icon

Ako riešiť padajúcu škridlu zo susedovej strechy?

juliana1203
15. júl 2025

Ahojte.Ako na koho sa obrátiť,ked susedovi padaju ulomky starej skridle zo 70tich rokov na môj pozemok?starostovi som písal pred 4 mesiacmi a nič sa nehýbe.on chce byť za dobré s každým.

pribinak
15. júl 2025

Nápis mu zas doporučene a aj starostovi obce a žiadaj riešenie

marsmykkok
15. júl 2025

@juliana1203 čo myslíš s úlomkami? Nejaký prach alebo vrchnú vrstvu či celé škridle?

juliana1203
autor
15. júl 2025
@marsmykkok

@juliana1203 čo myslíš s úlomkami? Nejaký prach alebo vrchnú vrstvu či celé škridle?

@marsmykkok lame sa mu niektoré časti sú dosť veľké.a opadáva k mne.

hellionka
15. júl 2025

isto to je škridla? Nieje to eternit? …

bosorkabb
15. júl 2025

Skôr je to eternit. Oznámiť obci a napísať majiteľovi všetko doporučene.

draik
15. júl 2025

To je už na návrh na neodkladné opatrenie súdu.

zuzanka.zuzu
15. júl 2025

a keď chce byť starosta za dobre s každým, tak tebe ako pomohol? 😀

kvetinka719
16. júl 2025
@zuzanka.zuzu

a keď chce byť starosta za dobre s každým, tak tebe ako pomohol? 😀

@zuzanka.zuzu Jaj toto ma pobavilo 😂 a je ro top pravda!

marsmykkok
16. júl 2025
@juliana1203

@marsmykkok lame sa mu niektoré časti sú dosť veľké.a opadáva k mne.

@juliana1203 neviem no, nie každý má na výmenu strechy peniaze. A inak čo pozerám strechy tak často tie 50 ročné staré vyzerajú lepšie ako tie nové 10-15 ročné čo sa už dosť drobia... To je nevýhoda škridly že sa časom zvetráva a drobí.

juliana1203
autor
16. júl 2025
@marsmykkok

@juliana1203 neviem no, nie každý má na výmenu strechy peniaze. A inak čo pozerám strechy tak často tie 50 ročné staré vyzerajú lepšie ako tie nové 10-15 ročné čo sa už dosť drobia... To je nevýhoda škridly že sa časom zvetráva a drobí.

@marsmykkok no ja chápem ze nie každý má peniaze.ale keď sa vyťahuje zevraj ma tolko penazi..tak nech si dá novú.a nie mne minule spadla na auto rozbila sklo..a viete čo.. ze on mi na nové neda..ze co si ja myslím.a mam male dieťa preto to riešim.. lebo keď opadne skridla s 5 metrov stačí ulomok a dietatu mi ublíži..

marsmykkok
16. júl 2025
@juliana1203

@marsmykkok no ja chápem ze nie každý má peniaze.ale keď sa vyťahuje zevraj ma tolko penazi..tak nech si dá novú.a nie mne minule spadla na auto rozbila sklo..a viete čo.. ze on mi na nové neda..ze co si ja myslím.a mam male dieťa preto to riešim.. lebo keď opadne skridla s 5 metrov stačí ulomok a dietatu mi ublíži..

@juliana1203 No škodu ti preplatiť mal na aute, mal by mať aspoň poistku, nestojí to tak veľa. To sú asi tie nešťastné staré domy s úzkym dlhým pozemkom postavené na hranici druhého pozemku však? A potom ak začne sa drobiť strecha alebo komín alebo omietka sused má problém, lebo sa bojí o svoj majetok aj zdravie a bezpečnosť.