icon

Ako riešiť nevhodné správanie dieťaťa a otca?

1. máj 2025

Ahojte, je podla vas v poriadku keď dcerke (4r) niečo vysvetlujeme 5x a ona stale po dobrom nič tak muž zakročí zvýšeným hlasom a keď ani vtedy tak jej zakazdym povie napriklad uz ideme vecer spať a ona vzdy vymysla a 10min sa proste snou natahujeme lebo nechape slovu že pahnúť pritúliť sa a spať, nie ona 30x začne šaškovať , skakat a robit zle. Potom jej muž povie že ked si nelahneš dam ti po zadku ale on to nikdy neurobi , malokedy akoze v poslednom čase je viac “zlá” ako dobrá , ale vzdy jej vyhrozí tym že ked nieco nespraví dostane po zadku. Ale tym nemyslim to ze napriklad ze neupraces si dostanes po zadku, myslim tym take vaznejsie veci kedy naozaj vymyslať nemôže a nepočúva nás. Par krat sa stalo že moj muž ju potiahol jemne za vlasy a povedal jej že si nebude z neho robiť srandu , alebo keď mu vylepila jednu tak jej dal po hlave. Ja neviem, ja som strasne hakliva na taketo veci nebijeme svoje deti ale aj taketo veci ma dostanú, a pred deťmi ked mu vtedy poviem že ako sa sprava a to že keď jej da aj po zadku alebo niečo nič tym nevyrieši , tak mi povie že nemam sa do toho starať a mam mu to povedať nie pred deťmi. Vela krat je dcerka fakt hrozná, ked sa jej nelubi udre ma do tvari alebo jeho , kričí, fakt že nepocuva ani po dobrom ani po zlom. Moj muž horšie znasa taketo veci a vybuchne ked uz po dobrom xy krat to nejde.

sasa1310
1. máj 2025

dieťa treba vychovávať a nie aby vám skákalo po hlave. A to, že tvoje dieťa vylepí svojmu otcovi, tak to je neprípustné a za to by som ja osobne ju capla po zadku.

jankajanka13
1. máj 2025

Si normalna? Ty sa nechas svojim malym stvorrocnym deckom mlatit doslova a citis sa zle za jednu slabu otcovsku po zadku, ktoru by zasluzene dostala? Nepodporujem mlatenie deti ani nic a vidim ze sa snazite komunikovat ale raz to ako vystraha nezaskodi ked uz nie je inej cesty..ale aby ma stvorrocne decko fackovalo...bohvie co z nej potom vyrastie ked si takto nechas skakat po hlave.

thereisabear
1. máj 2025

Vyhrážať sa niečím, čo potom nedodrží ma nulový efekt. Len si podkopáva vlastnú autoritu. Nech skúsi efektívnejšie výchovné metódy, už ich vymysleli.

pribinak
1. máj 2025

Bije Tá 4 ročne dieťa? Vieš čo? Tak ti teba! V 14tich tá kopne do zadku a vyhodí z domu

Ja dúfam že toto je vymyslená téma

gribka1
1. máj 2025

Uvedom si, že to čo si dcéra dovoľuje, je aj tvoj podiel viny. Jasné, že nie biť dieťa, ale ako si uvedomí, že teba či jej otca to bolí? Asi hej všetko dovolíš, neurcila si hranice. Tak sa spamätajte. A taká blbosť, že nechce spať. Umyť, pyžamo, zhasnem svetlo a spíme.

januska12323
1. máj 2025

To dieťa vám dobre skáče po hlave. Vyhrážky ti vadia ale nevychované dieťa nie? Nemôže si dovoliť vás biť. Po zadku ste jej mali dať dávno a nie sa tým len vyhrážať.

ukgirls
1. máj 2025

dieta si vas facka,neposlucha a nema absolutne ziaden respekt a ty si nastvana na manzela ze sa jej len pohrozi?? to akoze vazne? ta tvoja benevolentna vychova akurat tak nici vase dieta ... nevravim,ze ju mate mlatit ,ale zrejme je riadne rozmaznana a nevie kto je u vas rodic ...

hortenziaj
1. máj 2025

Nemyslím si ako tu dámy vyššie že riešenie keď vás dieťa bije je ho zbiť naspäť po zadku. Ale chytiť ruky a jasne povedať že to boli a nech ťa nebije. Aj my sme mali také obdobie a týmto to prešlo,že sa nám to nepáči. A napríklad keď večer majú ísť spať,tak máme cc a polhodinku n rozprávanie,odvtedy nevystrajaju,lebo sa tešia na to, ako mi porozprávajú čo chcú a tak. Predtým to bolo ťažké keď len ľahnúť a spať,museli sme sa na to pripraviť potme v posteli si pokecať

svokrinjazykmonika
2. máj 2025

Tvoja výchova je očividne na prd, tak do toho nekecaj mužovi a už vôbec nie pred dcérou mu podkopávať autoritu. Daj mužovi šancu, vaša dcéra očividne potrebuje nastaviť hranice a aj po tej riti si zaslúži

ronie338
2. máj 2025

Ak máš s niecim problém nikdy to nerieš pred deťmi ale sama keď budeš s manželom, lebo to tie deti zneužívajú a musíte byť za jedno keď jeden povie nie tak aj druhý

mimaapeto
2. máj 2025

mám dcéru druháčku... mali sme rodičovské združenie lebo školstvo prichádza s návratom hodín po škole za zlé správanie...deti sa nevedia správať.. učitelia sú nahnevaný že kedysi učiteľ učil teraz aj vychováva a za výchovu je ešte nerešpektovaný od rodiča... nečudujem sa tomu keď už 4 ročné položí ruku na rodiča.. naša to urobila raz ... dala mi facku v momente som jej ju vrátila... ani slzu nepustila lebo pochopila že sa to nerobí... tak isto manžel... treba mať pevnú ruku nad dieťatom a ukázať hranice... od vtedy sme na dieťa ruku nepoložili... väčšinou je krik keď niečo neurobí a potom trest nie je TV... alebo nejdeme von... ale po hlave mi dieťa nebude skákať ani doma ani v škole učiteľom..

