icon

Ako prežiť dlhé zimné mesiace s deťmi?

12. feb 2025

Aj vy to tak pociťujete, že je tá zima dlhá a už máte všetkého plné zuby?Ešte do Vianoc ako tak, ale január, február už neviem čo so sebou.Medzitym 3 choroby za zimu na striedačku celá rodina a ja mám pocit, že 5 m v roku len prezivame a posedavame doma, lebo stále je niekto chorý, je tma nič sa nedá.Uz som zo všetkého znechutená deti sú už väčšie teenegeri najradšej by nás nevideli😆a tak všetci po sebe vrcime.Ideme z ATB do ATB angína, za chvíľu chrípka.Ako si spríjemňujete dni?

niekto2hy
12. feb 2025

Chodime do prace.😎

autor
12. feb 2025

@niekto2hy tak víkendy a večer niečo robíte nie?😘

zuzubb007
12. feb 2025

Chodíme na plaváreň, korčule, lyžovanie, sánkovanie, prechádzky, doma by som sa zbláznila a posilňuje sa imunita pri týchto aktivitách, ak ste len doma nečudo, že furt choroby

martul
12. feb 2025

Myslela som, že napíšeš, že máte malé deti. Akože ja neviem, či by som toho mala plné zuby. Veď keď je jeden chorý neobmedzuje to iných, chorý nech sa lieči a vy môžete mať program. A že je skoro tma, ja chodím na prechádzky aj do posilňovne po tme, veď to nie je zakázané. Teraz je už aj dlhšie svetlo ako v decembri. A deťom už netreba robiť program, keď sú veľkí, malé deti chápem, sú zunované treba sa im venovať, ale teenagerov treba nechať tak.
Trošku sa nastav pozitívne.

0kristina0
12. feb 2025

Tiez som si myslela, ze maa male deti. Ty si iba unudena, najdi si konicek a venuj sa mu. Pre mna je zimne obdobie tiez tazke, malo slnka, skoro tma ale snazim si ho spijemnit.

lauriik
12. feb 2025

Ako pisu kocky vyssie, ked mas uz velke deti tak s nimi predsa nemusis sedet doma. Cvicenie, kino, plavanie, von s kamoskou mozes ist a pubertakov nechaj nech sa doma liecia. A ked ste zdravi tak sup von - lyze, korcule, prechadzka. Hlavne byt na vzduchu a nesedet doma pred obrazovkov 😉

jesenzima
12. feb 2025

Deti chodia do školy, škôlky. Keď máme voľno poobede, chodíme na ihrisko, do lesa, na kolobežku, korčule,(áno, aj teraz v zime, je sucho), na krúžok,cez víkend ideme občas na výlet, decká chodia s otcom na hokej, ...večer cez týždeň učenie, potom deti sa hrajú, pozerajú telku..

louise
12. feb 2025

Deti majú v týždni krúžky, dosť aj do školy sa učiť. V týždni sa nemáme kedy veru "nudiť". V piatok a cez víkend k nám občas privedú kamarátov, zabavia sa. Večer radi hrávame spoločenské hry, karty. Cez víkend ideme aj na prechádzku, do kina, korčuľovať do Avionu, dcéra chodí maľovať do ateliéru, ... Neplánujeme im každú minútu, oni si program spravia a my sa snažíme s manželom byť aj sami spolu.

zoja1234
12. feb 2025

@autorka omg, nechodíš do prace? Ved 8-12h v práci, cesta tam a späť, po práci utekať na nákup, variť, urobiť drobné veci doma, pripadne ak niečo urgentne vyskočí... A víkend bud dozen Co si nestihla doma porobiť, alebo chodte na vylet. Neviem z čoho si znudena, nechápem, sak v tomto nastavení je človeku 24h často malo 🤣🤣😭 BTW tiež som si myslela ze trčis doma na RD s batoľatami... Sak už máš veľké samostatné deti, bud rada ze im neutieras zadky.. Sak majú vlastný program, plus urobte aj niečo spoločné, vybehnite spolu von, atd...
Ja už tak čakám kedy môj 3r hyperaktívny toddler bude takto velky 🤣🤣🤣😭

kacena2022
12. feb 2025

Ja mám radšej takéto počasie než horúčavy cez leto.Chodime na prechádzky do lesa na výlety kde sa len dá.Akurat teraz sme už tretí týždeň chorý všetci sme sa vystriedali tak sme doma a už ledva čakám kedy budeme zdravý.

vilma7
12. feb 2025

Moje deti majú 8 a 5.5 roka a hráme sa. Raz to, raz ono, dnes boli puzzle, predtým lego, mastime karty, no my sa ozaj nemáme kedy nudiť.
Snáď sa pubertaci vedia zabaviť sami. Kniha, čítam, iste cumia hodiny do mobilu...kde je problém?
Ak ste fit, tak von, plaváreň, kino, lyže, korčule...alebo nech sa stretnú s kamošmi...snáď majú nejaké hobby.

misterunderhill
13. feb 2025

Je pravda, že je to ako nahupacke. A každý je naladený na inú strunu, žiaľ pre mňa je toto obdobie ťažké a aj v práci toho byva cez zimu akoby nejako viac. Choroby samozrejme beru radosť zo života.Zostava mi prežiť na knihách a prácach v dome, na ktoré by som cez leto nemala čas.

scila
13. feb 2025

Tieto mesiace trávime kurírovaním sa z chorôb, ja odháňaním detí od TV a mobilu - kde by aj zhnili ak by som im to dovolila a odšťavovaním pomarančov 🙂
Decká sú aj aktuálne choré a 6 ročná dcéra sa každý deň pokúša vyhrať nad otcom v dáme (trávia tak kopu času). Tiež sa ich snažím zapájať do varenia a pečenia, keďže na jar a v lete sa tejto činnosti moc venovať nebudeme.
Najstarší syn si požičiava knihy z knižnice a lúšti osemsmerovky, s mladším robíme maľované krížovky. Sledujeme vtáky čo chodia na naše kŕmitká...Budúci týždeň plánujem začať siať semienka.
Nemám toto obdobie rada, ale nejako si ho vždy vyplníme.

lucinka9292
15. feb 2025

Nasa mala menila skolku a uz 2 mesiace ju mame doma na home office, lebo choroba, lebo adaptacia a pod. Uz mi to lezie na nervy tiez. Chodime von. No neviem co vsetci rodicia robia, ked takmer nikdy nikoho s detmi nestretneme. Asi skusime kino. Rada by som aj detsky kutik, no naposledy sme z neho ochoreli a taktoez plavaren je diskutabilna vzhladom na chorobnosti a casto mava jacmen. Asi len vydrzat.

minenkaa
15. feb 2025

Prečo ste doma stále veď prechádzať sa dá celý rok a na to fakt nič netreba

sfet
16. feb 2025

Tiez mám radsej leto ako zimu, ale tak zle to nie je, žit sa dá aj teraz. Chodíme na lyže, zimnu turistiku, korčule, do sauny a aquaparku, doma varene víno a komu lepsie. Inak vsetky tie aktivity podpora imunity. A chodíme aj do práce, dieta do školky a