Ako prekonať negatívne rodinné vzťahy?
Pekný deň. Máme v rodine zle vzťahy aj z mojej strany rodiny tam bol narcizmus. Pre mamu som nikdy nebola dobrá. Svokra tiež mi to dala pocítiť, ze som pre ňu nič. Len jej syn ( môj muž ) bol pre ňu najlepší . Keď som bola u nich na návšteve sa zavreli na balkón a tam ohovarala pred mužom aby som to nepocula. Veľa veci tam bolo, žiadny rešpekt. Aj keď viem ako to je je mi to ľúto, že máme takéto vztahy. Nemám sa na koho obrátiť. Ja som sa snažila ale vždy hovorili, že som namyslená. Vôbec taká niesom. Keď tam boli deti, tiež robili podľa seba akoby som ani neexistovala. Niečo im hovoriť je zbytočne. Je mi to ľúto kôli deťom lebo oni to nechápu čo sa deje. Ako sa od toho odosobniť ? Stále na to myslím až moc. Som obézna aj to dosť využívali svokor hovoril že, keď jednu s mojím ramenon niekomu jeb.nem, že umre. A stále posmesky. Keď som porodila tak sa prišli pozrieť a svokor prvé čo povedal bolo aká som strapatá a smial sa na tom. Na vnučku ani nepozrel len zdvihol plecia a išiel preč. Lebo to nebol vytúžený vnuk. Keď sa narodil malý ešte pred malou tak sa stále vypytovali ako sa mám a tak a pri dcére nezáujem. Mne je to ľúto ale ani nemam chuť už nejaké vzťahy nadväzovať.
Muž toto správanie toleruje?
Áno je to o to smutnejšie, že si zastáva matku. Síce jej povie aby s tým prestali ale potom aj tak ohovárajú tajne a dozvedám sa to postupne. Nič to nerieši.
Áno je to o to smutnejšie, že si zastáva matku. Síce jej povie aby s tým prestali ale potom aj tak ohovárajú tajne a dozvedám sa to postupne. Nič to nerieši.
@anonym_autor Autorka a ty musis k nim chodievat na navstevy? Lebo keby nie, tak nechodievaj a nejake ohovaracky ta tym padom nemusia zaujimat. Väcsinou ohovara clovek, ktory tomu ohovaranemu nieco zavidi,chce mu nejak uskodit. Ty sa nad to povznes, ja by som ich len lutovala, ze akí su ubohí a zrejme nemaju co lepsie na praci alebo maju tak nudny zivot,ze nevedia co so sebou. Ak tam chodit nemusis, tak proste prestan, ked nebudes v centre diania, uvidis uz aj v tom sa ti ulavi🍀🤗
Vnuka majú, tak čo riešia. Vnučka sa nepočíta? Primitívne zmýšľanie.
No neviem, ja mam pocit, ze tu niekto trpi tazkym komplexom, ked si berie taketo veci. Zvacsa co vysielas aj dostavas.. nie je ti divne, ze sa ti to v zivote stale opakuje? Ze mas zle vztahy vsade? Doma u svokry, v skole.. zvacsa ak je to takto.. tak problem bude hlavne na tvojej strane. Ako sama tvrdis si obezna, no ja som zas velmi chuda.. mne hovoria, ze som slaba ako mucha, alebo, ze sa zlomim ak nesiem nieco tazke.. mam sa urazit? Preco by.. je mi to jedno.. a tiez som vyzerala po porode strasne..
@anonym_autor nechodievaj k nim, ak s nimi byvas, tak sa odstahuj.

Dúfam že s nimi nebývaš.
Vykašli sa na nich, nech si hovoria čo chcú. A s deťmi nech k nim chodí len muž