Ako riešiť chrápanie člena rodiny pre lepší spánok?
Ako by ste riešili keď člen rodiny chrápe a narušuje vám tým spánok? Spí vo vedľajšej izbe a je to počuť aj cez zatvorené dvere. Silný chrapot, niekoľko krát za noc ma to zobudí, potom dlho neviem zaspať, potom som už tak tak vynervovana že nespím vôbec, max 1-2h za noc. Trvá to už dlho a som z toho už psychicky na dne. Vata do uší nepomáhá, ani lieky na spanie nepomáhajú pretože sa zobudím na ten chrapot a už viac nezaspím, ako by ste to riešili vy?
tebe štuple a jemu takú pomôcku do nosa proti chrápaniu ...
Určite štuple z lekárne. Vata tlmí slabo.
@kavasmliekom a ako sa potom zobudiť na budík?
Ja by som dala vypolstrovať dvere.
trvať na vyšetrení v spánkovom laboratóriu, ide o jeho zdravie, aj život. obrovské riziká.
K doktorovi, on. Treba zistit preco chrape a ci neprestava v noci pomedzi chrapanie dychat.
Ak treba, nech schudne. Pred spanim ziadny alkohol.
Tebe kvalitne stuple do usi a nejaky biely sum do izby.
Ak sa v noci zobudis, a uz nezaspis - nepomohol by ti nejaky iny zvuk na spanie? Mam appku na dazd a burku, urcite su aj na pustenie sumu mora, alebo lesa, alrbo aj ten white noise..proste cokolvek, co ti pomoze odputat sa od toho chrapania. Vyskusaj aj toto.
Poriadne dvere, nech muž nespí na chrbte (trošku pomôže keď je na boku a s vhodným vankusom), a Tebe do izby napr. biely šum. Stuple při takom silnom chrapani nepomôžu.
@ina2405 ja nepotrebujem štuple. Lebo mne manželove chrápanie nevadí, práveže ma uspáva 🤣🤣 ale on používa štuple v robote, a zobudí sa na vibrovanie hodiniek . Za tie roky si zvykol.
inak, ja nemám problém so zaspávaním - ale kúpila som si takú dýchaciu vydru (tu na mk voľakto kupoval a ja som sa do nej zamilovala) - a to je super pomôcka ... pre bábatká, ale keď to pomáha babatkam, možno aj tebe?
Ja mám na predpis prothansin ( na spanie ) A v živote som nespala celú noc kým som ho nebrala. Ak mám napríklad migrénu alebo sa mi nedá zaspať tak si dám hlucháne alebo Bluetooth sluchátka = pomáha to riadne, po tom už človek zaspí.

Vata nie, štuple pomôžu.