Ako prekonať extrémne náročný rozchod?
Ahojte, prosím vas o radu.. zažívam extremne emočne náročný rozchod po 3 rokoch randenia. Nemám chuť žiť.. nič ma nebaví v ničom nevidím zmysel života.. len ma chytajú úzkosti a plačlivosť ( ešte som taký psychicky náročný rozchod nezažila) . Niesme v kontakte mesiac. Mám 26 rokov. Myslela som si že nás čaká spoločná budúcnosť, on mi povedal že ma už nechce z ničoho nič. Robim rôzne aktivity,pracujem,cvičím, stretávam sa s kamaratkami no aj tak akokeby ma nič nebaví.. len sa stresujem že či nájdem ešte niekedy takého ako je on..uplne akokeny mam až mozgovu hmlu a veľmi ma ten vzťah pohltil.. už mám pocit že ma všetci majú plné zuby že ich zaťažujem svojím problémom.. som veľmi smutná.. zažil toto prosím vas niekto? ( podotýkam žila som 3 roky s človekom ktorý mal narcistické črty správania)..
Uz aky bol, taky bol. Ci narcis, ci anjel na zemi. Z nejakeho dovodu sa s tebou rozisiel. Musis to, zial, iba prijat a zit s tym.
Nedavno som si rozchodom presla a tiez som mala pocit, ze zivot uz je prazdny, bez radosti, bez niecoho pekneho.
Dopraj si smutit, plakat, zurit. Mne ked bolo zle, pisala som si s AI 😁 robila mi psychologa.
Ak mas kamosku, vyjst s nou von, do kina, na turistiku, na bicykel... ale prilis sa o nom nebavit. Ty ho potrebujes dostat z hlavy a kamoska nebude mat chut dookola o nom pocuvat.
Proste von, na vzduch. Mna najviac davalo dolu, ked som si doma zaliezla a pozerala smutne reelsky. Najhorsie co mozes urobit.
Robit bezne cinnosti. Ja som ich robila ako bez duse, ako robot. Bol to strasny cas. Ale uz je tomu nejaky cas a uz je to lepsie. Vymazala som vsetky fotky, vsetku konverzaciu. Nic, k comu by som sa vracala. U mna sa to trochu zlepsuje. Cez den fungujem ako tak, obcas vecer porevem a chvilu je dobre.
Nevzdavaj sa. Ked si tymto prejdes, zacnes sa na svet usmievat, najdes aj toho praveho. Ale najskor si uzdrav dusu.
@anonym_autor obrát sa na psychológa, myslím to úplne vážne, keď si v takom stave, aký opisuješ. Skutočne netreba smútiť za mužom, ktorý ťa opustí z ničoho nič bez vysvetlenia a mal narcistické sklony. Takých somárov nájdeš do hodiny desať. Potrebuješ odbornú pomoc, aby si si začala vážiť sama seba, lebo ďalší v poradí bude podobný somár.
@anonym_autor hallooo. tvoje pocity su normalne. prezila som tak 10 rokov a cakala ze sa nieco zmeni. nezmenilo. prve mesiace hrozne, presne som prezivala co ty. ale mala som 33 rokov, takze o dost starsia. a co som mala vraviet ja, kokos, ja uz ani dieta nestihnem, ani muza uz nestretnem, ostanem sama a teda hlavne ten vek. daj vsetkemu cas, venuj sa sama sebe, pricina je vzdy a vzdy je to o dvoch, nie len o tebe, neobvinuj sa a nepytaj sa preco, co si urobila zle, v com si zlyhala. proste to tak malo byt. musis verit ze pre teba na svete je niekto iny, ktory o teba bude bojovat. a ked mal narcisticke sklony, tak bud stastna ze odisiel z tvojho zivota. ty to tak necitis, ale vlastne si zrejme vyhrala. casom vsetko pochopis ....
vies lebo toto je zivot, lebo umieraju aj male deti mladi ludia, a proste to tak je. niekedy sa deju veci lebo sa maju udiat, lebo to tak je. zbytocne hladame otazky a odpovede. zbytocne. len sa budes sama trapit.
@anonym_autor preco chces niekoho ako on? Narcis, ktory ta len tak odkopne? Treba ti to znova? Nepoucila si sa? A vobec, co bolo take uzasne na niekom, kto vykazoval takuto osobnostnu poruchu? Nechcela by si radsej nejakeho mileho, laskaveho, zodpovedneho, emocionalne stabilneho partnera? Ci to by bola nuda?
@anonym_autor preco chces niekoho ako on? Narcis, ktory ta len tak odkopne? Treba ti to znova? Nepoucila si sa? A vobec, co bolo take uzasne na niekom, kto vykazoval takuto osobnostnu poruchu? Nechcela by si radsej nejakeho mileho, laskaveho, zodpovedneho, emocionalne stabilneho partnera? Ci to by bola nuda?
@sissy27 niekedy mam pocit ze zeny su nepoucitelne.
@anonym_autor napíšeš, že mal narcistické črty a tebe je za tým ľúto, že sa nevieš spamatať? Tak asi potrebuješ psychológa, lebo inak tvoj ďalší vzťah dopadne rovnako. Nepochopila si čo ťa mal tento vzťah naučiť.
Nie, nechces takeho ako on.
Mas abstak z neho.
Narcisi vedia krasne davkovat svoju pritomnost a pozornost. Az tak, ze ked ti ju venuje, si v siedmom nebi, sebaista, stastna, a ked vezme, si zneistena a na dne (a pripravena behat za nim, prosit, vtierat sa - co si nalezite uziva).
