Ako prelomiť začarovaný kruh v rodinných vzťahoch?
S mamou aj otcom sa stále hádame. Zle sa ku mne chovajú. Ale keď preruším kontakt po čase sa im aj tak ozvem lebo mám výčitky svedomia. A takto to ide dookola. Keď sa nebavíme tak stále na nich myslím. Aj keď najlepšie by bolo sa odstrihnúť ale nedá sa. Viem, že oni ma nemajú radi a vyčítajú mi veľa veci a potom sa len škaredo hádame.
Tak ale ta to si už môžeš sama keď sa stále vraciaš a čakáš inú reakciu.
Ja som strihla natvrdo matku. Teraz je to uz 4 roky, čo si žijem bezstarostný život. Otec ma zákaz rozprávať sa so svojimi deťmi, to mu druha žena zakázala tak 21 rokov dozadu. Nech si žijú ako chcú, ja chcem od nich len pokoj.
A koľko máš rokov?
Môj názor...máš asi málo aktivít, keby ich máš viac, nemáš čas pomaly na to ich kontaktovať a venuješ sa svojim aktivitám, píšem zo svojej skúsenosti.
V tomto veku by sa už malo dať odstrihnúť, ale nemusí to byť úplne, aspoň obmedziť kontakty.
Si dospela a aj ked ich mas rada musis zit svoj zivot. K rodicom sa chodi na navstevu a potom spat do svojho zivota.
@anonym_autor ahoj, ja som prerušila/obmedzila kontakt a tiez mam vycitky a myslím na nich. Viem, ze su urazení aj nahnevaní, no tvária sa predo mnou ze nic. Psychoterapia trochu pomohla ale ta práca je na mne

@anonym_autor keď sa konečne od nich znovu odstrihneš, tak vyhľadaj psychologičku, pomôže ti s traumou, kvôli ktorej sa stále vraciaš s výčitkami.