icon

Ako postuvať, keď máme rodinné problémy?

sandra224
26. aug 2022

Ahojte obraciam sa na Vás s prosbou..Ako som už minule písala mam rodinné problémy...Otec ma psychicky ničí ..je to stále o ponižovaní,urážaní ...Už ma to ozaj nebaví...Mama ta sa chce rozviesť...celkovo nemám dobrý vzťah s nikým....Už som po psychickej stránke z toho všetkého zle...Mam aj priateľa rozmýšľala som nad individuálnym štúdium aby sme mohli ísť niekam do nájmu...no podľa mňa nieje šanca aby mi ho schválili...Popravde veľmi by mi individuálne pomohlo...ako by ste postupovali vy ?

deti95060810
26. aug 2022

napíš kde študuješ - či SŠ...a ktorý ročník.

ninusa221
26. aug 2022

Individualne studium som mala musela som mat potvrdenie od doktora že som chorá ( časté zachvaty epilepsie), musi to schváliť riaditeľ. Neviem ako by som riesila tvoju situaciu a ani neviem kolko mas vlastne rokov. Ale priatel by nevedel potiahnuť ( ak pracuje) podnájom?

katuskamala1
26. aug 2022

Strednu školu? Ak strednu tak zaťať zuby a pekne denne dostudovat, doma si splnit svoje povinnosti a travit volny cas mimo domu.
Chapem, ze to je pre teba tazke, ale i ty sama si vo veku, kedy to vnimas intenzivnejsie a takych rodin je naozaj mnoho, len o tom mozno nehovoria. Hlavu hore, nic nezmozes depkarenim. Schop sa a pamataj na chyby tvojich rodicov - pouc sa z nich, aby si ich ty neopakovala.
Kebyze ides do najmu, pri dnesnych cenach by si mala ale ze veeeeelmi veľký problém vyzit popri nejakej brigade, najom + strava, to su teraz palky. Na dostudovanie by si rýchlo zabudla a v buducnosti bez maturity si tazko nieco dostojnejsie najdes...
Drzim palce.

elizabet173
26. aug 2022

@sandra224 tvojou prioritou teraz musí byť doštudovať a nájsť si prácu, potom sa osamostatniť. A najmä používaj antikoncepciu, aby si sa nedostala do ešte väčších problémov, ako máš.

pharma
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
26. aug 2022

@elizabet173 zaciatkom leta uz riesila mozne tehotenstvo...

elizabet173
26. aug 2022

@veronikaszabova práve preto som jej to napísala, veľmi by si všetko tehotenstvo skomplikovala

pharma
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
26. aug 2022

@pharma 👍

cocolino234
26. aug 2022

@katuskamala1 je to zvládnuteľné, ja tak fungujem a v škole mám najlepšie výsledky z triedy. Len bez pomoci priateľa by z brigády neutiahla nájom sama, takže ak on nezarába buď ísť bývať bez neho na internát alebo do zdieľanej izby a v tom prípade by to bolo možné, len trošku skromnejšie. 🙂

cocolino234
26. aug 2022

@veronikaszabova to naozaj? a ja som vkladala nádej, že to môžu byť zodpovední ľudia. Zase len deti, takže ten sloh čo som písala je zbytočný. :Dddd

nataly_bencova
26. aug 2022

@sandra224 Používateľka sandra224 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.