icon

Ako riešiť problém s nepracujúcim manželom?

ambamamba
Včera o 23:03

Ahojte.
Chcem pocut nazory nezavislych ludi na spravanie manzela.
Velmi ma trapi, ze uz roky nepracuje. Stale rozbieha podnikanie ale jeho rozbeh je uz cca 5 rokov. Vstava o 10-11 doobeda a “pracuje” par hodin z domu. Vecer po mne krici, ze sa mu nedari lebo ho otravujeme a tvrdi ze doraba veci.
Pravidelne nenosi ziaden prijem, stale je to o tom, ze donesie vacsiu tranzu penazi od investora, rodicov, nieco preda a podobne. Niektory mesiac nedonesie aj nic.
Mesacne naklady mame vysoke lebo mame ZTP dieta - o to viac by mal mat motivaciu realne pracovat.
Pravidelne sa mu snazim avizovat, ze sa takto neda zit, ale strasne zuri a hulaka ked to co i len nacrtnem, takze to casto nevytahujem.
Krici na mna, ze potrebuje podporu a namiesto toho mu davam polena pod nohy.
Ked som nevedela ako dalej uz som sa prihlasila do prace ja, napriek odporucaniam psychiatra, ze mam s malou byt doma, no predlzeny rodicak nepokryje rodinu. Teraz mi hovori o tom, ako si nepraje, aby som v ramci prace cestovala kade tade a podobne. Ja do prace ist nechcem ale musim kvoli financiam. Dieta ostane na jeho starost kedze nechldi do prace 2 dni v tyzdni ked nema skolku. Bojim sa onho, ale navarit a postarat sa o deti muz vie. Skor je to o tom, ze mi bude este plieskat o hlavu, ze mu pridavam starosti.
Cokolvek ho poziadam v domacnosti nikdy nie je urobene. Hra sa radsej na pocitaci a nema na nic cas.
Ked som mu povedala, ze do prace so stabilnym prijmom by mal ist v prvom rade on, pretoze je muz v rodine, povedal mi, ze sa spravam ako sexisticke prasa.
Ma niekto prosim podobnu skusenost? Ako komunikovat s clovekom, ktory si nedokaze pripustit roky problem a hlada ho v inych? V komunikacii uraza a prekrikuje?

Strana
z2
anonym_7cfed8
Včera o 23:05

@ambamamba vyhodiť ho z domu. Načo ti je taký chlap ?

pribinak
Včera o 23:07

Ty si s ním prečo?

enmery
Včera o 23:09

Ako komunikovať?Keby si sa opýtala, ako napísať žiadosť o rozvod, ešte pochopím. Ty nemáš svoje deti vôbec rada, že ich v tomto nechávaš vyrastať?

enmery
Včera o 23:10
@pribinak

Ty si s ním prečo?

@pribinak Asi lebo je inak dobrý partner a otec😲

lucimichi
Včera o 23:16

@ambamamba načo si s ním? Veď ti bude lepšie bez neho!

anonym_b9bf82
Včera o 23:29

@ambamamba manžel iba využíva to, čo mu hlúpa manželka poskytuje

lentakyterapeut
Včera o 23:39

Ked mam raz za rok najhorsi den ze sa mi nic nechce a nepohnem ani prstom stale som lepsi ako ten tvoj. Uprimne mi je ta luto. Vazne ma mrzi ze mas na krku tak neschopneho to sa nedachlapom ani nazvat.

anonym_e44260
Včera o 23:44

Tak to je hrozné..nevie si priznať že sa mu nedarí a ty sa trápiš...a vaša finančná situácia je mu ľahostajná ?

anonym_288006
Včera o 23:57

Hrozne,hrozne,hrozne.Jeden extrem tu strieda druhy.Jednemu,je malo 1800eur za pracu rusnovodica a sniva o plate 8000eur,dalsi zase radsej nic nedonesie a sniva o podnikani za miliony,ale realne nic nema.
Hrozne zivoty niektori maju,ale toto ked je muz debil a sniva o milionoch a v reale nic nema je hroza.
Fakt radsej sa rozved a jeden obrovsky problem ti vypadne a budes kludnejsia a vyrovnanejsia.A aj deti budu stastnejsie.Ako toto zazivat.

anonym_eaddf4
Dnes o 00:28
@anonym_7cfed8

@anonym_7cfed8 A vyplatí ho z čoho, keď ani nepracuje?

enmery
Dnes o 01:29
@anonym_eaddf4

@anonym_7cfed8 A vyplatí ho z čoho, keď ani nepracuje?

