Ako prebieha rozvod?
Chcela by som poprosit ci mi niekto vie povedat ako prebieha rozvod.ziadost uz mam podanu.manzel z rozvodom nesuhlasi.mame spolu syna ktory bude mat tri roky.manzel samozrejme tvrdi ze ma miluje a podobne len...nic uz neklape.mali ste to niekto podobne?chcem vediet co ma caka.dakujem za rady
Povedz na sude,ze mas druheho partnera s ktorym planujes buducnost a ze ho velmi lubis,uvidis ako ta extra rychlo rozvedu 😊 daj na mna.
@elenita moze,ale ak povie,ze ma noveho partnera a planuje s nim buducnost,ze caka iba na rozvod,tak je to otazka 15 minut 😊
@miuskaveve určite vás pošlú do poradne, to sa robí bezne, keď sú v hre deti. Ale keď budeš jasné trvať na svojom, že rozvrat manželstva, rozvedu vás.
A co sa nas tam budu pytat?budu tam rozoberat aj nas zivot?trosku sa toho bojim
Rozvodove konanie prebieha nasledovne: pokial ste podali navrh na rozvod a UPP, tak nakolko ide aj o malolete deti, sudy (dokonca aj v SR) konaju celkom rychlo. Vas navrh dorucia manzelovi, ktory sa k nemu musi vyjadrit. Potom poziadaju pani z UPSVR aby po preksumani pomerov urobila spravu o tom ako ziju vase deti, akormozvod bude volyvat na ne a co odporuca - s kym maju deti ostat. Sud nariadi pojedko, kde budete vypocuta vy, manzel a aj zamestnankyna UPSVR. Deti malolete (pod 10) sa standardne vypocuvaju. Standardne sa veci nenatahuju, pokial jeden z manzelov mam uz druhy vztah.
@miuskaveve budu rozoberat dovody rozvratu manzelstva, ako manzelstvo prebiehalo, kedy zacali problemy, ci zijete intimne, na koho strane je pricina rozvratu. Ked ma jeden z manzelov uz iny vztah, tak sud ma rozvrat za neodstranitelny a bez problemov rozvedie.. ale samozrejme aj z inyh dovodov.
@janulka2811 Ja neviem. Pokial je tam malolete dieta, nemyslim si, ze to moze tak rychlo prebehnut. Mna rozviedli po 4 pojednavaniach ... ale tak urcite je to velmi individualne a zavisi ako od ucastnikov konania a dovodov, tak aj od sudcu. Hlavne treba vystupovat zdvorilo, no razne a sebaisto, neklamat .... a stat si za svojim. Drzim palce 😉
@janulka2811 Ano, to je pravda, že keby mala iného, tak to berú do úvahy a rozvedú ich....len klamať na súde, na to treba odvahu a povahu.
nas rozviedli hned na prvy krat aj ked manzel s tym nesuhlasil. a nejako nas nevypocuvali. co som poslala navrh na rozvod bola akoze moja vypoved a potom v skratke spisali manzelovu vypoved
@katyd a ked je uz teraz rozhodnuta sa rozviest,tak to nieje klamanie,ale iba lahka pravda a nikto jej nedokaze ci ma priatela druheho.
Ak sa chcem silou mocou rozviest poviem na sude ze mam aj dvoch priatelov alebo som tehotna s druhym,bolo by mi to totalne ukradnute,ano a mas pravdu musis mat nato povahu,co ja taku povahu mam 😊😁 ak som za nieco rozhodnuta nikdy necuvam spat a idem si po svojom aj cez mrtvole 😜
@elenita vsetko zalezi od toho co napises na sud a ak si ides po svojom razne rozvedu ta na prvom pojednavani.
Nas rozviedli na 1.pojednavani. Navrh som podala ja. Manzelsku poradnu som odmietla, sudkyna nenaliehala. Nik z nas v tom case nemal ineho partnera. Dcera mala 6 rokov, nebola vypocuvana, nebola ani pritomna. Vypovedala som prva, ako navrhovatel, on sa mohol vyjadrit k mojim slovam. Potom vypovedal on, tiez som sa mohla vyjadrit.
