icon

Ako riešiť hádky s rodičmi?

7. mar 2025

Ahojte, dnes som počula zaujímavý rozhovor. Išlo o to, že dieťa (ale cca 30-40 ročne) nemôže kričať pri hádke na svojho rodiča ale ten rodič kričať môže,.hoc ten 30-40 ročný má aj pri sebe svoje dieťa, že je svedok. Ozaj tak by to malo byť? Jasné, že najlepšie sa nehadat ale kto nemá konflikty v rodine. Z toho mi vychádza, že si máme nechať skákať po hlave od rodičov(s hadkou či bez) lebo sú to rodičia aj keď nemajú pravdu...?

0silvia0
7. mar 2025

Nie, nema to tak byt. Rodic nema co skakat po hlave dospelemu decku.

pribinak
7. mar 2025

Toto je jak u debilov na dvore ….kazdy ziape na každého

Čo tak odpratať niekam dieťa, bez kriku vyriešiť veci. Ten krik pre dieťa znamená že nie je v bezpečí mize spôsobovať stres a paniku najmä ak po sebe ziapu jemu blízke osoby

januska12323
7. mar 2025

Nikto nemá kričať a už dupľom pri dieťati, aspoň niekto by tam mal mať rozum a odpratať sa s dieťaťom preč.

deti95060810
7. mar 2025

evidentne nie sú zúčastnení pri rozume.. 😉

autor
7. mar 2025

Toto s dieťaťom samozrejme, skôr má zaujíma výmena názorov medzí rodičom a dospelým dieťaťom. Ja sama keď sa mi niečo nepáči tak to poviem. Ešte babka mi vravela, že rodičov treba počúvať. No ale dokedy? Navždy?

biglovemom
7. mar 2025

Nie netreba ich pocuvat .
Keby namna hocikto - nielen rodic zacne kricat ,tak odchadzam a mozme dalej diskutovat ked sa dotycna osoba ukludni.

… tak som urobila so sestrou, kricala pomne do telefonu, Tak som ju zrusila.asi 3x kym sa uvedomila ze takto sa to riesit nebude…

deti95060810
7. mar 2025

áno starší rodičia - vek 70+ si myslia že sú najmúdrejši a treba ich počúvať až do smrti... jednoducho ako štvrté Božie prikázanie. Cti otca i matku svoju.
popr. Kto nepočúva otca , matku, padne do úpadku...
Najlepšie je sa nehádať a spraviť si podľa svojho..

bystrozraky
7. mar 2025

Presne takto sa vychovávajú slabí ľudia, ktorí každému povedia „áno“. Jediné, kedy je podľa mňa v poriadku na dieťa kričať, je situácia, keď robí niečo tak nebezpečné, že mu hrozí priame poškodenie zdravia a potrebuješ, aby hneď prestalo.

viestta
7. mar 2025

Pocuvat a posluchat su dve rozne slova s roznym vyznamom. Aj dospele dieta moze rodica vypocut, ale nic sa nestane ak neposluchne co mu nakazu a spravi podla svojho.
No a dospeli ludia by po sebe nemuseli bliakat, aj vymena nazorov moze prejst bez kriku. A uz vobec neplati cim vacsi krik, tym vacsia pravda.

komplikovana
7. mar 2025

Aj rodicia sa mozu mylit, nie su vseveduci. A dospele deti su dospele, tz rozhoduju sa za seba. Podla mna su to zastarale nazory, ze rodica treba vzdy pocuvat. Respekt a ucta by mali byt obojstranne.

euka210
7. mar 2025

Nie, som dospela a hadam sa nebudem v 40r riadit podla toho co povedia. Povedat svoj nazor mozu, ale je na mne ako sa zariadim.

vilma7
8. mar 2025

Neviem si predstaviť situácia, že som dospelá samostatne žijúca osoba, prídem k rodičom na návštevu a ideme po sebe kričať. Nie, neprijala by som po nich. Viem sa rozprávať aj normálne...o aký konflikt sa jedná?
Bývate všetci na jednej kope?

emiw
15. mar 2025

Najlepsie by bolo samozrejme sa nehadat, ale niekedy sa tomu zabranit neda. Stali sa aj mne taketo situacie, a to konkretne s mamou, no poviem Vam, ze vrieskat na mna ako 38 rocnu zenu, lebo nieco nie je podla jej predstav je pre mna nonsens. Snazila som sa vysvetlovat, no ked som videla, ze ma ani nepocuva a ignoruje moj vlastny nazor, vstala som a sla prec. Nemienim tolerovat taketo spravanie, hoci mi je rodic a uz toboz nie, aby som robila veci podla niekoho predstav. Skoncilo to tak, ze prisla za mnou sama a nech jej prepacim. Samozrejme som jej odpustila, ale skakat si po hlave rozhodne nedam a nie je to normalne, no zial si nasi rodicia myslia, ze nas mozu takto "vychovavat" celyyy zivot🙈

marygk
15. mar 2025

Keby ľudstvo počúvalo a poslúchalo svojich rodičov, doteraz by sme nevyšli z jaskýň.