Ako riešiť nedôveru k otcovi pri dieťati?
Ahojte mali ste to niektora tak ze napriklad vlastnej mame verite ze da pozor na vnuca ale otcovi nie? Mam skoro 2 rocneho syna.
Moja mama je zodpovedna, pristupuje k roznym situaciam proste vhodne, normalne, nemusim sa nad tym zamyslat proste viem ze sa mozem spolahnut.
Ale otec sa chce s nim len jasit, niekedy mi uz pride ze syn ma viac rozumu ako on. Ked pride ku nam na navstevu tak akoby uplne posuva hranice ktore mame doma nastavene. Aby som sa vo vlastnom dome dotahovala s otcom ze takto to bude lebo ja som mama a rodic a platia nase nastavene pravidla s muzom??
Uz neviem ako slusne a asertivne komunikovat ked nechcem aby isiel s vnukom von iba sam ale aby pri tom bola aj moja mama. Proste sa nemozem nanho spolahnut, je taky lahkomyselny.
Ked nerespektuje zakladne veci ze syn musi podat ruku cez prechod ze ho k tomu vedieme a vidim z okna ze ho nechal nebezpecne pobehovat k ceste???. Ze ked bolo chladno tak si nesmie syn vonku vyzliekat bundu a ciapku a on nic pohoda. Ked otcovi aj nieco poviem tak to nerespektuje a argument je ze aj mna vychoval a som tu. Ale ja ako dieta vsetky urazy a proste “nieco” bolo spojene s nim ked mama nebola doma.
Mate to niektora podobne ze jeden z vasich rodicov je skor len “zabavac” za kazdu cenu? Lebo ja som z toho uz na nervy ze vlastneho otca musim vlastne napominat viac ako batola???
jezis ja to mam velmi podobne. mam teda len 4m babo, ale rozdiely vidim uplne jasne. mama uplne v pohode, otec akoby musel robit naprieky. poprosim babo nejasit pred spanim, nech sa ukludni - nie. on musi. uvidim ako to budem riesit do buducna, zatial su to len prkotiny.
On to respektovat nebude. Najlepsia je prevencia nedavat otcovi prilezitost. Nasi rodicia nas vychovavali inac nase pravidla su im na smiech.
Tak to mi je ozaj ľúto. Bude to tazke ale úprimný rozhovor by možno pomohol. Najprv príde rozhorčenie ale verím, že sa zamyslí…
Úplne rovnako to mám aj ja. Z vlastnej skúsenosti len toľko, že dcéra má už zachvíľu 6 a druhá 2 a nepomohlo nič. Až som nastolila hranice starký s vnučkou sám nie len keď je s nimi moja mama-starká alebo ja alebo môj muž. Bohužiaľ je to tak a pochopí to len ten kto toto zažíva. Niekedy mám pocit, že doslova z vlastbým otcom bojujem.
Ja by som svojmu otcovi malú nedala ,má 3,5 ale teda on to ani nechce 😃ja sa čudujem ,že sme to s bratmi prežili aj tych pár situácii,pri ktorým bol s nami sám a teda veľa ich nebolo a aj tie boli nie úplne ok ,ale inak by som mu normálne povedala ,že ho nepovažujem za zodpovednu a spoľahlivu osobu a keby aj chcel tak samého nie,akoze má nejaké milenku a tá vyzerá celkom ok,

treba mu to asi narovinu vysvetlit, pokial nebudes respektovat nase pravidla vychovy, tak s vnukom nepojdes nikam sam.. snad casom pochopi