icon

Ako prekonať únavu a nezáujem o aktivity s deťmi?

15. júl 2025

Baby, vzdy roky predtym som deti bravala kade- tade, hlavne cez prazdniny, od pamiatok, cez atrakcie, vylety. Tento rok sa mi nejak prestalo chciet. Je pravda, ze sme videli uz skoro vsetko, co nas zaujima, ale aj tak. Deti sa troska aj stazuju, ze "nic nerobia", ale mne sa nejako uz viac nechce. Mala ste niektora taky stav? Preslo to? Alebo je to prirodzeny proces, nieco ako osamostatnovanie deti? Alebo je to jednoducho vekom, ze starnem? 😅

anonym_0c6ee8
15. júl 2025

Tiez som na tom tak. Ako keby take vyhoretie

anonym_fe3838
15. júl 2025

Dala som si 14 dňovú dovolenku sama s deťmi. Mam pocit ze sa im malo venujem. Už štvrtý deň som s nimi 24 hodín denne 😃😃robíme kadečo z blížili sme sa mame pohodu, inak tiež sa mi nie vždy s nimi chce dačo robiť

leona45
15. júl 2025

No to je dobrá otázka. Asi nás bude viacej v tejto situácii

spongebob1
15. júl 2025

@anonym_autor Vek deti?

januska12323
15. júl 2025

@anonym_autor keď nič nerobia nech niečo vymyslia, vek na to už majú, nie?

goodidea
15. júl 2025

@anonym_autor ja si práveže takéto výlety užívam, skôr som vyhorel z hier kde musim hrať rôzne hlasy hračiek a situačné scény...to je náročné :D

anonym_3d5e19
15. júl 2025

tiež mám ten pocit. dcéra s diagn. pas a mne sa nechce vôbec nikde. radšej budem upratovať. dcéra sedí a pozerá na mobilu. vek? únava z post. dieťaťa? asi všetko dokopy.

ciernysokol
15. júl 2025

Uplne vas chapem.tiez to niekedy mam, najma toto obdobie. Treba sa prinutit a ist von, do prirody. Zlepsuje to naladu. Lebo takto ten vztah dost ochladne, deti nas potrebuju.

0kristina0
15. júl 2025

Deti sa musia aj nudit, ak si im doteraz robila zakazdym animatora tak sa necuduj. Zvykli si, ze mama im robi program. Nie vsetky deti cez prazdniny vyletuju, dovolenkuju, bud su na to neni financie alebo cas. Nevycitaj si to, neubudne z nich.

koniarova
15. júl 2025
@0kristina0

Deti sa musia aj nudit, ak si im doteraz robila zakazdym animatora tak sa necuduj. Zvykli si, ze mama im robi program. Nie vsetky deti cez prazdniny vyletuju, dovolenkuju, bud su na to neni financie alebo cas. Nevycitaj si to, neubudne z nich.

@0kristina0 súhlasím.

marcellka32
15. júl 2025

Naše prázdniny u babky pred 25 rokmi na dedine: ráno vstaneš, natries si chleba s maslom, zmes na dvore, ideš oberať maliny, čerešne, pásli sme kozy, vyrábali maslo a tvaroh, kúpali sa v potoku, naháňali na bicykli, išli na opekacku, domov sme sa prišli len najesť...cely program sme si robili sami

alchemilkazltozelena
15. júl 2025

@anonym_autor koľko majú deti rokov a koľko máš ty?

lenka2710
15. júl 2025

@anonym_autor vieš čo, ja som sa práve veľmi tešila na prázdniny, kadečo som mala naplánované! Hneď na začiatku sme mali naplánovaný hrad a turistiku, to sme absolvovali a potom drb, o dva dni kiahne! Chcelo sa mi plakať a úplne ma to akosi rozhodilo! Včera chcela dcéra ísť pozrieť Dom Jozefa Kronera, mame to blízko, ešte sme tam neboli, tak sme šli, plus tam je aj náučný chodník, boli sme asi v strede a zrazu z ničoho nič začalo liať ako z krhly, kým sme prišli na zastávku, boli sme mokri jak stence! Nasrata som bola zasa 🙈 dnes dcéra zduta jak papuca, že ona už kašle celé prázdniny a bude do konca leta pred telkou, aspoň nezmokne a ničím sa nenakazi 😂😂 takže tak moja idylka cez prázdniny

vilma7
15. júl 2025

Keď sa mi nič nechce vymýšľať, vezmem ich niekam, kde sa prejavia samé a ja mam kľud niekde na lavičke;)

summer23456
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
15. júl 2025

Rob aktivity, kt budú baviť teba. Ak je to oddych, tak jednoducho oddychuj. Aj to treba. Nemusíte mať natrieskané dni.