@anonym_eaddf4 A on ju z čoho, keď nepracuje a nič nezarába?Jáj, to si prehliadla. Ona nezarába, lebo ma male deti a aj tak už ide makať, lebo ma doma negatívnu zakomplexovanu lenivu voš.

anonym_c6a132
Dnes o 01:41
@anonym_7cfed8

@anonym_7cfed8 vyhodiť? si myslíš že môžeš len tak niekoho vyhodiť na ulicu? autorka nepíše koho je nehn. Ak je spoločná tak niekto niekoho musí vyplatiť.
Pani má starosti s chorým dieťaťom, asi nemá silu riešiť aj rozvod a najmä delenie majetku ktoré sa neraz vlečie celé roky.

pr85
Dnes o 03:21

@ambamamba Tak ty mu povieš, nech si ide konečné hľadať prácu a si sexistické prasa??? No poriadnu kotvu si si na seba zavesila.

annamalaga
Dnes o 04:13

V com podniká manžel? Teraz idu hore aj odvody, všetko, je si toho vedomí, živnostník musí stavať ráno o 5 a chodiť večer o 7 domov, aby niečo zarobil, nie robiť pár hodín a ešte z domu. Koľko máte deti? Máte úver? Hypotéku? Je to tvoj dom? Lebo ak to pôjde roky, budeš sa trápiť len ty.

anonym_eb4f9b
Dnes o 05:27

@ambamamba fuj to co si si zobrala sa sprosteho hulvata? Mne je ta normalne luto..chvalabohu ze som jednorodic a ten moj ex sa sam zbalil a vypadol

anonym_eaddf4
Dnes o 05:36
@enmery

@anonym_eaddf4 A on ju z čoho, keď nepracuje a nič nezarába?Jáj, to si prehliadla. Ona nezarába, lebo ma male deti a aj tak už ide makať, lebo ma doma negatívnu zakomplexovanu lenivu voš.

@enmery neprehliadla, ani sa ho nezastávam. Len ty si napisala, ze ho ma vykopnut. Oni sa asi nemozu vykopnut navzajom lebo sa nemaju ako vyplatit.

pribinak
Dnes o 06:07
@enmery

@enmery tak určite 🤣🤣🤣🤣

brrunetkaa
Dnes o 06:09

Však mu daj ultimatum, aby si našiel prácu alebo ho pošli kade dalej. Načo ti je takyto chlap, ked sa nevie postarat o seba ani o rodinu…. Neviem ake nazory tu treba

kratucka
Dnes o 06:17

@ambamamba s takymto chlapom by som nestracala viac casu, normalne sa ti cudujem, ze si este vobec s nim

anonym_b9bf82
@enmery

@enmery veď ju nebije...

spongebob1

@ambamamba. Tak bude manzel 2 dni s dietatom. Chod do prace, viac neries. Je tak isto otec ako ty matka.
On si inu pracu hladat nebude, lebo by to bolo pod jeho uroven. Budes ta, co nosi peniaze do domacnosti.

anonym_07f934
Dnes o 06:24

@ambamamba úplne ti rozumiem, mám doma to iste a sľuby, že už pôjde na jar, v lete ..po zime do nejakej prace.Ked donho zevraj útočim, že si má hľadať prácu tak sa rozčúli a útočí na mna.U nás pracujem ja..lebo on sa už narobil dosť v zivote ževraj.! V dome bordel, začal vláčiť domov veci(ževraj preda) staré haraburdy. A takto dookola.A ja už nesnívam, som v realite..!! Vyhodiť ho! Odist! Dom je jeho z nejakeho dôvodu som mu prepísala moju polku v dobrých časoch a na prenajom nemám, keďže moja vyplata sa minie hneď..nemám čas kedy nasporiť.Nenavidim ho za to, čo sa z neho stalo…zijem si svoj život, lenivec má už nezaujíma, len má vyčerpáva. Mám plany a verím, že mi to vyjde! Nikdy by som neverila, že mu tak prepne po 40 tke, že so šikovného muža je povalac ..je mi jedno, že uvari..ale nenosi príjem, nestará sa o rodinu ako živiteľ!! Verím, že nie si naivná ako si to myslia o mne, ale ja teraz nemám na vyber…a viem, že sa mi podari od neho čoskoro odist. Želám ti všetko dobre..

kitycat
Dnes o 06:43

Asi len odosobnit sa. Dufam ze ini takto neziju a na veci pre deti popytaj od jeho mamky a otca obcas. Nech vedia

barka1
Dnes o 07:16

Mám skusenost s otcom. Poriadne nepracoval asi 20 rokov, do toho alkohol a automaty. Len nejake brigády pre známych, alebo nárazovo do ČR na par tyzdnov/mesiacov. Mama pracovala, ale bola neschopná sa ho nejako zbavit. Kvoli exekuciam sme museli odist do menšieho bytu. Pred výplatou sme doslova nemali co jest. Párkrát som nesla do školy nemala som na listok na bus....Stari rodičia už dávno neboli, ina rodina sa na nás vykašlala.
Ako dospela - matka je moje dospievanie obrovským zdvihnutym prstom. NIKDY by som toto nedopustila.
Takže radim ti toto - v klude by som si manžela posadila oproti sebe a povedala mu, ze takto to dalej nejde. Ze ak do 2m nezačne pracovat a nosit domov pravidelný prijem (= každý mesiac), podávam ziadost o rozvod. A budem požadovat výživné.
Nepíšeš, ako ste na tom s byvanim. Či máš kam ist, koho je nehnutelnost, atd.

luccys
Dnes o 07:22
@annamalaga

V com podniká manžel? Teraz idu hore aj odvody, všetko, je si toho vedomí, živnostník musí stavať ráno o 5 a chodiť večer o 7 domov, aby niečo zarobil, nie robiť pár hodín a ešte z domu. Koľko máte deti? Máte úver? Hypotéku? Je to tvoj dom? Lebo ak to pôjde roky, budeš sa trápiť len ty.

