icon

Ako riešiť konflikty medzi deťmi v rodine?

19. nov 2025

Ahojte mam na uvod len taku rychlu otazku / dilemu ktoru riesim uz mesiac. Po tom co moj 6 rocny synovec ( syn muzovej sestry) zakerne a naschval zhodil zo schodov moju 5,5 rocnu dceru pricom si zlomila ruku a narazila rebra -2 tyzdne sme boli v nemocnici lebo bolo treba ruku operovat doteraz ju nema v poriadku a to sa stalo pred dvoma mesiacmi , som zakazala aby sa tí dvaja stykali..toto nebol prvy incident uz v minulosti jej robil zle ale prvykrat to bolo takto vazne no a podla manzelovej rodiny aj mojho manzela len prehanam a robim peklo v rodine..tak chcem vediet vas nazor akoby ste sa zachovali vy a ci predsa len ja neprehanam, ale potom co sme si zazili v nemocnici vsetky utrapy tak jednoducho neviem na to inak reagovat

Strana
z4
anonym_86de64
19. nov 2025

Urobila by som to isté, ak je jasne, ze to urobil naschvál. Mala by si riešiť správanie manžela, ktorý by mal stáť na tvojej strane a strane svojho dieťaťa.

biba_18
19. nov 2025

a on mal dôsledok aký? alebo "to neurobil naschvál" a "ešte je malé dieťa" a treba ľutovať jeho?

anonym_5b3a7a
19. nov 2025
autor
19. nov 2025
@biba_18

a on mal dôsledok aký? alebo "to neurobil naschvál" a "ešte je malé dieťa" a treba ľutovať jeho?

@biba_18 urobil to naschval ale on tvrdi ze nie ale ja som to videla..samozrejme veri sa jemu..

biba_18
19. nov 2025

tam to muselo byť divné už pred týmto incidentom, sorry ... si neviem predstaviť že by som nevychovávala synovca ak by som bola s ním ... ale poznám rodiny, keď sa nie vlastné dieťa nesmie vychovávať - a toto mi príde ako tento prípad ...
každopádne - už je neskoro nad tým dumať - stalo sa. ale ja by som urobila všetko preto aby sa to už nikdy nezopakovalo ...

autor
19. nov 2025

to je tak on urobi nieco zle potom sa strasne rozplace zacne sa buchat do hlavy a je mu odpustene..

ivik4
19. nov 2025

Ty kks to je sila. Mojmu synovi ked mal 2 roky ublizovalo jedno dievca zakerne, ale az tak ze vzala detsku stolicku a trieskala mu ju po hlave alebo ho z postele sotila atd. Stretavanie som zatrhla a viac sa nevideli.
A rodicom by som teda povedala razne svoje na tvojom mieste, ako si dieta vychovavaju 😡

autor
19. nov 2025

ja som to povedala razne aj svagrinej aj svagrovi, so svagrinou sme sa dohadali lebo urcite to jej laskavy chlapcek neurobil naschval pritom ja som to videla lebo akurat vtedy som isla zavolat deti na puding a videla som ako ju zakerne sotil, on samozrejme hned zacal strasne plakat ešte viac ako ona ze on to neurobil..samozrejme jemu veria vsetci..ja som mala asi vidiny alebo halucinacie

biba_18
19. nov 2025

môj syn boli so sesternicou ako uragán - každý osobitne boli ok, keď boli spolu tak koniec. svokra aj povedala, že spolu ich mať nebude - raz jeden raz druhý ... tak sa nič nestane ak aj oni dvaja nebudú spolu ... a keď budú spolu, nebudú ani nikam liezť, ani na schodoch nepojdu spolu, proste pekne niekde kde nič nehrozí - a to si myslím aj tak že sa mu tvoja bude sama vyhýbať ...

sara07
19. nov 2025

tak to máš tu tradičnu sk rodinu
lebo on je chlapec , by sme videli keby to bolo naopak
vyhla by som sa pokial sa da stretnutiam ked tam bude on, zamerne pris neskôr, skôr inokedy alebo ked už teda muselo by sa nepohla by som sa od dcery ani na krok
a ak by doskakovali že nech sa pekne idu hrat , pripomenula by som im že to že ubližuje "nechtiac " a neriešia to, pretože to je už vek kedy si to uvedomuje, podobne sa bude spravat v škôlke, škole a neskôr aj voči nim

autor
19. nov 2025

najhorsie je ze aj moja sestra ma troch synov keby jeden z nich toto spravil malej tak mi muz zakaze do smrti sa s nimi kontaktovat ( to samozrejme prikraslujem)..ale ked to spravi jeho sestry syn tak ja prehanam

pribinak
19. nov 2025

Už by sa viac nestretli a muž by ani jesť nedostal že je taký hluchý a slepý

Dcére by som povedala že sa s Miškom už viac nekamaratime, lebo robí zle a to nie je správne
A tá rodina by do môjho domu už nevykročili a môžu sa hnevať koľko chcú

sara07
19. nov 2025
@anonym_autor

najhorsie je ze aj moja sestra ma troch synov keby jeden z nich toto spravil malej tak mi muz zakaze do smrti sa s nimi kontaktovat ( to samozrejme prikraslujem)..ale ked to spravi jeho sestry syn tak ja prehanam

@anonym_autor ako často sa stretavate pri akej priležitosti , dôvod

autor
19. nov 2025

akoze zo zaciatku ked sa to stalo bol aj moj muz nanho nahnevany tiez nanho vyletel aj na svoju sestru ktora ho hned isla obhajovat..ale teraz uz zmakol lebo ho sestricka uchlacholila ze urcite to maly nespravil naschval

anonym_1d9850
19. nov 2025

Chlapec má nejakú diagnozu, keď sa búcha do hlavy?

autor
19. nov 2025
@sara07

@anonym_autor ako často sa stretavate pri akej priležitosti , dôvod

@sara07 byvame na jednej ulici a u svokrovcov sa stretavame lebo tam chodime celkom casto

autor
19. nov 2025
@anonym_1d9850

Chlapec má nejakú diagnozu, keď sa búcha do hlavy?

