Ako reagovať na prehnanú chválu “výnimočného dieťaťa”?
Ahojte, mame v rodine jednu ženu ktorá pri každej možnej príležitosti ospevuje svoje jediné dieťa aké bolo úžasné a výnimočné, ako ho učiteľky v MŠ milovali, v roku a pol už nemal plienky, naučil sa lyžovať za jediný deň, donedávna som len počúvala ako sa v živote nestratí, viete si asi predstaviť…teraz ma už takmer 30, nedokončil 2 VŠ a prácu ma tiež iba priemernú. Ale kult “výnimočného dieťaťa” majú ostatní členovia rodiny na podnose ako pravdu 😅 mne to príde strasne vtipné ale radšej som ticho, dá sa na to vôbec nejak reagovať aby vedela že nie každý si mysli to iste?
Nechaj ju vykecať a prejdi na inú tému.
a potrebujes nejako reagovat?
Nereaguj, pousmej sa s vedomím, že vieš svoje.
A to prečo chces reagovať ,toto je zaujímavé
Akoze niekto 50+ rozprava o svojom 30r dieťati, ze aký bol výnimočný ked bol dieta lebo bol v roku a pol odplienkovany? Ci ako to mam chápať?
To sa asi kazdy stretol s takym “vynimocnym” dietatom v okoli. Museli ho dat na super skolu, 10super kruzkov, samozrejme tych najlepsich a nakoniec to vynimocne dieta, jedine svojho druhu zacalo pit, mozno aj drogovat a ledva ma maturitu. Ale stale o on rozoravaju ako o nadanom a vynimocnom dietati. Proste ti rodicia urobia taky tlak na dieta, ze sa im to vypomsti. Tie deti sa citia trapne aj za svojich rodicov. Ja sa pri takychto reciach skor len vnutorne smejem.
A načo by som má toto reagovala? Ťa to serie, čo? Napíš najprv dôvod, prečo máš pocit, že máš nejako reagovať. Ťažko takto radiť. Drvivá väčšina by to ignorovala.
Ja som s takou osobou prerusila kontakt, ked malo moje dieta rok, lebo uz to bolo neunosne. Nase dieta ma oneskoreny vyvoj. A tato osoba sesternica ma uz davno dospele dieta. Ale pri kazdom telefonate sa pytala- no co uz sam je, uz sam sedi atd.? Ked som jej povedala, nie este nesedi. Zacala mi povyseneckym tonom vraviet- Ccc moj Ivanko sedel ako 6 mesacny a sam. Prestala som jej postupne dvihat telefon, a uz viac rokov o nej ani neviem a nechyba mi. A nase dieta vsetko dobehlo, aj ked to dlhsie trvalo.
A to prečo chces reagovať ,toto je zaujímavé
@minenkaa pretože to prezentuje ako pravdu a ostatní to berú tiež takisto že on je výnimočný a treba ho obdivovať. Pestuje to v celej rodine 😀
@minenkaa pretože to prezentuje ako pravdu a ostatní to berú tiež takisto že on je výnimočný a treba ho obdivovať. Pestuje to v celej rodine 😀
@anonym_autor
Keď nabudúce začne s tým, aký bol výnimočný v škôlke, zalom rukami a smutne povedz: no vidíte, a ako dopadol...🤣
Sú také povahy, čo takto basnia a vychvaľuju. Je to na nervy. Zdvihla by som sa a odisla, pripadne povedala, ze to sme uz všetci počuli.
Ved to moze byt pravda, vela deti presne to co pises naozaj dokaze, ty jej neveris? Ci ta to skrie ze tvoje su ine? Poznala si ho vtedy a vidis ze mama klame, ci kde je problem? Ved vypocuj, nekomentuj alebo povedz ok a ides dalej. Nerozumiem co chces riesit.
@anonym_autor áno, v skutočnosti je tvoje decko to šikovnejšie a múdrejšie, aj VŠ ma ona si len vymýšľa. To si chcela počuť?
