Ako riešiť situáciu s otravnými deťmi susedov?
Mám 2 deti, skoro 2 ročne a malé bábätko. Ide o to, že deti od susedov sa asi nevedia hrať doma a už len keď otvorím okno a počujú, že ideme von, tak bežia k nám na dvor sa hrať. Ja som z toho už unavená, lebo celý deň obhanam svoje deti a ešte k tomu mám aj svoje zdravotné problémy a ja už nestačím robiť opatrovateľku všetkým dookola zatiaľ čo oni si sedia na terase. Ako by ste citlivo reagovali?
nevpustim ich na dvor ... sorry deti ale dnes sa tu nemozete hrat chodte domov... a viasc nedebatujem
V dome? Nie. Poslať ich domov. Nemusíš to robiť a brať si na zodpovednosť cudzie deti. Pred bytovkou? Išla by som na prechádzku ci ihrisko inde.
Nemate od susedov plot?deti by som zaniesla spat rodicom,so slovami,ze ak sa chcu hrat,tak len pod dozorom svojich rodicov.
To v panelaku ci ako idu na vas dvor?
@hederamonstera v dome, veľký problém je, že teraz akurát prerabame plot, lenže sa to všetko posunulo kvôli manželovej práci a sme teraz dočasne bez plota, respektíve máme len prvú radu spravenu
Nemate od susedov plot?deti by som zaniesla spat rodicom,so slovami,ze ak sa chcu hrat,tak len pod dozorom svojich rodicov.
@simona92101 to áno, lenže čo ak mi sem prídu aj tí rodičia, som z toho nešťastná, možno keď budú deti väčšie
Ako k vám vojdú na dvor? Prečo nejdeš za ich rodičmi?
veď sa pekne ohlásim že nehnevajte sa ale teraz sa mi nedá.Ja neviem.To sa už niekto nevie ani normálne ozvať na svojom? poviem nemôžem,nehnevajte sa, nemám čas.Alebo pravdu ak už iné nezaberie že tebe sa nedá merkovať a dávať pozor aj na ich deti.Dosť máš svojich..čo si tam treba ešte navymýšlať.Poslala by som tie decká domov a bolo by aj keď x krát
No jednoducho - deti, na náš dvor nemôžete chodiť tak, ako sa vám zachce. To nie je ihrisko. Choďte sa hrať na svoj dvor.
A povedať to aj ich rodičom. Toto by som netolerovala, ani ako "opatrovateľka" ani ako matka tých detí.
Ako k vám vojdú na dvor? Prečo nejdeš za ich rodičmi?
@januska12323 vojdú lebo sme museli zrušiť plot, keďže staviame nový, ale ide to pomalšie ako sme si mysleli
Ďakujem, skúsim to teda na rovinu, aj keď sa nahnevaju, nerada riešim takéto veci, prečo to ľuďom nedojde aj samým
Povedala by som, že sa bojíš o ich bezpečnosť a nevieš pri svojich deťoch dávať pozor aj na nich.
Sú takí ľudia. Treba im povedať polopate. Držím prsty.
A to ty , dospela osoba ich nevies poslat prec ? ??? A pytas radu na konovi ? A mas dve deti ….🫣
Ja som mala veľmi podobnú skúsenosť s deťmi od susedov.Trojrocne deti mi chodili zvoniť a mamičky doma.Neslo mi to do hlavy.Spociatku som to tolerovala no keď sa to opakovalo proste som povedala nie,nemôžete sa tu hrať a hotovo.Tiez som mala bábätko a 2 ročnú.
dat docasny lacny plot ... staci pletivo natiahnut drot alebo podobne... rodicom povedat prepacte som chora mozete si vziat deti nerada by som ich nakazila a nemam ani silu na ne davat pozor-rada by som mala klud a zotavila sa ... dakujem .. alebo deti proste vyzen .. chodte odtialto sem nesmiete - dnes mame iny program ....
a tam kadial vchadzaju napis tabulu-sukromny pozemok - nevstupovat ... ak by sa deckam daco stalo aspon si ako tak chranena ...
Robim to takto: "Ahojte decka, sorry dnes sa tu s nami nemozte hrat, chodte domov prosim" a odvediem ich s usmevom domov. Zazvonim a pockam kym pride rodic a poviem im presne to iste a potom idem domov.
To vsetko bez akychkolvek emocii na mojej, alebo ich strane.
Ale mne az tak nevadi ked sa pridu hrat. Mam doma deti od susedov kazdy druhy den. A ked oni nevolaju nasho sa hrat k nim uz niekoko tyzdnov, zazvonim u susedov a poviem ze nas syn sa prisiel hrat s ich dedtmi, ci moze.
Niektorym ludom to maximalne vyhovuje ze im zadarmo postrazis deti na niekolko hodin do tyzdna. Nenechaj sa do toho dotlacit ak ti to nevyhovuje.
Robim to takto: "Ahojte decka, sorry dnes sa tu s nami nemozte hrat, chodte domov prosim" a odvediem ich s usmevom domov. Zazvonim a pockam kym pride rodic a poviem im presne to iste a potom idem domov.