Lebo ked ti pozornost konecne venuje, tak sa tvari, ze nie je nad teba, si skvela, uzasna, a ked sa mu zachce, obratom ta skopne kritikou na zem, az sa citis, ze zlyhavas a nie si dost dobra a dostatocna v ziadnom smere (ani v tom, kde inak vynikas).
Plus si na vrch permanentne v podvedomom napati, kedy bude aky. Dobry, ci zly.
Je to len abstak, ked tvojmu mozgu sibe bez hormonalnej burky, ktoru ti on daval. Uz si bola na nu naucena. Mozog si zvykol s nou existovat.teraz je v soku, chyba nu a dozaduje sa “starej znamej istoty”, i ked bola na figu.
Prejde to.
Kludne navstiv psychologa, porozpravaj sa o tom. Ale jednoducho musis prezit ucinky abstaku na teba. Ako bude slabnut, bude sa ozyvat otazka: co som to na nom videla?
A pozor potom na neho, lebo mozes mat syndrom ako alkoholik. Ze si das poharik a si zase tam, kde si bola. Teda pokecas s nim, ci si popisete a zas mesiac lietas v novom abstaku a trapeni.
Boze, ty sa mu podakuj, ze ta nechal a nie ze za nim smutis a dufas, ze najdes rovnakeho psychopata...🙄
@anonym_autor normálny človek problém rieši rozhovorom s partnerom, čo ho trápi, ako môžu zmeniť niečo a pod. Iba nedozretý zmätok po 3 rokoch vzťahu povie z nico nič, tak čau. Bola by som rada, na tvojom mieste, že s ním nemám deti, lebo keby povedal čau a ty by si mala deti, tak by to bol prúser. Len sa modli, aby si nikoho podobného nestretla znova. 🤗
Najdi si psychológa alebo terapeuta. Lebo takto extrémne prežívať rozchod, že až nemáš chuť ziť, neni teda ani trochu normálne.
@anonym_autor opakuj si poslednú vetu svojho príspevku "narcisticky manipulator" . Ďalej: hodil ma len tak cez palubu, z ničoho nič.
Som rada,že to ukončil on a ze som s nim stratila "len" tri roky.
Plus ešte sama si skus zodpovedať otázky že prečo si zostávala s niekym vo vzťahu, kto je podľa teba narcisticky manipulátor a ešte sa aj obavas že takého ako on nenájdeš?
@anonym_autor preco si chces hladat niekoho ako on?
Praveze si sa mala poucit
Ja som zazila extremmy rozchod po 8 rokoch a mame dieta vtedy 3mesacne, jedneho dna bol a zrazu nebol lebo ani neviem preco a to mam uz ovela viac rokov
Myslela som si ze umriem
A preslo 2.5 roka a som tu a sama som prekvapena ako som to zvladla
Nechaj tomu cas na co zbytocne premyslat
Hej zažil som to, po vyše štyroch rokoch koniec z ničoho nič. Stalo sa.
@anonym_autor kludne mi napíš ja tým prechádzam tiež mesiac
Takto sa trapit za chlapa ?? Sa vzchop zena .
Ziadny chlap za to nestoji !!
A to ti vravi zena kde je spolocne dieta , ma chlap sledoval , skoncilo to „tajnym“ volanim policie .policajnym vysluchom..takze sa vzchop ! Ja som sa musela velmi rychlo ,aj som sa chcela koli dietatu….. to bol narocny rozchod .
@anonym_autor dúfaj že nenájdeš takého ako on. Len sa pekne triezvo pozri na ten vzťah, prečo skončil a hlavne prečo je dobré že skončil. Si mladá, máš času dosť na hľadanie. Netráp sa pre niekoho komu ty nestojíš ani za vysvetlenie.
No ja by som strielala šampanské, ze sa smetie vynieslo samé, ver mi raz budeš ďakovať bohu, ze ta narcis pustil tak rýchlo a " lacno"
@anonym_autor prežívam to iste:(
@anonym_autor Mne sa toto stalo v 27.rokoch. z nicoho nic frajer oznamil,ze chce pauzu. Ani nemal gule sa so mnou rozist. Mna to to uplne polozilo,lebo sme mali dovtedy normalny vztah,denne spolu,necitila som ziadne ochladnutie citov. Pol roka som sa velmi trapila. Nejako to casom preslo a dnes sa len smejem na tom ako som mohla oplakat takeho chuja. Potom som spoznala mojho sucasneho muza a nic lepsie sa mi nemohlo stat. Chce to len cas. Chodit medzi ludi,aj ked nasilu. Skus spoznavat novych ludi,cestovat,chodit na prechadzky,nejake kurzy,bicyklovat,sportovat. Nemozes mat cas mysliet na svoj smutok. Mesiac si posmutila a uz stacilo. Nestoji za to,aby si za nim smutila. Inak mna z mojho smutku vyliecilo,ked som ho stretla s novou frajerkou,pozdravila som sa mu a on sa tvaril,ze ma nepozna. Vtedy nastal zlom a z lasky sa stala nenavist.

@anonym_autor zaujalo ma "ze či nájdem niekedy takého ako je on,,...Dufajte,ze nenájdete,lebo nepotrebujete nájsť niekoho, kto Vás po 3 rokoch hodí cez palubu.Hlavu hore a si povedzte:Bola som pre neho príliš dobrá.