icon

Ako riešiť problémového suseda a domáce násilie?

2. apr 2025

Ahojte, prišla som sa poradiť čo robiť v takomto prípade. O poschodie nižšie býva v podnájme jedná rodinna, včera sa už tretí krát stalo že muž po žene vrieskal a zbil ju (bolo to počuť a videla som ju s modrinami po tvári) áno možno by som sa nemala starať,ale majú syna (okolo 7 rokov môže mať) a fakt ma to mrzí, polícia tu bola aj dnes ráno, neviem kto ich zavolal ale pánko už o pár hodín neskôr bol doma. Čiže neviem čo ďalej riešiť alebo nie a ak áno tak kde? A ešte dodám že sú cudzinci čiže neviem či by sa to vôbec riešilo. Za odpovede vopred ďakujem ♥️

jamimo
2. apr 2025

@autorka môžeš podať anonymný podnet na miestny UPSVaR oddelenie SPODaK - sociálnoprávna ochrana detí a kuratela, opísať situáciu, v čom je ohrozený zdravý vývoj dieťaťa... Podnet sa musí prešetriť. Ak sú cudzinci (neviem či majú dočasný azyl, pobyt, ochranný pobyt, status utečenca...) malo by sa to aj tak riešiť (možnosť s tlmočníkom)
Nerobím si však ilúzie, ak by zákon 305/2005 fungoval v praxi tak ako má, tak ani v jednej jedinej patologickej rodine ohrozujúcej zdravý bio-psycho-sociálny vývin dieťaťa 👉 nežije ani jedno dieťa👆

vorkola
2. apr 2025

Ano, ako radi jamino

autor
3. apr 2025

@jamimo
@vorkola ďakujem skúsim to ♥️

majloo
3. apr 2025

Ak su z Ukrajiny, a nahodou by si mala moznost sa bavit s tou pani, mozes jej odporucit volat anonymne na linku Nezabudka, ukrajinsku verziu, pomozu jej, a ked bude chciet, napoja ju na terenne pracovnicky, ktore pomahaju zenam z UA zazivajuce nasilie, 0800222450

autor
3. apr 2025

@majloo áno sú z Ukrajiny, ďakujem určite jej to poviem.

luky_tv_dea
Odpoveď bola odstránená