icon

Ako riešiť hádky svokrovcov pred nami?

12. jún 2025

Ahojte, ako by ste reagovali vy?
Lebo mne to už začína liezť na nervy a už fakt neviem, čo s tým.
Svokrovci (obaja po 70tke) sa pri každej návšteve hádajú. Či už keď prídeme my tam, alebo oni k nám – pred nami - neviem,či chcú mať publikum alebo o čo im ide. Niekedy stačí drobnosť, inokedy sa vŕtajú v starých somarinách (včera boli u nás, tak vraj sa brali len kvôli tomu, že bola tehotná a nemá ho rada, 3 x svokra plakala).
Najhoršie je, že od nás s manželom očakávajú, že sa budeme prikláňať na jednu stranu, pritakávať, alebo dokonca rozhodovať, kto má pravdu. Namiesto toho, aby sme si užili spoločný čas, oni starobu, vždy odchádzame domov s pocitom hlavy na prasknutie. A teda čo mi vadí, že sa hádajú aj pred deťmi. Minule syn povedal niečo na svokra (že je zlý, alebo niečo také), tak ho ešte svokra podporovala, že hej, je ... A keď sa snažíme zostať bokom, ešte aj to nám majú za zlé.

Ja neviem, ale ak to takto pôjde ďalej, začneme sa tým návštevám radšej úplne vyhýbať. A človek by si povedal, že na staré kolená ľudia dostanú rozum :-/ Nemáte niečo podobné aj vy? Ako to riešiť?

vilma7
12. jún 2025

Kef nič nepomôže, tak sa stretávať s nimi osobitne, ale viem si živo predstaviť, že by akurát tak celý čas ohovarali toho druhého.
Takže len zredukovať návštevy.

autor
12. jún 2025
@vilma7

Kef nič nepomôže, tak sa stretávať s nimi osobitne, ale viem si živo predstaviť, že by akurát tak celý čas ohovarali toho druhého.
Takže len zredukovať návštevy.

@vilma7 Tak to je, keď tam prídeme a je iba jeden doma, tak sa navzájom ohovárajú, hundrú jeden na druhého. Ako mne je to ľúto, aj kvôli deťom. My sa pred nimi nehádame, sme také pokojné povahy.

diewcatqoo
12. jún 2025

A povedali ste im, ze vam to vadi? Ze ked mate toto pocuvat, radsej k nim ani nebudete chodit. A ze ked oni nevedia, ako sa spravat na navsteve, tak nech k vam radsej nechodia. Ze vas nebavi pocuvat ich reci a ze ked maju medzi sebou nejaky problem, nech si ho laskavo vyriesia v sukromi.

autor
12. jún 2025
@diewcatqoo

A povedali ste im, ze vam to vadi? Ze ked mate toto pocuvat, radsej k nim ani nebudete chodit. A ze ked oni nevedia, ako sa spravat na navsteve, tak nech k vam radsej nechodia. Ze vas nebavi pocuvat ich reci a ze ked maju medzi sebou nejaky problem, nech si ho laskavo vyriesia v sukromi.

@diewcatqoo Skôr to otáčame na to, že majú svoje roky, nech sa nehádajú, nech si neničia zdravie, starobu. Aby nejako zmenili ten postoj voči sebe, len to neprináša efekt. Nechceme sa im nejako vyhrážať, že tam nebudeme chodiť. Skôr im nejako pomôcť, ja neviem, či pre takých ľudí funguje nejaká poradňa aj v ich veku.

janka_266
12. jún 2025

keď teda máte rozhodnúť kto má pravdu, tak mi napadlo, že keď začnú, tak im len podajte obom pero, papier, že nech na 2 A4 napíšu, aký je spor, svoje argumenty pre a proti, a že vy si to neskôr v kľude prečítate a vyhodnotíte :D kým to nebudú mať napísané, nech o tom nehovoria :D a keď nepomôže, tak im navrhnite, nech sa rozvedú, že budú mať potom od seba pokoj. možno sa potom spoja a budú ohovárať Vás :D

0silvia0
12. jún 2025

no toto robia aj moji rodičia, tieto ich rýpačky a dohadovačky a vyťahovačky 50-ročných krívd je fakt úžasné... ale sú to moji rodičia, normálne im poviem, že ma to nebaví počúvať a otočím debatu na niečo normálne, napríklad záhradu

luciaruz
12. jún 2025

Skusit dobre slovo je ocividne totalne zbytočne. Keby zacali hadku alebo ohovaranie sa, tam by som upozornila, že stop, inak odchádzame. A reálne aj odist. Nezelam si to ani u seba doma. Houk.

luccija
12. jún 2025

To je už ponorka.U mojich rodičov detto, ale skôr mama čo mal otec spravil a nespravil aj toto už treba ...nekonečný príbeh.Ja ich hneď stopnem, že ma to nebaví počúvať.Ked som len s otcom tak opačne garde🤣ako jej nič nie je dobré, stále vymýšľa robotu teraz a hneď.

sima234
12. jún 2025

To robí veľa manželov, hlavne ak sú už na dôchodku a sú spolu 24/7. Ja si vypočujem jedného, potom druhého, poviem, že každý máme svoje chyby.

lilitela
12. jún 2025

Ano, chcu, aby ste sa priklonili na nieciu stranu. Tak asi povedat, ze nevidite dobre do ich sporov, mate ich oboch radi, takze nepodrzite niekomu ukrivdenemu stranu. Ale ze vam toto zacina byt neprijemne, ze by mali travit viac casu od seba, kazdy svoje konicky, kde sa odreaguju. V klube dochodcov nebyvaju obcas stretnutia s psychologmi?

wilkova
12. jún 2025

Co na to hovori manzel?? On v tom musel vyrastat cely zivot...to je hrozna predstava.

katik22
12. jún 2025

Toto iste je aj u nás … vyhybam sa návštevám.. človek sa spočiatku na to snaží dívať z každej možnej strany .. aj poľutovať , aj pochopit … ale tiež nie sme nejaké odpadkove koše , aby sme toto trpeli .. lepšie to asi (určite) nebude

hopsas
15. jún 2025

Máme to úplne rovnaké len s hádkami na podstatne horšom leveli. Ja by som to poriesila rázne ale manžel si to neželal a keďže sú to jeho rodičia tak v takej situácii si ja tukám do mobilu, on takisto a keď skončia tak sa manžel opýta: skončili ste? Keď nekončia dlho, tak sa manžel opýta: kedy s tým skončíte? Ak nevedia odpovedať, odchádzame my dvaja na pivo. Asi toľko. A ak sa nás pýtajú na názor, odpovedáme popri tukani do mobilu takto: uhm..uhm...uhm...