Ako komunikovať s otcom môjho dieťaťa?
Nech reagujem akokolvek, otoci situaciu tak, aby som vzdy bola ta (s prepacenim) suka, co mu len ublizuje. Cim dlhsie sa pozname, tym viac stupnuje dokola tie iste obvinenia. Aj napriek tomu, ze som taka hnusna sv*ňa, ktora sa mu hnusi, on je laskavy ochranca a vsetko, co robi, je pre nase dobro. Takto to potom prezentuje spolocnym znamym, takze som odpisana. Bohuzial, mame spolu male dieta. Nie som od neho zavisla, ani na neho odkazana, mam kam ist, a aj idem.
Otazka: ako s takym clovekom komunikovat tak, aby som nebola stale za najhorsiu, a nedaval mi to nejakym sposobom "vyzrat" cez dieta?
Dakujem za rady.
Nuž....somara si nasla, somara máš.
Vylucne pisomne a len k veci. Nenechat sa zatiahnut do inej konverzacie. Mail, sms....
Komunikovať písomne a len najnebyhnutnejsie veci. Nenechať sa vyprovokovať a vtiahnuť do diskusie. A aj keď niektoré reči bolia a nie sú pravdivé úplne ignorovat
Už si mala odísť. Dať na súd predbežné na výživné a starostlivosť o dieťa. A komunikovať len písomne a k veci, nič súkromné, aj keď sa ti bude vyhrážať, či urážať, neodpovedať, len si nechaj správy pre istotu.
Píš len čo sa dieťaťa týka. Aj to len dôležité veci.
Jeho urazene ego o tebe bude stale sirit take dristy. Ti, ktori ho poznaju vedia, ze su to dristy, len on to tom este nevie, ze to vedia. Rovnake dristy siri o kazdom, kto mu "nejde na ruku". Takze tymto sa vobec netrap. Nedaj sa do tych jeho fantazmagorii zatiahnut, s nim komunikuj len o veciach okolo dietata a ostanym nie si povinna vysvetlovat nic.
mailom...
Autorka: V prvom rade sa treba naucit protimanipulativne reagovat na jeho utoky. V druhom si treba uvedomiť, že tomu, aby ťa "okydával" nijako nezabránis. Ak je hlupák, bude sa mstiť aj cez dieťa (takže primerane veku dieťaťa naučiť aj jeho reagovať protimanipulatívne. Ak dáš príklad, ktorý sa ti stal a to ako si na to reagovala ty, budem ti vedieť poradiť aj konkrétne.
Nijako, naco s takym potrebujes komunikovat? Nevyhnutne informacie okolo dietata podat strucne a jasne, jednoduche vety, ziadne vykecavacky. A aj to mozes obmedzit len v pripade, ze sa spyta.
Nebojuj s nim. Povznes sa nad jeho utoky a ohovarania.Nezmenis ho a nezastavis. Nesnaz sa o to. Daj mu co najmenej prilezitosti na utok. Minimalny kontakt.
Dakujem vam za rady. Uvidime, co z toho bude.. :-/

Preberať s ním výlučne iba veci okolo dieťaťa.Nic viac.Bez emócií a hocijakých prejavov.Narazky a urážky ignorovať a byť citovo chladná,nedostupná.Kde nie je divák,nie je ani divadlo..Zila som s manipulátorom dva roky.