icon

Ako riešiť migrénu zo vzťahu so svokrou?

25. dec 2023

Dievčatá, aj vám stačí keď si na svokrovcov a špeciálne na pani matku vášho vyvoleného spomeniete, a dostanete brutálnu migrénu? Nikdy ma nebolieva hlava, ani počas najväčšieho vypätia v živote či najhoršieho skúškového kedy som sa učila deň noc na VŠ a cestovala hore dole neskor aj popri práci.
Roky, ešte počas chodenia, som počúvala neustále narážky na moju osobu a vždy na rodinných stretnutiach pekne. Pred svadbou ma nazvala konfliktnou (to som nepochopila keďže sme do žiadneho konfliktu nik neprišli), a diktovala mi akú kyticu si mám vybrať a aké tradície zahrnúť do programu (moju polku som si platila sama). Potom mi vyhodila na oči, že jej dcéra sa vydávala po rokoch chodenia (na diaľku cez víkendy raz za mesiac) a my po 2 rokoch (dennodenného stretávania sa). Chytila mi tuk na bruchu na dovolenke a poukázala na jej štíhlu dcéru oprotisediacu a vzápätí o deň neskôr či skôr sa sťažovala, ako jej dcéra je len melón! Na svadbu sa dovalili v čiernom a ona v bielych šatách. Po svadbe mi prízvukovala že sa nemám tešiť že sa ľúbime, že sa môžeme kedykoľvek rozviesť.

No keď sa narodili deti to začalo skutočné labúžo. Baby ja si na ňu len spomeniem (nechodím tam) a boli ma hlava tak, že si musím dať tabletku. Rozbíja mi rodinu, rozdeľuje mi deti (jednému kúpi darček, druhému nie), darčeky nepríde odovzdať ani na pozvanie ale ich pošle ako psom (to som už zatrhla), štve moje deti a muža a celú rodinu proti mne, Na sviatky mužovi povedala, že má prísť dnes len so starším synom (bezo mňa). 🙈🎄

Strana
z2
colsami
25. dec 2023

Nie neboli ma hlava ked si spomeniem na svokru, a to mame este komplikovanejsiu...

Ona by ma az tak netrapila ked si aj robi co chce, odosobni sa aj ked to nie je lahke - je to treba. Dolezity je pre mna postoj mojho/pre Teba Tvojho muza.

autor
25. dec 2023

@colsami to už rozbila/li.

ukulela
25. dec 2023

Ako sa k tomu stavia tvoj muž? To je najdôležitejšie.

autor
25. dec 2023

@ukulela zo začiatku hovoril nepočul som, neskôr nepočul som a je mi to jedno a posledné roky som už ja tá zlá kvôli ktorej sa nestretávame. Takže sme v koncoch.

ukulela
25. dec 2023

Tak problém nie je migréna, ale postoj muža. Návrhmi mu poradňu. Alebo chod aj sama. Druhá vec je urobit nejaký ústupok. Keď nechce svoju rodinu vytesniť. Neviem.

sisi2212
25. dec 2023

Ahoj autorka, mam to doma ako cez kopirak, to iste, vlastne aj vela veci podobne, tiez mi diktovala svadbu, a podobne …. Ale ako ti tu pisu baby, najpodstatnejsie je, ako sa k tomu stavia tvoj muz, moj sa k tomu stavia podobne ako tvoj, mam pocit, ze stale zije niekde s nimi a neuvedomuje si, ze uz mame svoju rodinu, tiez mal tendencie na maminkine vycinanie hovorit, nepocul som, nevidel som, nebol som u toho … teraz uz mame teoriu, ze ja som zly clovek a to tam chodim, usmievam sa, vnucata jej davam viackrat za tyzden, kupujem jej darceky, proste nevesta ideal, napriek tomu, ked mi ona ublizi s usmevom na ksichte a nevinnym tvarenim sa j nic ja muzikant, tak sa co i len ozvem a muz to vyhodnoti ze ja som ta zla …. Som uz zufala, stracam nadej, ze to niekedy uvidi a neviem do kedy to vydrzim …. Skusala som tam oresne nechodit, bola som za najhorsiu, robili mi zle, tak som zacala pro forma vhodit, aby boli spokojni, aj tak som zla a podla muza ja vinna