To vsetko bez akychkolvek emocii na mojej, alebo ich strane.
Ale mne az tak nevadi ked sa pridu hrat. Mam doma deti od susedov kazdy druhy den. A ked oni nevolaju nasho sa hrat k nim uz niekoko tyzdnov, zazvonim u susedov a poviem ze nas syn sa prisiel hrat s ich dedtmi, ci moze.
Niektorym ludom to maximalne vyhovuje ze im zadarmo postrazis deti na niekolko hodin do tyzdna. Nenechaj sa do toho dotlacit ak ti to nevyhovuje.
@andreatytler super, parádne ošetrené, ide aj o to, že deti chcú aj behať, suseda sa nikdy nepostaví z dvora a tak behajú za druhými, ale ja už mám dosť toho, lebo nevládzem
Ahoj, a to oni pridu na vas pozemok? Lebo ak je vas, tak nie je o com. Raz ked si to neprajes tak tam nemaju co hladat a chodit ako do vlastneho, ci uz tam plot je alebo nie je. Normalne chod za matkou tych deti a jej strucne a jasne oznam,ze si neprajes, aby chodili na vas pozemok bez opytania a nech to respektuju. A taktiez jej povedz,ze niesi v stave strazit dalsie 2 deti, kedze mas aj svoje zdravotne problemy. Bodka. Ked to pochopi ok, ked nie, tak ak mas na tu matku mail jej to daj aj pisomne, ked to neprestane policia. Chapem,ze nechces byt so susedmi za zle...kto by aj chcel...ale ak to inak nepojde, tak to poriesis jedine takto...dohovor, mail, policia. Kazdopadne drzim palce,aby stacil ten pokec s nou a bude normalne zmyslajuca, ktora tvoju ziadost vezme na zretel🙂
Ja ťa úplne chápem, človek nechce mať zle so susedmi keď niekedy čítam čo si vedia susedia vyvádzať a na začiatku väčšinou boli malichernosti a dokáže to prerásť do hrozných konfliktov a ide aj o to, že keď budú deti väčšie , je super mať kamarátov ,,za plotom,, a nechceš ich o kamarátov pripraviť kôli jesitnosti rodičov že by sa mohli uraziť a zakázať imkamosit v budúcnosti... Mne sa páči čo napísala @thereisabear , lebo ono to je v prvom rade naozaj o Tom že nechtiac preberala zodpovednosť za ne , a povedala by som aby počkali a keď budeš ty zdravá, prídeš za ich maminou a spoločne môžete ísť na ihrisko alebo si na chodníku nakreslite skákačky alebo hocičo... A možno sa ti nebude chcieť ale raz za čas, čo ja viem raz do mesiaca by som to aj tak urobila aby vedeli že ich ,,neodsuvas, nezatracujes,, ale skrátka máš svoj program, predstavy, hranice a podobne. Ja som si tiež musela zvykať na tento ,,vsetcismekamosiavsetkydetisunase,, štýl na predmestí , pochádzam z paneláku a dodnes je pre mňa niekedy náročné že nemôžem len tak prísť domov a pozdraviť suseda a stratiť sa v dome. Ale ja si vždy poviem že mám úžasných susedov a byť len trošku viac spoločenská a menej introvertna tak sú tu gardenparty každý víkend ale teda snažím sa v zdravej miere aj s deckami chodiť von na ulicu, ( to je v novodobých satelitoch náhrada ihriská to mi tiež dlho trvalo kým som si zvykla) a sem tam sú u nás sem tam inde a je to takto super, decká sa poznajú a aj susedia pomáhame si a sú to naozajstné väzby len iné ako som poznala... Držím palce ❤️
Ja ťa úplne chápem, človek nechce mať zle so susedmi keď niekedy čítam čo si vedia susedia vyvádzať a na začiatku väčšinou boli malichernosti a dokáže to prerásť do hrozných konfliktov a ide aj o to, že keď budú deti väčšie , je super mať kamarátov ,,za plotom,, a nechceš ich o kamarátov pripraviť kôli jesitnosti rodičov že by sa mohli uraziť a zakázať imkamosit v budúcnosti... Mne sa páči čo napísala @thereisabear , lebo ono to je v prvom rade naozaj o Tom že nechtiac preberala zodpovednosť za ne , a povedala by som aby počkali a keď budeš ty zdravá, prídeš za ich maminou a spoločne môžete ísť na ihrisko alebo si na chodníku nakreslite skákačky alebo hocičo... A možno sa ti nebude chcieť ale raz za čas, čo ja viem raz do mesiaca by som to aj tak urobila aby vedeli že ich ,,neodsuvas, nezatracujes,, ale skrátka máš svoj program, predstavy, hranice a podobne. Ja som si tiež musela zvykať na tento ,,vsetcismekamosiavsetkydetisunase,, štýl na predmestí , pochádzam z paneláku a dodnes je pre mňa niekedy náročné že nemôžem len tak prísť domov a pozdraviť suseda a stratiť sa v dome. Ale ja si vždy poviem že mám úžasných susedov a byť len trošku viac spoločenská a menej introvertna tak sú tu gardenparty každý víkend ale teda snažím sa v zdravej miere aj s deckami chodiť von na ulicu, ( to je v novodobých satelitoch náhrada ihriská to mi tiež dlho trvalo kým som si zvykla) a sem tam sú u nás sem tam inde a je to takto super, decká sa poznajú a aj susedia pomáhame si a sú to naozajstné väzby len iné ako som poznala... Držím palce ❤️
@miskakyblik Az ma striasa,ked toto citam. Ja som totalne nespolocensky clovek. Neznasam tieto kamaratske susedské vztahy. Vsetci nakope ako jedna velka rodina a uz nemozes ani prejst okolo niekoho,aby si tam nestravil 2 hodiny,inak si za cudacku. Som za dobre s kazdym susedom,pomozem,pokecam,ale odtial potial.
