icon

Ako prekonať depresiu a samotu?

9. feb 2025

Čo by ste mi poradili na silnú depresiu? mám 24 rokov a užívam lieky Escitil 15 pol tabletku denne, stále som unavená cez deň spím, mám nízky tlak nevládzem, zomrel mi aj blízky člen rodiny čiže sa mi to veľmi zhoršilo. K doktorke idem až v polovici marca. Dnes som spala 14 hodín, bývam sama čiže o to je to horšie že pozerám do 4 stien a nemám sa s kým rozprávat😔😔Užívam veľa vitamínov, mam zdravú stravu, psíka ktorý ma dokáže rozveseliť, keď vládzem tak chodím aj cvičiť ale nič mi nepomáha.. Budem musieť začať chodiť do roboty a zvyknúť si na režim😔Čo vám pomohlo??

tundra
9. feb 2025

Skus akupunkturu...

autor
9. feb 2025

@tundra Ďakujem ale nepoznam to

tundra
9. feb 2025

Ak chces viac info.,tak napis ss.

deti95060810
9. feb 2025

ako dlho užívaš lieky ? ad? lebo ad majú dobre výsledky po mesiaci užívania... ak je problém tak je potrebné alebo dávku zvýšiť, alebo úplne zmeniť ad....
len to je už úloha psychiatra ktorý pozná tvoj zdr. stav.

fruitys
Autor odpoveď zmazal
luccija
9. feb 2025

Nemôže prísť k tebe dočasne bývať kamarátka, ísť ty k rodičom?nie je dobré byť sama, keď sa cítiš zle.Ako dlho ich berieš začiatky su ťažšie.

fruitys
9. feb 2025

akupunktúra za mňa nie, sú iné a dobré spôsoby... ak sa dá, skús ísť aj medzi ľudí, kľudne si len sadnúť niekam na lavičku, napr. keď ideš von so psom 🙂

enmery
9. feb 2025

Odporúčam akupunktúru ako @tundra.

gov
Odpoveď bola odstránená
princkrason
9. feb 2025

V podstate je mladé zdravé a čo by niektorý za tvoj stav dali , či?

purple_wolf
9. feb 2025

vysad lieky... co ti sibe?? beries utlmovak a cudujes sa ze si utlmena??? chodis do posilky ked vladzes?? vladz kazdy ked pekne krasne a lieky ti chybat nebudu ... ja som sa v tvojom veku pokusila zabit niekolkokrat a ubezpecujem ta ze som na tom bola horsie ako ty ... vsetko je o tom ci chces ale teba proste bavi valat sa v sebalutosti

tiika
9. feb 2025

Pohyb, zdravá strava, pitný režim!, vitamíny, lieky. Určite pomôžu i nejaké povinnosti a nutnosť sa prekonať a fungovať. Ísť von, neostavat medzi štyrmi stenami. Ľudia, ktorí prežívajú niečo podobne, denne stacionare, psychoterapia. Z nejakého dôvodu je veľmi dobrá jóga, zázračne dostáva človeka do rovnováhy, ďalej masáž, hudba, aromaterapia. Dôležité je odpozorovať sa, čo ti v ten deň pomohlo, kedy si sa citila dobre? Na to sa treba zamerať a danú činnosť vyhľadávať.

majo111222
Autor odpoveď zmazal
majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
9. feb 2025

@purple_wolf Ona neberie xanax atď. To sú utlmováky. Antidepresíva majú zastúpiť úlohy neutransmiterov, ktoré vplyvom depresie nefungujú a sú úplne prirodzené prítomné v našom tele. Treba dlhší čas...polroka, rok aj viac. Podpora ľudí je viac ako ju zhejtovať, že si to mala horšie a zvládla. To ako keby si človeku s rakovinou hovorila, že načo ide k onkológii, chirurgovi, že silou vôľou to zvládne sama a všetko zmizne. Všetko dokopy sú to barličky a pomáhajú a bohužiaľ to nejde za mesiac. V ťažkom stave človek nie je schopný sa ani osprchovať a len leží. Kvôli obyčajnej chemickej nerovnováhe v mozgu. A ta môže postihnúť aj toho najaktívnejšie človeka s miliónmi na účte.

tiika
9. feb 2025

@purple_wolf neviem, čo si mala, ale je ťažko vysvetľovať depresiu niekomu, kto ju nezažil.

To nie je o tom, či človek chce, či vládze, či sa prekoná. Možno sa človek obcas premôže, no stoji ho to toľko energie, že na miesto toho, aby ho to posilnilo, ho to naopak ničí. Mohla by som to prirovnať k tomu, akoby sa človek so zlomenou nohou prekonával chodit bicyklovat či behať. Na oko je to predsa fajn šport, povieš si. No s chorou nohou to asi bohvie čo nebude, všakže. Dotycny nemá z toho radost, nedostaví sa žiadny očakávaný efekt a potom ho to môže ešte viac demotivovať, deptať, zranovat. Môže si robiť výčitky, aký je neschopný. To sa nedá opísať, je to taká vnútorná bolesť, ale jasná, naozaj sa da vnímať.

Teda v tej fáze ťažkej depresie to môže aj uškodiť (pri ľahšej by to už zmysel malo, môže to pomôcť stav zlepšiť).

autor
9. feb 2025

@luccija nie moji rodičia su rozvedeny a otec ani nebyva na slovensku

autor
9. feb 2025

@enmery Presne tak. Ja som práveže lieky chcela vysadiť aj som postupne vysádzala, lebo som utlmená a priberám z nich.. Ale bolo mi ešte horšie

autor
9. feb 2025

@tiika Ďakujem krásne, zajtra idem na jogu a hudbu počuvam kazdy den

ghoul_
10. feb 2025

K psychiatričke treba zájsť a vyhľadať si trvalú terapiu

autor
10. feb 2025

@ghoul_ Ona ma vela pacientov idem az 17.3 na kontrolu