mimaapeto
2. máj 2025

a to že zhadzuješ muža pred dieťaťom to jej ešte pekne nahrávaš že môže robiť otcovi čo robí a ty ju ešte zastaneš😅

lujza123
2. máj 2025

Je toľko videí, podcastov, kníh o výchove. Ked si neviete poradiť vzdelávajte sa. Dieťa potrebuje hranice lebo sa z neho stane rozmaznaný fracek ktorý bude terorizovať okolie .

Robite chybu, aj to tvoje ťuťuňuňu princezničkovanie aj muzove vyhrážanie niečim co nesplní

Dieťaťu sa nehovorí 5 x v dobrom, stačí 2 x a potom dôsledok. Vymýšľa večer pri zaspávaní ? No môže zaspávať sama v izbe , niesu diváci nieje divadlo. Si myslíš ze v škôlke učiteľka trpezlivo čaká kým jej 20 malých opičiek doskáče v posteliach a 458 x ich prosí nech si lažkajú?

A áno, ked sa ti niečo nepáči na mužovom prístupe nehovor mu to pred deckom!!!

bielasovicka
2. máj 2025

A nechodí do škôlky?

bendak
2. máj 2025

Dieťa je v období vzdoru a to že vás udrie je žiaľ normálne. To že ho udriete naspäť, je totálne zlyhanie. Naštudujte si ako zvládať emócie - teda váš muž. Lebo bude vaše dieťa otlkat z nervov a ono potom bude otlkat všetkých v skolke a škole

nicegirl369
2. máj 2025

Toto su presne tie deti, ktoré potom v kolektíve robia problémy. Ja ich volám nevychované.

katrin21
4. máj 2025

Treba byt prisnejsi...ak by mi dieta dalo facku,dostane urcite po zadku,hoci deti nebijem a nejaky trest k tomu ( nieco zakazat), inak sa nepoucia.

prasiatko30
4. máj 2025

Take asi treba zmenit trochu ritual pri ukladani do postele. Tak jasne, ze ak chcete ulozit do postele, pobozkat a zhasnut a pred tym este dieta pobehovalo po byte tak je este plne energie a nebude na povel lezat a spat do 5min. Skusili ste ulozit do postele a citat si napr. Aby sa aj tesilo na to, ze bude v posteli, a ked je ulozene a mozno aj polhodinu si citate a ukludni sa, tak potom jej povedat, ze dibru noc a spat

katkajakjak
4. máj 2025

Asi pojdem trochu proti prudu, ale myslim si, ze ziadne 4 rocne dieta nepotrebuje dostat po zadku, aby sa nieco naucilo. Tieto “vychovne” metody uz su davno prekonane a je naozaj vela krasnych zdrojov, kde sa da nastudovat, ako sa da k vychove pristupovat pevne a zaroven laskavo.

Chcela by som teda autorku podporit v tom, co si mysli, ze prazdne vyhrazky o tom, ze dieta dostane na zadok urcite nie su efektivne a uz vobec nie je efektivne tieto vyhrazky naplnit a zbit ho. Je to dost proti logike, ked chcete dieta naucit, ze bit niekoho je nespravne tym, ze ho zbijete. Dieta sa najviac uci zrkadlenim, takze ked uvidi, ze bitka je akceptovatelne riesenie, tak je dost mozne, ze to pouzije na niekoho dalsieho napr na deti v skolke.

Samozrejme, ze to neznamena, ze sa treba nechat udierat, avsak taketo konanie dietata vychadza z toho, ze este celkom nedokaze ovladat svoje reakcie, lebo ma nezrely mozog, ktory sa vyvija. Jasne, treba to zastavit a pomoct mu zvladat narocne situacie a naucit ho, ako lepsie reagovat, ale to je dlhodoba praca. A ano, hranice su vo vychove urcite velmi dolezite a treba ich spravne nastavit, ale na to netreba ani bitku, ani krik ani tresty.

A uplne najdolezitejsie je pozriet sa na to, preco sa vlastne deje taketo spravanie, co je za tym a ako napravit ten vztah a komunikaciu s dietatom, aby lepsie spolupracovalo a aby malo chut s vami spolupracovat. Obcas su to len male zmeny, napr dat dietatu moznosti vyberu tam, kde sa to da, obcas zvladnut nieco hravou formou a nie prikazmi a tlakom a podobne.

Je to narocne, ale myslim, ze stoji to za to skusit to inak 🙂

miamiu
7. máj 2025

Ahoj, u nás máme to isté so synom 5 ročným. Chyba je asi v tom, že nemá pevne stanovené hranice, čo môže a čo nie. U nás si ale môj dovolí hlavne na otca ale skôr vtedy, keď ho chce provokovať, keď si ho nevšíma a snaží sa upútať jeho pozornosť. Na mňa si veľmi nedovolí, lebo ja tak naňho navrieskam, že sa až bojí. Áno viem, nieje dobre kričať ale bit ma nebude. Ale u mňa funguje keď ide biť, čupnút si k nemu, chytiť mu pevne ruky, pozrieť do očí a povedať mu prísnym hlasom, že sa nebijeme. Muž to nedokáže, v jeho hlase počuť, ako keby sa s malým hral a potom ho neberie vážne. Skús to, možno pomôže aj u vás 🙂)