Chlapi si merajú, kto má väčší 🍆 a ženy sa zase predháňajú ktorej decko je viac cvičená opička ktorá všetko vie.
@anonym_autor
ako sa stavia k tomu ten vynimocny "chlapec"? Vies aj u nas to tak casto je, ja som ta uzasna, zijzca v zahranici co ma vsetko lepsie krajsie drahsie 🫣😂. Ked mi to povie rovnakostara osoba z rodiny, pobavime sa na tom a vybavene. Inak odplienkovana som bola uz v roku a v 9 mesiacoch som uz chodila. Stale som sa neprestavam cudovat, ze zo mna aspom normalna prezidentka nie je, ked uz nie zemegule.
Realita - ano zijem mimo sk, pracujem v sluzbach, zuadne vysoke pozicie. VS nemam, byvame v podnajme, moj muz udajne zaraba primalo na chlapa 🫣. To povedala mne ta osoba, ktora mna dava na ten piedesal, pred druhymi. Inak ma nevaha pinizit ked ma prilezitost.
S tou osobou, ktora pravidelne pocuva tie chvalospevy na mna a samozrejme porovnavacky nasich deti, sme kamosky dobre. Ona vsak vie, ze to nie ja sa pivazujem za vynimocnu ale normalnu. Mbe to je proti srsti ked zo mba niekto robi tu uzasnu.
Mozno aj ten syn je v pohode, len pani mama z neho Boha robi. Ze nedokoncil 2 VS? No joj, stane sa. Mozno je chytry ale zustil, ze ho to nebavi. Mozno ma sam pocit zlyhania a toto vychvalovanie ani jemu zrovna neprospieva.
@anonym_autor
zapamätaj si jednu vec. Toto nie je o tom nadadom synovi ale o NEJ! Seba chce ako uzasnu matku cez jeho uspechy vyvisit, nie ani jeho.
No, moja sestra by povedala ,, Neposer sa z toho. ,, 😅
máme v rodine niečo podobné😂
Neriešime,čo už chceš s tým robiť,poznáme ich celý život -matka a dcéra.
Matka takto vychvaľuje svojho syna a vnuka,na dcéru úpln kašle,a dcéra toto robí zase so svojimi deťmi.Asi sa predháňajú jedna pred druhou
Čiže mi chceš povedať že 30 rokov pri každej návšteve spomína odplienkovanie a škôlku? V čom je teraz v dospelosti podľa nej výnimočný?
Teba na druhej strane robí zjavne šťastnou, že nedokončil VŠ a má “iba”priemernú prácu. To podľa teba znamená, že v živote totálne zlyhal? Tak to vôbec nerieš ani sama v sebe bude po probléme.
@anonym_autor otazka potom je, ake su "naroky v rodine" 🙂 🙂... lebo ked je toto vynimocne, tak ako dopadli ostatni (co ho chvalia)...
@anonym_autor Mna by tiez zaujimalo ako na to reaguje ten syn a aky je v skutocnosti? Myslim povaha, nie to ci dokoncil nedokoncil VS.
A musis reagovat? Staci vypocut, pomysliet si svoje
Ja také počúvam stale od kolegyni, ake výnimočné sú...a ledva prechádzajú v škole. Ale neriešim, nech si mysli co chce, ja si myslím tiež.
@anonym_autor je nutné sa s ňou stretávať? Ak áno, tak by som v strede vety pri jej ódach s odišla so slovami, musím si odskočiť na toaletu, alebo fajn, toto sme už počuli, čo máš nové ty, nie tvoje dieťa?

@anonym_autor môžeš reagovať takmer neutrálne, napríklad waw, uvidíme, kam to ešte dotiahne, ešte má do päťdesiatky more času.
Ale na takéto reči ani netreba reagovať, stačí to nechať plynúť.