Ako rozpoznať násilnú povahu?
Ahojte.. chcela by som poprosiť zo srdca o vaše skúsenosti.
Mám 25 rokov - naši sú spolu 27 rokov. Stratila som pevnú zem a dôveru voči otcovi. Ma ťažkú povahu, moc prchkú a tvrdohlavý. Doteraz mal svoj vzorec správania a bol predvídateľný ale v poslednej dobe, pár mesiacov to je veľmi ťažké.
Bojím sa o mamu, neviem či by bol schopný reálne ublížiť alebo je to len “pes ktorý steká nehryzie”. Pár krat sa stalo že v emociach niečo rozbil.. v priebehu rokov.
Posledné časy je tichý, nekomunikuje, obviňuje okolie za svoje problémy, nedá sa s ním ani prehovoriť a pokúsiť sa riešiť veci lebo je to ako hádzať hrách o stenu.
Ja už neviem takmer fungovať normálne lebo ma pohltil strach.. že ublíži, o seba sa nebojím, bojím sa o maminu keď tam nie som.. keď som pri nej mám pocit že sme spolu silnejšie keby niečo./ ale musím cestovať aj do zahraničia, a keď som preč mám veľké úzkosti a pocit bezmocnosti. Neviem čo robiť..
@anonym_autor neda sa takto urcit, ci by bol schopny ublizit, ale urcite to treba riesit.
@anonym_autor a co nato hovorí tvoja mama? Načo sa vôbec staráš do nich? Je to ich život, mame to vyhovuje, tak sa nestaraj
@anonym_autor tu nič neporiešiš,buď ho už zlomil život alebo ho láme choroba
Skús sa s ním porozprávať nie bojovať ,takéto povahy sú celý život osamelý ľudia
@anonym_autor a co nato hovorí tvoja mama? Načo sa vôbec staráš do nich? Je to ich život, mame to vyhovuje, tak sa nestaraj
@anonym_6ef6cf ty by si sa nebala o svoju mamu?
@anonym_autor takto sa prejavuje nádor na mozgu. Prehovorila by som ho nech sa dá vyšetriť
@anonym_6ef6cf nevyhovuje. Je to viac komplikovane ale nejdem to tu opisovať do detailov.
@domkakvet odmieta akúkoľvek liečbu.. všetko, hovori že za jeho trápenie môže okolie a preto sa majú meniť ludia ktorí mu spôsobujú trápenie
@anonym_94b0f7 bol nedávno kvôli podozreniu na SM na MRI, nenašlo sa nič..
Len neviem ako ho odhadnúť a ako k nemu vôbec pristupovať lebo sa s ním nedá komunikovať už ani o bežnej veci ako napr deň v robote keď sa pýta, alebo aké sme mali raňajky. Cokolvek
@anonym_autor ale čo konkrétne sa ti na ňom nepozdáva, konkrétne činnosti?
@anonym_autor takto sa prejavuje nádor na mozgu. Prehovorila by som ho nech sa dá vyšetriť
@anonym_94b0f7 prosim ta aky nador na mozgu? Ako to moze niekoho napadnut? Su spolu dlho, je frustrovany, stary, k tomu druha puberta u muzov. Za svoje neúspechy a frustráciu vini všetkých naokolo a nemá si to na tom vybiť, tak sa vyzúri na najbližšie osoby, ktoré má v blízkosti. U starých frustrovanych chlapov je to pomerne časté. Zrejme bol nervák aj za mladi, len teraz už stratil zábrany.
@anonym_94b0f7 prosim ta aky nador na mozgu? Ako to moze niekoho napadnut? Su spolu dlho, je frustrovany, stary, k tomu druha puberta u muzov. Za svoje neúspechy a frustráciu vini všetkých naokolo a nemá si to na tom vybiť, tak sa vyzúri na najbližšie osoby, ktoré má v blízkosti. U starých frustrovanych chlapov je to pomerne časté. Zrejme bol nervák aj za mladi, len teraz už stratil zábrany.