@annamalaga Prosim ta, toto nie je ziadny podnikatel ani nic podobne. Isto nejaky kseftar. A aj to si nie som ista. Podla mna sa len cele dni vala doma a hra sa na PC.

anonym_4468fb
Dnes o 07:39
@anonym_07f934

@ambamamba úplne ti rozumiem, mám doma to iste a sľuby, že už pôjde na jar, v lete ..po zime do nejakej prace.Ked donho zevraj útočim, že si má hľadať prácu tak sa rozčúli a útočí na mna.U nás pracujem ja..lebo on sa už narobil dosť v zivote ževraj.! V dome bordel, začal vláčiť domov veci(ževraj preda) staré haraburdy. A takto dookola.A ja už nesnívam, som v realite..!! Vyhodiť ho! Odist! Dom je jeho z nejakeho dôvodu som mu prepísala moju polku v dobrých časoch a na prenajom nemám, keďže moja vyplata sa minie hneď..nemám čas kedy nasporiť.Nenavidim ho za to, čo sa z neho stalo…zijem si svoj život, lenivec má už nezaujíma, len má vyčerpáva. Mám plany a verím, že mi to vyjde! Nikdy by som neverila, že mu tak prepne po 40 tke, že so šikovného muža je povalac ..je mi jedno, že uvari..ale nenosi príjem, nestará sa o rodinu ako živiteľ!! Verím, že nie si naivná ako si to myslia o mne, ale ja teraz nemám na vyber…a viem, že sa mi podari od neho čoskoro odist. Želám ti všetko dobre..

@anonym_07f934 V tomto "zlatý socializmus" kde všetci museli robiť... Dnes veľa žien a aj mužov špekuluje a nechajú sa živiť druhými. Mala som to podobne s otcom, podnik kde robil skončil, chvíľku robil u súkromníka a potom len špekuloval a robil sezonne 5 mesiacov za minimálku a 7 bol doma. Raz sa sťažoval a bola mu ponúknutá práca na celý rok od suseda, že mu to vybaví, ale odmietol. Ale ked od nás odišiel a našiel si milenku zrazu išiel do riadnej práce a pracoval normálne...

svetlonos
Dnes o 07:47

@ambamamba
odporucam citat vsetkym nsmiesto liekov na zvysenie tlaku! Mala by tu byt priamo taka skupina.
Mas doma korunovaneho kkta, ze sa to ani slusne povedat neda! Keby aspom trochu mozes, vrat toto neschopne tela nadpet rodicom.
Ked sa chce hrajkat na podnikatela, mal si najst "bohatu zenu" a bemat deti.
Tebe by bolo lepsie bez "oana podnikatela" lebo tu uz ani laska nie je. Ale povedz, to mu prwplo zrazu alebo bol nezodpivedny vzdy? Lebo tsketo detske nastavenie predsa nemohol prejavit po rokoch.
Aj moj muz mal super napady na podnikanie. Bol vsak potrebny vacsi vstupny kapital, takze nevydalo. On ale planoval a riesil pocas normalneho pracovneho pomeru. Ani netreba vediet pocitat, kalkucka to vypocita za kazdeho. A pokial som v minuse alebo smiesnom pluse, treba skoncit.
Na to treba ale viac rozumu ako ma tvoj muz. S nim nepohnes, je to egoisticky nezodpivedny debil!

anonym_464209
Dnes o 08:08

...nájdi si milenca😉
Samozrejme žartujem.
Ale s týmto kusom čo máš doma by som neostávala. Zober ho mimo dom na kávu a tam mu všetko čo si tu napísala povedz. Na neutrálnej pôde si na teba nedovolí nakričať ako doma. A teda buď pôjde pracovať alebo pôjdete od seba. Máš len jeden život a 5 rokov je fakt luxusný čas čo si mu už dala na "podnikanie". Sklzol do pohodlnej rutiny, hrá sa na podnikateľa a nič z toho - žiadny úžitok z neho nie je ani pre teba ani pre rodinu.

petrao2
Dnes o 08:17

@ambamamba fuuu tak toto je riadny exemplar
Ja ked som zacinala "podnikat" stanovila som si rok
Bud to pojde alebo nie
Ale 5 je uz moc je to hnila hnida co vas taha dole a este si dovolí aj vyskakovať
Rozvod snad sa najde niekto kto ti pomoze

anonym_80e356
Dnes o 08:21

@ambamamba už by som bola rozvedená

Strana
z2