icon

Ako pokojne riešiť hlučných susedov?

17. mar 2025

Ahojte, potrebovala by som radu ohladom toho, ako riešiť problém so susedmi, ktorý neustále vyrušujú nočný klud, rozprávajú sa nahlas do neskorých nočných a skorých ranných hodín, nahlas sa rehotaju, kedykolvek počas pracovného tyzdna. Problém je v tom, že sú to susedia s ktorými sa nám spája jedna stena akurát v spálni, lenže susedia sú z druhého vchodu, Takze im nemám ani ako ísť zaklopať. Ako toto riešiť? Doteraz to bolo naozaj raz za čas, ale poslednom čase to byva častejšie aj 3-4x do týždňa a nevieme sa normálne vyspať. Stuple do uši radiť nemusíte, počuť to je aj cez ne. Rada by som ich ešte pred tým ako budem volať políciu upozornila sama. Riešili ste niektorá takýto problém? Ak áno, ako?

Strana
z2
tundra
17. mar 2025

Asi by som zaizoloval stenu protihlukovou izolaciou.

autor
17. mar 2025

@tundra sme tu v prenajme, majiteľa sme sa už na to pýtali, či evidoval hlucnych susedov, ale on tu nebýval, byt iba prenajímal, bývalý nájomníci vraj nemali takýto problem. Mám pocit že buď nový susedia alebo ich je v tom byte jak hadov.

tundra
17. mar 2025

Je to neprijemne,ked sme byvali v byte,tak nad nami sa pravidelne modlil dost hlasno sused a dalsi zvykol telefonovat cele hodiny v okne...(Portugalec).V lete poobede,cista katastrofa...

barka1
17. mar 2025

Akoze - nemáš ako zaklopat? Však rovnako, ako by bývali v rovnakom vchode. Neviem, ako inak ich chceš upozornit.

autor
17. mar 2025

@barka1 a ako sa dostanem do ich vchodu ?… akože ?…

20erika07
17. mar 2025

Buchaj im na stenu niečím. Keď nepomôže, buchaj keď oni zaspia, nech vedia ,aké to je nespat kvôli niekomu.

ovaaa
17. mar 2025

Zvončekom😄.Veď vieš podľa schránok o ktorý byť sa jedná.

zuzanka.zuzu
17. mar 2025

@20erika07 že búchaj na stenu 🙈 vravu susedov asi počuje len autorka, búchanie autorky budú počuť všetci hore-dole a na vine bude len autorka, to je bohovská rada 😀

minenkaa
17. mar 2025

Ked zavolas policiu tak co povies,ze sa doma rozpravaju a nech ich co beru hned zabasnut,ved nerobia nic protizakonne

1angelika
17. mar 2025

normálne choď do ich vchodu, zaklop im na dvere a slušne popros nech sa krotia, uvidíš aká bude reakcia. Do vchodu sa už nejako dostaneš.

bg92
17. mar 2025

ak si v najme prestahovala by som sa. na toto som extremne hakliva. oni svoj zivotny styl kvoli tebe nezmenia. ale za zaklopanie nic nedas.

autor
17. mar 2025

@minenkaa ale zo nie je klasické normálne rozprávanie, to je hlasný smiech, nahlas rozprávanie, do 2-pól 3 rana

autor
17. mar 2025

@ovaaa a čo pomoze zvonček? Keď nebude nikto zdvíhať, nemusí fungovať, nemusia byt doma, ja reálne neviem kto tam žije, neopoznam ich sú to susedia z druhého vchodu. Rozmýšľala som im pripadne vyvesiť oznam priamo na dvere pre tento prípad ak by nikto nereagoval.

autor
17. mar 2025

@bg92 zmluvu mame na este vyše pól roka, potom by som chcela odísť, ale neviem či bude take ľahké nájsť niečo v takejto lokalite za relatívne normalnu cenu a nežiť pri tom v králikárni

janka2501
17. mar 2025

Ja som poprosila domoveho dovernika s druheho vchodu, a presne mam poslal knsusedom co vrtali a buchali (prerabali do 21h) mala som malu 2 mes. Cize skus takto

ovaaa
17. mar 2025

Chcela si to riešiť osobne, ani si neskusila zazvozniť a ix výhovoriek..

barka1
17. mar 2025

Booze, ako sa asi sa dostat do vchodu? Dverami?
Tak tam vlez cez den a pekne ich požiadaj. Nemusíš tam chodit v noci, ked su hlucni.