@anonym_307f39 a možno mu naozaj niekto veľmi ublížil ,len keď bol mladší a mal viac povinností a práce ,tak ho to až tak nebodalo.Každá rodina má tú povestnú 13stú komnatu .
@anonym_307f39 a možno mu naozaj niekto veľmi ublížil ,len keď bol mladší a mal viac povinností a práce ,tak ho to až tak nebodalo.Každá rodina má tú povestnú 13stú komnatu .
@bruno1 je to mozne. Ale problemy treba riesit ked su, nie zametat pod koberec. Možno mali ako rodina dosť problémov, len sa navonok tvárili, že je všetko v poriadku. Za mňa sa má každý vzťah zachraňovať, ak to chcú obaja a ak sa to dá. Ak sa to nedá a sú tam dlho trvajúce problémy, tak treba ísť od seba a netváriť sa ako tradičná šťastná rodina. Zachráni sa psychické zdravie hned niekoľkým ľuďom.
@anonym_autor Nechcem ťa navádzať na niečo zlé a kruté, ale kúp mame elektrický paralyzátor. Keby mame hrozilo od otca životohrozujúce násilie, nech ho ním uzemní. A nemusíš byť pri tom ty, keď budeš v zahraničí. Veď na to slúžia paralyzátory. Môj názor.
@bruno1 je to mozne. Ale problemy treba riesit ked su, nie zametat pod koberec. Možno mali ako rodina dosť problémov, len sa navonok tvárili, že je všetko v poriadku. Za mňa sa má každý vzťah zachraňovať, ak to chcú obaja a ak sa to dá. Ak sa to nedá a sú tam dlho trvajúce problémy, tak treba ísť od seba a netváriť sa ako tradičná šťastná rodina. Zachráni sa psychické zdravie hned niekoľkým ľuďom.
@anonym_307f39 pozeráš sa na rodinu optikou dnešnej doby.Nemyslím si ,že by sa rodina autorky hrala na šťastnú rodinku.Len povinnosti a to pekné ,prebili to negatívne .Dnes ...Deti sú dospelé a samostatné ...a hlava má dosť času na premýšlanie.U starých ľudí bežná vec ,rozprávať o krivdách ,čo v živote zažili.
@anonym_307f39 pozeráš sa na rodinu optikou dnešnej doby.Nemyslím si ,že by sa rodina autorky hrala na šťastnú rodinku.Len povinnosti a to pekné ,prebili to negatívne .Dnes ...Deti sú dospelé a samostatné ...a hlava má dosť času na premýšlanie.U starých ľudí bežná vec ,rozprávať o krivdách ,čo v živote zažili.
@bruno1 ten "stary" ma mozno 55-57 rokov. To sa ta zena ma triast od strachu vo vlastnom dome este 30 rokov? Ten chlap je teoreticky este mlady, moze cestovat, mat zazitky, moze mat vztah s inou zenou... A nie zrat si nervy so zenou dalsie desiatky rokov.
@bruno1 ten "stary" ma mozno 55-57 rokov. To sa ta zena ma triast od strachu vo vlastnom dome este 30 rokov? Ten chlap je teoreticky este mlady, moze cestovat, mat zazitky, moze mat vztah s inou zenou... A nie zrat si nervy so zenou dalsie desiatky rokov.
@anonym_307f39 Vo veku 55-57 rokov nie si ,ani teoreticky mladý .Je to v podstate prach staroby.Já mám 56 rokov,tak že viem o čom píšem.Ale my tu len hádame a autorka bližšie informáci nepíše.🤷
@anonym_307f39 Vo veku 55-57 rokov nie si ,ani teoreticky mladý .Je to v podstate prach staroby.Já mám 56 rokov,tak že viem o čom píšem.Ale my tu len hádame a autorka bližšie informáci nepíše.🤷
@bruno1 👍
@anonym_autor
Ja len, ze moji rodicia sa cely zivot intenzivne hadali sposobom, ze kricali, dupali, hadzali veci, velakrat pritom nieco rozbili, zlomili ci znicili. Ale nikdy sa nebili, otec nikdy mamu neudrel. Proste obaja boli vybusne typy, inak nevedeli komunikovat.