Myslim, ze vela zavazi, ako budes vystupovat - odporucam byt jasna, strucna a pozor na fakty, aby si sa nezamotala do pripadnych klamstiev (clovek, ktory klame, musi mat 100% pamat 🙂 ). Rozvod je spinava hra. Ukazuje pravu tvar cloveka. Priprav sa na to. Vela stastia 😉
Dakujem baby.priatela mam len ho do toho z istych dovodou nechcem tahat.tak sme sa dohodli.ste zlate
@ivka2112 neviem,kde si prišla na to,že pošlú pani z uprsvr...že deti vypovedajú atď. Bežná praktika to zaručene nie je.
@miuskaveve neklam,hovor pravdu a hotovo, rozviesť vás raz rozvedie,či na prvé,či druhé pojednávanie.
@maciatkolulu u nás bola na návšteva pani z uprsvr, ale neboli sme doma. tak nam nechala len odkaz. potom som ja za nou bola a s manzelom chcela len telefonovat. syn vobec nevypovedal. zalezi asi od konkretneho uradu
@miuskaveve
neviem,asi ti odpisu, či návrh spĺňa alebo nesplna všetky náležitosti.....atď, V rámci toho by váM mali ponúknuť mediáciu........nakoľko manžel S rozvodom sa zatiaľ vyjadril nesúhlasí, ako píšeš hore........nech vás to povedie akokoľvek, ale kvôli dieťatku aspoň mediator môže pomôcť V komunikácii......Pri emociach, to môže poslúžiť.....neviem, nevyznám sa.....sa len zamýšľam, či nemáte len manzelsku krízu.......to nie je samozrejme vhodné písať tu....
@miuskaveve ja ti napisem len za seba: ziadost som podavala ja po tom, ako som uz bola niekolko mesiacov odstahovana. Muz na mna/ nas 10 rokov kaslal, ale zrazu mi deti nechcel dat. A problem bol na svete (odisla som do ineho mesta). Sud nas nerozviedol na prvom pojednavani, este aj ziadost o rozvod mi moj uz ex vtedy zamietol. Na dalsie pojednavanie museli prist deti (!!!), ani tam nas nerozviedli. Stale mi ich nechcel dat, argumentoval skolou, skolkou... a vyziadal si posudok sudneho znalca. Cize sa mi v praxi stalo to, ze deti, co boli so mnou cele dni, mesiace, roky (bez toho, aby si na nas moj ex nasiel aspon 1 den volna v mesiaci) som zrazu nemala. Ja v inom meste, ony v inom. Na posudok som cakala od augusta do polovice februara (!!!), nakoniec po 11 mesiacoch nas rozviedli, deti su zverene mne. Stalo ma to nenormalne vela energie, casu aj penazi (zial). A to este neprebehlo bsm. Ozaj az pri rozvode sa ukazala prava tvar toho, s kym som cele roky zila. Horor.
Ale mam kamosky, ktore boli rozvedene za 10 minut. Ide o to, ze musis mat dohodnutu starostlivost o dieta. Kym toto nie je, nerozvedu vas.
@janulka2811 to nie je pravda... novy vztah vacsinou nikoho nezaujima, ide hlavne o deti, kym sa na tomto nedohodnu... tak sa to moze natahovat riadne dlho
Z rozprávania známej, ktorá si tým prešla to vôbec nieje ľahká vec. A vám to ešte sťažuje to že manžel nesúhlasí, obrátila by som sa asi na mediátora, ten vie uľahčiť komunikáciu medzi partnermi.

@miuskaveve mam susedu ktorej muz nesuhlasil, natahovalo sa to, len ona mala stastie v tom, ze on pil a prisiel opity aj na pojednavanie, tak sudkyna to potom uz ukoncila. Druhu kamosku zasa poslali do manzelskej poradne a tiez sa to dlho natahovalo a pritom on uz zil s inou zenou mimo domu. Vela zavisi aj od sudcu akeho chytis.