20erika07
17. mar 2025

@zuzanka.zuzu prvé čo mi napadlo 😁 možno autorka vyskúša ,čo ty vieš 😁

1sally12
17. mar 2025

@ovaaa podľa schránok? U vás sú očíslované schránky podľa čísla bytu? U nás teda nie, tobôž nie zvončeky, čiže tiež by som nevedela aké meno mám hľadať.

1sally12
17. mar 2025

@barka1 ako sa autorka dostane do druhého vchodu? Myslíš že má ich čip, príp.kľúč od brány?

barka1
17. mar 2025

@1sally12 a su vchody bez zvoncekov? Asi nie, však?
Však normálne zazvoním na prvý zvoncek, vysvetlim situaciu a poprosím, nech ma pustia dnu...
Bože, co je toto za dobu, kedy ludia prichadzaju o zdravý sedliacky rozum...

ovaaa
18. mar 2025

@1sally12 áno máme schránky s číslom bytu aj zvončeky. Asi čas navštíviť domovníka a mať všetko poriadne označené. Podľa bytu vie autorka, kde má ísť, ja žasnem, že už len ako sa dostať do vchodu je problém. Stačí zazvozniť na hocijaký zvonček alebo si podľa schránky pozrieť o ktorý byt sa jedná a zvoniť tam alebo im hodiť upozornenie do schránky či kontaktovať domivníks z druhého vchodu, políciu ak sú hlucní po 22:00. Podľa info autorka len chce ale nerieši nič.

oblecenie99
18. mar 2025

Tak v najhoršom pôjdem, zazvoním na hociktorý zvonček a vysvetlím situáciu, alebo od nášho domového dovernika zistím kontakt na domového dovernika z vedľajšieho vchodu, alebo od správcu, a skúsim sa dostať do vnútra cez neho.

autor
20. mar 2025

@ovaaa ja odporúčam čítanie s porozumením

autor
20. mar 2025

@ovaaa 🙈 múdra si jak rádio

autor
20. mar 2025

@janka2501 už to riešim skrz majiteľa bytu, ktorý sa nakontaktuje na správcu

autor
20. mar 2025

@1sally12 Dakujem že aspoň niekto rozmýšľa 🙏🏼 je to tam dokonca riešené cipom aj z vnútra aj z vonku brany, čiže ak by som vliezla dnu, už by som sa nedostala von. Ale to by niektoré tu sa museli aj opýtať aký typ vchodu to je, nie len odcudzovať a hneď trepat 2 na 3

autor
20. mar 2025

@ovaaa schránky sa nachádzajú vo vnútri brany ty múdra osoba 🙏🏼

1sally12
20. mar 2025

@barka1 a čo keď ťa nepustia alebo rovno zavesia? 😄Budeš vyzvánať ďalej na piaty, šiesty, siedmy a dookola vysvetlovať situáciu? No ja by som človeka už po 10 sek.stopla kebyže mi vysvetľuje... takto sa môže poľahky ktokoľvek dostať do cudzieho baráku. Toto by mohol povedať každý pustite ma dnu, musím ísť vynadať tomu z piateho poschodia čo robí randál. Pritom by tam išiel za iným účelom. Ja by som teda nikoho cudzieho nepustila..je málo vykrádaných bytov, pivníc...? Nesleduješ TV? Ty zdravý sedliacky rozum🙄

barka1
20. mar 2025

@1sally12 predstav si, nesledujem. Žijem na sidlisku, kde sa ludia poznaju, zvonceky aj s menami su k dispozicii pre postarov, doručovatelov a široku verejnost na pouzivanie.
Ak by som bola tak zufala ako autorka, tak by som pouzila svoj zdravý rozum a ked nie inak (Lebo čipy a podobné blbosti), tak by som v exponovanom čase vyšla ku vchodu a cakala na príležitost a skratka sa dnu dostala. Ale to som ja a moja rada, autorka chce zjavne čitat nieco ine. Tak prosím, nech si pomoze, veď je to jej problém, nie moj.

Strana
z2