autor
25. dec 2023

@sisi2212 rozmýšľala som, či to len ja som nezapadla do rodiny, alebo to tak majú s každým. Oni už ale rozbili pár vzťahov, takže zrejme ja nebudem jediná vadná pre nich. Ľutujem výber partnera, otca pre svoje deti a zároveň ich babky a dedka. Čo je fakt na hlavu, aj napriek všetkým svinstvám som si s úplnou vážnosťou ? myslela, že budú fajn dedkovci. No ja debil sprostý naivný.

autor
25. dec 2023

@sisi2212 mne pretiekol pohár, keď ma začali vysúvať z pozície matky dieťaťa. Napríklad, som povedala synovi - pod maminka ti dá piť a svokra ironicky zahlásila pred celou rodinou “maminka”, vtedy som sa nezmohla na slovo ale vtedy sa to komplet vo mne už zlomilo.

roja01
26. dec 2023

Precitala som si to posledne vyjadrenie o ironickom zopakovani slova maminka a napadlo ma, ci si to nahodou iba nenahovaras, ze to bolo povedane ironicky. Ja sa ti velmi ospravedlnujem ak to bolo skutocne myslene ironicky, no poznam tu bezmocnost, ked sa stretnes so vztahovacnym clovekom, ktory za kazdym slovom, vetou citi podraz. Videla som to u znamych a nechapala, ako moze byt niekto tak malo sebaisty a zakomplexovany, ze len ocakava narazku, podraz, vysmech. Dotycna svokra sa uz bala cokolvek povedat, pretoze vzdy za tym bol videny iny umysel. Pri vtahovacnosti sa neda nic vydiskutovat, vyjasnit, pretoze zial kazda vysvetlujuca veta je chapana ako podraz.

sisi2212
26. dec 2023

Fuuuu to je vela uz toto …. Ja som presne rozmyslala X-krat, ci som len ja nezapadla a takto …. Ale oni su vseobecne po celom ich meste brani za takych len pre seba, neprijimaju ludi, takze to nebude mnou, ja keby som sa aj pos*ala tak nebudem dost …. Ale osobne mne keby toto s dietatom robi, tak tam s nim nebudem chodit, to by som povedala dosť …. Ostatne ze urazaju nepriamo mna, ironizuju aktualne predycham tak, ze im to nepriamo vratim naspat, ale keby zacnu o mne ako o matke hovorit nieco alebo narazat na to, tak by skončili

trinityf
26. dec 2023

Tvoj muz by mal stat pri tebe, nie pri svojej mamicke. Vie on dobre co je ona zac.

mooonika1975
26. dec 2023

Je to bolesť hlavy a nie migréna a tá sa vie dostaviť kedykoľvek. Počujeme len jednu stranu, ťažko sa vyjadruje. Možno tiež nie si skvelá nevesta a vypichla si len slová a skutky z kontextu. Ja budem tiež svokra, priznám sa, už sa teším aká budem najhoršia na svete. 😂 Nie kvôli tomu, čo urobim, neurobim, ale kvôli povedomiu. Ako všetci učitelia sú hrozni, tak aj svokry.

sidicek
26. dec 2023

Tak na ňu nespomínaj a máš po probléme🙂

tykat
26. dec 2023

Moj muz ma migrenu z arasidov, tak ich neje. Nebolo by to riesenie?

autor
26. dec 2023

@roja01 vzťahovačná občas som a viem o tom. Všetko prejde u mňa cez husté syto 2 x. Bola som tam, zopakovala po mne nahlas s prízvukom na prvých slabinách výsmešne MaMinka. Všetko čo som napísala sú podľa mňa objektívne neprípustné veci.

