieta v škôlke, muž to iste.
S muzom mame čas pre seba ked je dieta u starých rodičov, ked nie, mame kvalitný čas ako rodina.
Ked potrebujem byt sama ja, zoberie muž dieta preč a zas naopak.
Stíhame takto aj domácnosť, aj prácu, aj kvalitný rodinný čas, varenie, upratovanie, koníčky aj čas len pre nás dvoch.
@laskonkaa1 mozem poprosit ako sa ti dari s krabickami? Typy na jednoduche jedla? 🙂 lebo ja varim tiez casto, deti ked pridi zo skolky su hned hladne, takze min. Polievka musi byt navarena ked pride clovek z prace. Mam pocit, ze v kuchyni strvim velmi vela casu🙂 krasne rozpisane, dakujem ❤️
Ako to mate prosim zadelene s manzelom? Ja mam pocit, ze som stale v kuchynu :D perie sa kazdy den, to mame aj susicku, nestiham ani skladar… pri dvoch skolkarov toho pradla na pranie je vela :D
@sisa22x robím veci priebežne, nemáme doma xy zbytočných harabúrd, takže za 2h mám vyupratované do top stavu celý byt (100m2), keď muž pridá ruku k dielu tak za hodinu. Deti si upratujú sami izbu, tam len vysávam a upracem raz za 1-2mes 🙂. Cez týždeň varím len rýchlu večeru, keď sa mi chce, keď nie tak aj omeleta je dobrá. A deťom 100% pozornosti, že sa hrám len s jedným, alebo sa rozprávame cez pracovný týždeň máme vyhradené 15-20min na každého. Potom sa motajú, hrajú sami,… 🙂 všetkým nám to takto najviac vyhovuje 😊.
Tak toto každý bude mať ináč. Iný režim bude mať žena ktorej muž v domácnosti pomáha a iný ktorej nie alebo samoživiteľka, iný tá ktorá je aj na HO a popri tom niečo porobí, iný tá na po-pa 9-5 alebo na 12tkach vratane víkendov s nočnými. Zvytočne ti napíšem môj režim ak ty si pracovne inak vyťažená a bolo by pre teba nereálne tak fungovať. Ja upratujem priebežne každý deň niečo, čo vidím, že treba, využívam na pomoc robota na vysávanie, myčku riadu, čo mi podstatne uľahčuje prácu, čo sa týka varenia tak varím každý deň spavidla teplú večeru po práci ale dnes som už mala hotovo pred 9 ráno. Vždy sa snažím skĺbiť denné aktivity čo najlepšie aby som nič nezanedbávala. Navyše každé dieťa má iný režim či už v MŠ alebo ZŠ máš deti, ktoré majú skoro každý deň krúžky a deti, ktorým okolo obeda padla a majú max družinu, rovnako v MŠ sú niektoré deti celý deň iné ½dňa a teda každému z toho sa prispôsobuje čas strávený s rodičmi zvlášť.
Varime obaja, domacnost upratujeme obaja, venujeme sa obaja.

zapajam deti a manzela domacnost je spolocna nie len moja
rozdelili sme si prace aj pravidelne aj take tie vynimocne