@miskakyblik Az ma striasa,ked toto citam. Ja som totalne nespolocensky clovek. Neznasam tieto kamaratske susedské vztahy. Vsetci nakope ako jedna velka rodina a uz nemozes ani prejst okolo niekoho,aby si tam nestravil 2 hodiny,inak si za cudacku. Som za dobre s kazdym susedom,pomozem,pokecam,ale odtial potial.
@marca12 niekedy ma to stojí veľa veľa sebazaprenia, ale už sú aj momenty kedy si to viem užiť...na začiatku som to vždy pre trpela, hapkala koktala som proste nieje to moja komfortná zóna ani náhodou...ale ako mám deti a že má teda pánbožko dobre vyučuje lebo obe deti mám extrémne spoločenské , bezprostredne od úplného malička 😁tak sa to učím za pochodu proste meniť v sebe tak aby som nešla úplne proti sebe ale zároveň aby som robila pokroky a dopriala deťom pekne detstvo. Ja si pamätám že na ihrisku boli naši vždy v nejakej tlupe rodičov na lavičke, od obeda až do večera a my decká zas okolo pobehovali a bolo to krásne detstvo... Nechodilo sa na návštevy, keď sa dalo byť vonku, neboli žiadne grilovačky ani narodeninové párty, ale brigádovaloi sa napríklad v škôlke na zveľadenie a na narodky sme išli tiež zas len von, žiadne obťažovanie v bytoch niekoho druhého, bola doma väčšieho súkromia v tomto zmysle ale zas každý každého poznal a vedel....takže aj ja sa snažím na to pozerať tak že je dobre že ten kontakt je presunutý na ulicu a nie u mňa doma napr. To by som nezniesla ..a pracujem s tým tak ako viem 🙂
@marca12 a to teda U nás v satelite sú na niektorých uliciach že susedovica pomaly každý jeden deň, vyložia si na chodník celý stôl , lavice, asi 5-6 rodín čo bývajú vedľa seba a celé leto sú takto vonku , 10-15 deciek sa hrá na ceste a vedľa na chodníku stôl a proste vysunutá obývačka akoby .... To mám šťastie že u nás susedia až takéto ,,americké,, zvyky nevedú ale teda pre mňa je to hardkor. A počula som aj o takých čo si rovno robia kadejaké zbierky napríklad na zveľadenie , že sa všetci zložia na bazén a dajú si ho na niekoho záhradu a celé leto sú tam si predstavujem ako nemáš jediný deň prázdnu záhradu že ani len faldy z plaviek si nemôžem vytasit v klude lebo vždy niekto 🤦to je pre mňa už bezhranične , neverím že je to úplne každému príjemné za každých okolností... Ale teda sú aj takí ľudia a ak na seba majú šťastie v susedstve , je to vyhra...
Ty si tu už písala, však? Nepomôže nič, len ich zakaždým poslať naspäť, že nie nemôžu byť u vas
Ries to s rodičmi, ze si neprajes aby ti tam posielali deti na stráženie, žiadne vymyslanie ze si chorá a pod.Jednoducho si neprajes aby chodili k vám pokiaľ sa na tom nedohodnete
Povedala by som, že sa bojíš o ich bezpečnosť a nevieš pri svojich deťoch dávať pozor aj na nich.
Tiez by som to riesila ako pise @thereisabear
Bojis sa ze si decka ublizia, lebo nevies davat pozor na 4 deti naraz. A ked sa nieco stane tak nechces byt zato zodpovedna.
Na toto si davajte pozor, plati "za dobrotu na zobrotu", tusim v cesku bola taka kauza, kde poslali syna sa hrat ku susedom do bazenu, dieta sa tam topilo a ostalo v bdelej kome a rodicia sa sudia so susedmi, kde sa ich syn topil, ze bol na ich pozemku a mali na neho dohliadnut. Nahodou sa susedovemu dietatu nieco u vas stane, ste za to zodpovedna. Stupi na klinec, zakopne a vybije si zuby, udusi sa arasidom....

To v panelaku ci ako idu na vas dvor?