Nakoniec sa ale po 26 rokoch manzelstva rozviedli.
@anonym_autor
Ja len, ze moji rodicia sa cely zivot intenzivne hadali sposobom, ze kricali, dupali, hadzali veci, velakrat pritom nieco rozbili, zlomili ci znicili. Ale nikdy sa nebili, otec nikdy mamu neudrel. Proste obaja boli vybusne typy, inak nevedeli komunikovat.
Nakoniec sa ale po 26 rokoch manzelstva rozviedli.
@anonym_940a7e rozviest sa mali uz davno a nenicit sebe a detom zivot. Chory vztah a chory vzor pre deti. Neviem, ci to, ze sa nemlatili ma potvrdzovat ich lasku vo vztahu.
@anonym_940a7e rozviest sa mali uz davno a nenicit sebe a detom zivot. Chory vztah a chory vzor pre deti. Neviem, ci to, ze sa nemlatili ma potvrdzovat ich lasku vo vztahu.
@anonym_307f39
Ano, tak ja to pisem len, ze tak to bolo. Nevravim, ze to bolo spravne. Keby bola ina doba, rozviedli by sa skor. Lenze eozvod by ich financne uplne zruinoval (peniaze boli problem uz tak ci tak) a v prostredi, v akom sa vtedy pohybovali, boli rozvody nepripustne.
Jasné, tu by sa každá hneď rozvádzala 🥴
Jasné, tu by sa každá hneď rozvádzala 🥴
@anonym_6ef6cf nie nerozvádzala.😁 Treba vydržať zúrivého manžela, nadávky, buchnáty, rozbíjanie riadov, psychicky teror ..... a takto si šťastne žiť aspoň 40 rokov, až kým bud zdochneš, alebo sa nedostaneš na psychiatriu. Šťastný život ale aspoň ma susedia nebudú ohovárať a v kostole si tetky nebudú šepkať . 👍Ty si asi veľmi veriaca, však? Veriaci majú vždy návod ako si riadne dodrbať život, ale hlavne nech je to v súlade s bibliou.
@anonym_307f39
Ano, tak ja to pisem len, ze tak to bolo. Nevravim, ze to bolo spravne. Keby bola ina doba, rozviedli by sa skor. Lenze eozvod by ich financne uplne zruinoval (peniaze boli problem uz tak ci tak) a v prostredi, v akom sa vtedy pohybovali, boli rozvody nepripustne.
@anonym_940a7e to keby bolo išlo o život, tak kvôli prostrediu v akom žili by sa radšej pozabíjali, ako sa rozviedli? To nemyslis vážne.
@anonym_autor .moj otec bol veľmi podobný. Teraz v 60tke sa upokojil.Ae dovtedy som sa Veľmi bál o mamu, hlavne keď som už nebol doma a situáciu som si v hlave dramatizoval. Až som skončil na terapii. Ja. Nie otec, nie mama, ja. Tvoja Mama je dospelá, zodpovedná za seba. Môžeš ju upozorniť, že sa ti správanie nepozdáva a načrtnúť jej možnosti a čo spraviť ak sa nebude cítiť bezpečne. Ale rozhodnúť sa a konať musí sama. zachviľu budeš mat svoju rodinu a tá to neutiahne, aby si sa takto aktívne miešala do života rodičom. Viem o čom hovorím.
kolko ma rokov? velmi tazko radit. moze to byt depresia... bipolarna porucha. moze to byt zacinajuca depresia. jedine vymysli s mamou plan ako prezit kym tam,zije a ako s nim zit pretat ak to ona chce. mozes zavolat aj na linky ktore pomahaju obetiam nasilia poskytnu ti pomoc pravnu socialnu psychologicku. pripadne stranku pomocobetiam.sk vela stastia