icon

Ako riešiť konflikty s mamou?

kladdy
31. okt 2025

Ahojte. Chcem sa opýtať na váš názor, nakoľko sa neviem rozhodnúť ako ďalej. Bývame s maminou vo veľkom 3 poschodovom dome s manželom a dvoma deťmi. Preto sme tu s nou ostali aby na taky veľký dom neostala sama. Lenže jej vadia veci ktoré robime, napr. kedy kam ideme, čo kedy robíme alebo nerobíme. Ale nikdy mi to nepovie do očí, sťažuje sa inému. Co si o tom myslíte?

glorikarebeka
31. okt 2025

Odsťahovať sa

0silvia0
31. okt 2025

@kladdy uz si sa s nou o tom rozpravala?

anonym_45545a
31. okt 2025

@kladdy Podla toho, ako vies, ze to hovori inemu... lebo nie je nic horsie, ako "si mysliet, co si mysli niekto iny"...
Takze ak vies na 100%, ze "vas ohovara", tak konfrontovat matku a povedat, ze ok, stahujete sa ak sa nezmeni...
Ak to neprestane, kaslat na nu.
Ale teda uprimne, tieto "co kto hovori a komu" znie tak "dedinsky"...

pribinak
31. okt 2025

Čo si o tom myslím? Že si si mala zabezpečiť vlastnú strechu nad hlavou a mala by si svätý kľud

viera012345
31. okt 2025

@kladdy Možno by bolo dobré porozprávať sa s mamkou o tom,ze priamost a úprimnosť v rodine patrí medzi tie hodnoty , ktoré robia rodinu rodinou.Mozete mamke navrhnúť,ze ak ju irituju vaše zvyky, spôsob života, tak sa pokúsite nájsť vlastné bývanie

0silvia0
31. okt 2025

@kladdy a mozno je to taky dedinsky folklor a falos ohovarat a komentovat co kto robi a nerobi a mal by robit a mama si to neuvedomuje, len trepe aby konverzovala. Treba si to vykomunikovat. Dokazes to s nou napriamo prebrat? Lebo niektori ludia sa tvaria ze navonok je vsetko ok a za chrbtom ohovaraju. Taka je asi aj tvoja mama, pred vami chce byt za dobru a to, co jej vadi prebera s inymi. Skus jej ukazat, ako sa to ma robit.

aurelia2000
31. okt 2025

Tebe nič nehovorí a čo hovorí druhým, na to sa vykašli. Veď sa musí aj ona o niečom porozprávať. Všetkým vám je to bývanie výhodné takto spolu, mamu máš nažive a nablízku, tak si užívaj život a nehľadaj problémy, kde nie sú.

januska12323
31. okt 2025

@kladdy choď za ňou, povedz čo si počula a opýtaj sa či to je pravda, ak áno ako by jej vaše spolubývanie vyhovovalo viac. Celá veda.

reanda
31. okt 2025

ak sa neda vztah s matkou zlepsit, aby ste vedeli byt k sebe milsi a uprimnejsi, tak by som to mozno ani neriesila a zmierila sa s tym, ze mama je taka, aka je.. ak vam vyslovene nerobi naprieky.. neviem, ci by odstahovanie bolo najlepsie riesenie.. ostala by sama v dome a este by si s tym v konecnom dosledku mohla mat viac starosti.. lebo asi uplne vykaslat sa na nu by si nevedela, ci?

sova7
31. okt 2025

Buď sa odstahujes dom sa peda mama pôjde do menšieho alebo tam ostane ty odides alebo ak nič s toho musíš si zvyknúť je staršia je vo svojom prispôsobovať sa budeš ty a zmenu v spravaní nečakaj

tykat
31. okt 2025

@kladdy povedz tomu inemu ze taketo pi.... klebety ta nezaujimaju. Nech si potrkota s maminou ked to tak nutne potrebuje a tebe nech da svaty pokoj.

anonym_8d4514
31. okt 2025

@kladdy že sa musi naucit jasne komunikovat. co jej vadi, to nech povie sama. a ked su to drobnosti ktore objektivne ani nie su zle... tak by som s nou nebyvala. naco.

kladdy
autor
31. okt 2025

Práveže sa ona tvári akoby bolo všetko v poriadku, nikdy mi nič nepovie do očí, iba občas vidím že je nahnevaná, ale nepovie, a úprimne ani nemá byť na čo nahnevaná. My sme mohli mať vlastné bývanie, ale ona chcela aby sme ostali. Nedá sa s ňou o takýchto veciach rozprávať. A keď jej niečo poviem, tak ze ona si to už môže dovoliť. A sťažovala sa mojej krstnej, ktorá mi to povedala. Nechcela som ju nechať samu v takom veľkom dome, aj keby som radšej išla do vlastného, kvôli nej sme ostali.

kladdy
autor
31. okt 2025

Poviem príklad, cez týždeň pracujeme, väčšinou nemáme čas nikam ísť. V sobotu sme zobrali deti do zábavného parku a keďže malá ešte na obed spi, tak sme išli domov a poobede sme potom ešte išli na nákupy a už pre vracala očami.

lauricka
1. nov 2025
@kladdy

Poviem príklad, cez týždeň pracujeme, väčšinou nemáme čas nikam ísť. V sobotu sme zobrali deti do zábavného parku a keďže malá ešte na obed spi, tak sme išli domov a poobede sme potom ešte išli na nákupy a už pre vracala očami.

@kladdy narovinu sa porozprávať, že vidíš, že jej vadia veci, aj sa tak vyjadrila, tak nech povie narovinu a keď jej tam tak veľmi varíte, že sa odsťahujete, nech na teda kľud. Nechápem, prečo si to nevyklopila už dávno.

0silvia0
3. nov 2025
@kladdy

@kladdy si sa jej mala opytat, preco prevracia ocami, v com je vlastne problem? Vy nemate 60 rokov, aby ste sedeli cez vikend doma a strikovali pred telkou.