@anonym_1d9850 podla svagriny nema ale bol s nim problem aj v skolke aj teraz v skole, uz na rodicovskom sa nanho stazovala ucitelka svagrinej..

anonym_cc7844
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1d9850 podla svagriny nema ale bol s nim problem aj v skolke aj teraz v skole, uz na rodicovskom sa nanho stazovala ucitelka svagrinej..

@anonym_autor chudak dieta mat takych rodicov co prehliadaju jeho diagnozu a sprava sa kvoli tomu ako opica.. keby muza niekto naschval zhodil zo schodov asi sa tiez s nim uz nestretava

brrunetkaa
19. nov 2025

Nepreháňaš a neustúpila by som. Nech sa hnevá kto chce na mňa… a mamželovi by som asi tiež vyčistila žalúdok, že na koho strane je resp. koho sa zastáva..

sara07
19. nov 2025
@anonym_autor

@sara07 byvame na jednej ulici a u svokrovcov sa stretavame lebo tam chodime celkom casto

@anonym_cc7844 nemusí mat hned dg,
toto gesto často vidím aj v tv , v seriáloch , nie je buchanie o hlavu ako buchanie , to zase pozor

autor
19. nov 2025

ja sa odvtedy so svagrovcami nebavim a vyhybam sa im..ziadne take ze by sa ospravedlnili alebo tak..to nehrozi, lebo podla nich to ich syn nespravil proste naschval..ze bohvieee co som ja videla..

anonym_3c97be
19. nov 2025
@anonym_5b3a7a

Akoby to z oka vypadlo z tejto diskusie

@anonym_5b3a7a aj vek sedi aj vsetky podrobnosti, len tentokrat ju sotil zo schodov, nie zo smykalky.. zaujimava zhoda nahod 🤷‍♀️😀

sara07
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chodit iné dni , ine hodiny ako ked tam chodi synovec

autor
19. nov 2025
@brrunetkaa

Nepreháňaš a neustúpila by som. Nech sa hnevá kto chce na mňa… a mamželovi by som asi tiež vyčistila žalúdok, že na koho strane je resp. koho sa zastáva..

@brrunetkaa vycistila som uz neraz..odvtedy mame napatie v domacnosti lebo proste ja prehanam a zvelicujem ved malej dokopy nic nieje a dokedy chcem byt takato a pdoobne reci

sara07
19. nov 2025
@anonym_autor

ja sa odvtedy so svagrovcami nebavim a vyhybam sa im..ziadne take ze by sa ospravedlnili alebo tak..to nehrozi, lebo podla nich to ich syn nespravil proste naschval..ze bohvieee co som ja videla..

@anonym_autor ono ich to dobehne , oni to podla mna tiež nezvladaju ako maju a nevedia to riešit , s tým asi nenarobíš nič
maximalne im môžeš kupit nejaku psychologicku knižku švagrinej aj ked to bude poprask ale po tichu si ju prečita

pribinak
19. nov 2025
@anonym_autor

@brrunetkaa vycistila som uz neraz..odvtedy mame napatie v domacnosti lebo proste ja prehanam a zvelicujem ved malej dokopy nic nieje a dokedy chcem byt takato a pdoobne reci

@anonym_autor musíš stat za svojim čo si videla a za dcérou.

anonym_1b6851
19. nov 2025

Si si 100% ista ze to urobil naschval a videla si co tomu predchadzalo, napriklad 5 minut dozadu? Nemohla nejako provokovat? Nevravim ze ho to ospravedlnuje to v ziadnom pripade, ale ze by ju len tak znicoho nic sotil zo schodov no neviem. Ale ok, berme teda ze naozaj ju sotil, ja by som sa ale nevyhybala navstevam urcite, len by som nespustila z nich oci a mohli by sa hrat len v miestnosti kde som.

sara07
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vole ako mala ma prerazene rebra, zlomenu ruku a nič sa nedeje ?

autor
19. nov 2025
@sara07

@anonym_autor ono ich to dobehne , oni to podla mna tiež nezvladaju ako maju a nevedia to riešit , s tým asi nenarobíš nič
maximalne im môžeš kupit nejaku psychologicku knižku švagrinej aj ked to bude poprask ale po tichu si ju prečita

@sara07 ale vobec oni nic nechcu riesit pre nich je ten maly dokonaly, uzasny laskavy chlapcek, dobrucky ..

anonym_cc7844
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tu je aj problem, ze muz takto reaguje kvoli tomu, ze nevidim absolutne dovod aby viac veril svojej povodnej rodine ako svojej zene. Este k tomu, ked vase dieta ma z toho realne zdravotne komplikacie. Tam sa to ma riesit dost prisne, kedze to ich dieta sa nemoze spravat ako vypustene z ustavu a to bez ohladu na to, ci to urobil naschval alebo nie. To nie je sranda. To sa zas nabaluje az natolko, ze pomaly muzi uprednostnuju svoje matky pred zenami a podobne, je tu milion diskusii o tom.

Strana
z4