denden77
15. júl 2025
@marcellka32

Naše prázdniny u babky pred 25 rokmi na dedine: ráno vstaneš, natries si chleba s maslom, zmes na dvore, ideš oberať maliny, čerešne, pásli sme kozy, vyrábali maslo a tvaroh, kúpali sa v potoku, naháňali na bicykli, išli na opekacku, domov sme sa prišli len najesť...cely program sme si robili sami

@marcellka32 presne.. krmila som sliepky, zajace, hrala sa so psom, skakala v senniku, chodila cumakovat na druzstvo a zbierala mandelinky zo zemiakov.. luto mi je, ze moj potomok toto nezazije 🤦‍♀️

autor
16. júl 2025
@vilma7

Keď sa mi nič nechce vymýšľať, vezmem ich niekam, kde sa prejavia samé a ja mam kľud niekde na lavičke;)

Skor som nemohla napisat, nedalo sa. Aj my admini zmenili temu, trosku to inak vyznieva.
@0kristina0 Nie, tak to nie je. Jasne, ze sa vedia aj sami bavit. Toto je o inom.
@marcellka32 Toto uznas, ze sa v meste robit neda a ver tomu, co by som za to dala, keby to bolo mozne.
@vilma7 Ani to sa mi nechce 🙂

Inak maju 13 a 9 takze je to trocha aj o tom, ze uz sa tazsie zladuju, mladsi je este taky hravy a starsia uz ma ine preferencie.

lujza123
16. júl 2025

Možno je to aj tým ze deti máš v takom “medziveku” , ešte príliš malé na samostatný program ale už príliš veľké na ten detsky typu rozprávkový les.
Takym sa program vymýšľa najťažšie. A ak už je ta staršia vo veku ze všetko ofrfle tak to sa človeku ani nechce vymýšľať.

zuzuyati
19. júl 2025
@anonym_autor

Skor som nemohla napisat, nedalo sa. Aj my admini zmenili temu, trosku to inak vyznieva.
@0kristina0 Nie, tak to nie je. Jasne, ze sa vedia aj sami bavit. Toto je o inom.
@marcellka32 Toto uznas, ze sa v meste robit neda a ver tomu, co by som za to dala, keby to bolo mozne.
@vilma7 Ani to sa mi nechce 🙂

Inak maju 13 a 9 takze je to trocha aj o tom, ze uz sa tazsie zladuju, mladsi je este taky hravy a starsia uz ma ine preferencie.

@anonym_autor no škoda,že nie si z RK, mame podobne štáte deti, aj naši sa nudia cez leto, a ja chodím do práce, tak sú sami doma doobeda. Dcéra 12r. Tej sa nič nechce, a syn 8r. Ten ešte je taký hravý, ako píšeš aj ty. Takú kamošku s deťmi by sme potrebovali tiež. Pozdravujem ťa, a tiež sa mi teda nič moc nechce. A ja som sa teraz sťahovala do bytu, čiže musím to tu dat dokopy, takže prázdniny budú upratovanie a tak.
Tak držím palce nech sa ti energia vráti, a verím,že aspoň 1x do týždňa niečo malé podniknete, že to dáš. Pa

autor
20. júl 2025
@zuzuyati

@anonym_autor no škoda,že nie si z RK, mame podobne štáte deti, aj naši sa nudia cez leto, a ja chodím do práce, tak sú sami doma doobeda. Dcéra 12r. Tej sa nič nechce, a syn 8r. Ten ešte je taký hravý, ako píšeš aj ty. Takú kamošku s deťmi by sme potrebovali tiež. Pozdravujem ťa, a tiež sa mi teda nič moc nechce. A ja som sa teraz sťahovala do bytu, čiže musím to tu dat dokopy, takže prázdniny budú upratovanie a tak.
Tak držím palce nech sa ti energia vráti, a verím,že aspoň 1x do týždňa niečo malé podniknete, že to dáš. Pa

@zuzuyati Dakujem, troska som sa zmohla, naozaj, aspon 1x tyzdenne s nimi nieco dam.