icon

Ako pomôcť starším rodičom na diaľku?

napoleonkaea
11. máj 2025

Dobrý deň, prosím vás, tie čo žijete ďaleko od rodičov, ktorí sú už starší a chorí, už potrebujú pomoc. Ako pomáhate na diaľku? Napríklad zdravotná starostlivosť, napadá mi Ados, aby k nim prišli, potraviny, objednať, ale tak všeobecne, ako im čo najviac uľahčiť život, keď pri nich nie som fyzicky?Ďakujem.

alenka58
11. máj 2025

@napoleonkaea ak potrebujú zdravotnú pomoc tak zabezpečiť ju, nainštaluj si kamery, je to dobrá vec teda my takto aj komunikujeme ale hlavne večer a skoro ráno kým príde opatrovateľka pre istotu pozriem, obedy sme objednali, chodí pre ne opatrovateľka, isté potraviny mame dovážajú pravidelne tiež sme objednali ide hlavne o ovocie toho zje veľa a slané a sladkosti na ktoré je zvyknutá, podľa potreby kupujeme ďalšie veci, opatrovateľku má na 8 hodín hoci by stačilo na dve alebo 4 hodiny, len potom opatrovateľka nezarobí tak sme volili 8 h, opatrovateľka aj upratuje a perie, je úžasná mama jej hovorí luxusná opatrovateľka

mandzula
11. máj 2025

Zabezpecit niekoho na opatrovanie, upratovanie, udrzbu domu, pozemku, ak su v dome.

napoleonkaea
autor
12. máj 2025
@alenka58

@napoleonkaea ak potrebujú zdravotnú pomoc tak zabezpečiť ju, nainštaluj si kamery, je to dobrá vec teda my takto aj komunikujeme ale hlavne večer a skoro ráno kým príde opatrovateľka pre istotu pozriem, obedy sme objednali, chodí pre ne opatrovateľka, isté potraviny mame dovážajú pravidelne tiež sme objednali ide hlavne o ovocie toho zje veľa a slané a sladkosti na ktoré je zvyknutá, podľa potreby kupujeme ďalšie veci, opatrovateľku má na 8 hodín hoci by stačilo na dve alebo 4 hodiny, len potom opatrovateľka nezarobí tak sme volili 8 h, opatrovateľka aj upratuje a perie, je úžasná mama jej hovorí luxusná opatrovateľka

@alenka58 prosím Ťa, koľko cca vás to stojí mesačne?

alenka58
12. máj 2025
@napoleonkaea

@alenka58 prosím Ťa, koľko cca vás to stojí mesačne?

@napoleonkaea opatrovateľka 380.- eur / zbytok dotuje mesto, obedy 120 ,-, potraviny 200 eur, zbytok mama platí sama -lieky,zabezpečuje jej sused, je lekárnik, starostlivosť o záhradu atď.

margotka17
12. máj 2025

@napoleonkaea buď zozen opatrovatelku, alebo zapis mamku do denného stacionára. V dennom stacionári strávi deň s rovesníkmi, bude tam mať teplú stravu, rôznu ergoterapiu, prechádzky, majú tam aj rôzne výlety, program na celý deň. Večer sa vráti domov, dá si nejaký cajik, chlebík, pozrie telku a krásny deň bude mať za sebou. Poznala som pána, ktorý vlastnil taký stacionár, mala som z toho dobrý pocit. Oni dokonca tých, čo nemohli prísť sami zvázali autom aj rozvazali. Doobeda mali desiatu nejake chlebicky, žemle, potom obed, po obede okolo 14.00 koláčik a kávičku.