autor
26. dec 2023

@tykat žiaľ u nás to nie je riešenie, pretože muž je s nimi pracovne každučký deň.

autor
26. dec 2023

@trinityf vie…. Prvé roky vzťahu nechcel ísť bývať do jedného mesta, že sa budú do všetkého starať. Teraz, mu to už zjavne nevadí.

alickapusinka
26. dec 2023

Nikdy som väčšiu hlúposť nepočula ako boli má zo svokry hlava. Myslím si že ONA ma asi také iste pocity. TY nevieš čo ej to poriadna migréna. Zamyslela si sa niekedy že aj TY jej ideš poriadne na nervy a nedáva to najavo. Všetko čo píšeš je také jednostranné. To že si vyberá vnúčatá ktorému dá darček a ktorému nie je síce strašne divne ale namýšľať si blbosti typu že ak vidíš svokru tak ťa rozbolí hlava je strašne divne. Ešte napíš že chce na teba niečo hodiť ako píšeš bolesti hlavy.

autor
26. dec 2023

@alickapusinka stojím si za svojim. Prežívam tak veľký stres, že ma naozaj rozbolí hlava keď prídeme do nejakého aj nepriamého kontaktu. O bolesti hlavy zo stresu si ešte nikdy nepočula? Nie? Lebo je to všeobecne známa informácia. Strašné je, že kľudne aj 12 hodín s tým, že mi je na vracanie. Musím si dať po niekoľkých hodinách tabletku. Áno, nie je to typická migréna, pretože mi zaberie obyčajný liek od bolesti. Ale bolesť je tak nezmesiteľná, že som citlivá na svetlo, hluk, proste všetko. Tak sa zamysli predtým ako napíšeš ďalší takýto komentár.

pipistrel13
27. dec 2023

nepopieram,ze tvoja svokra je neprijemna,ale z tvojich odpovedi mam pocit,ze si velmi precitlivela a vsetko co sa ti trocha nepaci,povazujes za katastrofu a vyvodzujes neprimerane zavery...ja mam tiey prisernu svokru,nenavidi mna,chcela ma obrat o manzela,deti a ked jej to nevyslo,robi vzdy zle ako sa da..(mam aj cierne na bielom ako ma ma manzel opustit,ako znicil rodinu,ked si ma vzal a pod.rada sa rozpisovala😂napriek tomu som nikdy nezakazala ist tam detom,manzelovi uz vobec nie s dokonca som bola ja ta,contrvala na tom,aby sa s detmi mohli stretavat ak chcu a rovnako aj dnes sa stale snazim oresvedcit manzela,sby mal napriek vsetkemu k mame adpon stipku respektu (niekedy ju nepekne uraza,nadava a pod.),hoci ho chapem,lebo moja svokra je ozaj zla zena,ale komu pomoze zloba a nenavist?
moj manzel bol vzdy na mojej strane,ale u nas sk by nebol,sni sa nevezmeme..
ak si so svokrou vedela vyjst ked ste nemali deti,da sa to isto aj teraz...

aurora33
27. dec 2023

No neviem, prečo do toho ťaháš aj hej dcéru? Nebude to už tak že si všetko moc pripúšťaš?

autor
27. dec 2023

@aurora33 neťahám, svokra zatiahla. Nahrávajú si navzájom.

autor
27. dec 2023

@pipistrel13 pred svadbou som síce vedela, že sú akí sú ale muž tvrdil že nechce byť ako jeho otec a že nechce aby sa do nás starali a všetko riadili. Kým neboli deti tak sa boli podpichovačky, urážky, na každej rodinnej, a keď sa deti narodili tak ma začala osočovať aj ako matku. Muž sa časom pridal na jej stranu.

darinkaninka
27. dec 2023

Autorka, keby mne svokra povedala ironicky maminka, tak sa usmejem a dôrazne zopakujem: "áno, maminka". A som víťaz diskusie, ak už s ňou musíš bojovať. A rovnako reagovať v aj v iných situáciach. S úsmevom spraviť po svojom. Absolútne nechápem, prečo sa stavias do roly obete. To ešte nikomu nepomohlo. Trochu sebaistoty a asertivity. Navonok dekorum, možno vo vnútri tichá vojna, ale s niektorými ľuďmi sa nedá, to už vieš... A nestavaj muža proti matke. Ukáž mu, že si nad vecou a vieš si s jej narážkami poradiť sama.

katka700
27. dec 2023

Nenechaj tú mrchu ničiť ti život. Na čo na ňu vôbec myslíš? Ľudí nedonutis aby ťa mali radi. Prestaň k nim chodiť a keď sa niekto spýta prečo tam nechodís odpovieš pravdivo že preto lebo sa celé roky správa ako pi*a a už máš toho dosť.
Poslala darček len pre 1 dieťa? Čo ti bráni dopísať na darček druhé meno a tvrdiť deťom ze je spoločný?
Pokiaľ nikomu neublizujes zariad sa po svojom a nerieš čo si kto myslí.

autor
27. dec 2023

@darinkaninka ja už tam nechodím. Nad vecou som vedela byť kým neboli deti. Syn prišiel od nej keď sme boli v nemocnici zhuckaný, odmietal ma ešte veľmi dlho. Čiže ja už krok späť robiť nemienim. Zničili mi vzťah, a rozkopávajú mi rodinu komplet a tiež psychické zdravie nás aj deti.

luccija
27. dec 2023

Tak ty tam nechodievaj, s mužom sa o nej nerozprávaj...muž jej mal povedať, že na sviatky príde s oboma deťmi.Ano, su aj také svokry ja mám slabší odvar tvojej, ale už tam nechodím a je doma kľud.Nikdy muž neuznal, že mama to prehnala a to sme spolu 18 r.Su ľudia s ktorými sa inak nedá len useknut stretavanie

autor
27. dec 2023

@katka700 poslala malým deťom dva pyžamká, jednu mikinu, dva rovnské tričká - všetko veľkosť staršieho 4 ročného syna ešte aj tie dva tričká 🙈, ponožky 4 páry včera. 27, čiže pre ročného syna NIČ!!!! A dve naučné hry kde treba vedieť písmenká.

Minulý rok dievčence všetko pre staršieho komplet a pre bábätko NIČ!!! Darčeky poslala po synovi ako psom! Samozrejme som jej bola hneď darčeky zaniesť pred dom a napísala som jej že je hnusné že kúpila len jednému a ona že druhú tašku zabudla :D no úrčite :D. Naši susedia sú ich kamaráti, svokrovci sú tam varení , pečení a vlastné vnúčatá ani na opakované pozvanie nevedia prísť pozrieť???
Nik tú tašku čo zabudla nikdy nevidel ani veci z nej. Je to obludná osoba aj s jej mužom. Ale staršiemu sa pochválila že jej dcéry syn dostal od nich štvorkolku a to tam bol len pre darčeky na skok . Robí rozbroje neskutočné.

autor
27. dec 2023

@luccija prečo by som ja mala byť na sviatky bez mojich detí??? Kvôli nej? Nikoho nikam posielať nebudem. Keď chcú vidieť deti, nech prídu k nám keď dokážu ísť všade inde. Ake neprišli hoc som im písala obom SMS minulý rok. Tento rok som ich už ani nepozývala a už ani nebudem. Nenapísala som všetko čo stvárajú takže toto zďaleka nie je všetko.

luccija
27. dec 2023

Asi tam nešli na 3 dni a je to aj mužov syn prečo by ho nemohol zobrať k babke?nič s týmto nedosiahnes iba živis v sebe zlosť.Robi Ti napriek a dosiahla čo chcela, aby si bola nasratá.Ved buď nad vecou nikdy by som sa neponizila chodiť vracať darčeky pomyslí si svoje a hotovo

Strana
z2