Ako rozpoznáte začínajúci alkoholizmus?
Ahojte. Nemyslím si, ze môžem byť alkoholička. Nepijem každý deň. Teda, ako kedy….posledné týždne pijem každý deň. Mam chuť sa opiť. Vypnúť. Po celom dni s ročným dieťaťom sama je toho občas na mna dosť. Mám rada si otvoriť sama vino a vypijem kľudne aj celu fľašu. Pijem pokým je. Vždy ako dojde večer mám chuť dať si vino. Pokial nejaké doma je. Uspim dieťa a bežím si naliať. Keď doma žiadne vino nie je, tak nepijem. Mám naň chuť, ale nemám čo tak nepijem. Keď ideme na nákup nejaké si kupim, ale sú samozrejme dni, ale nie vždy.
Radím ti, stopni to, ešte teraz hneď a dnes.
Inak sa nemusíš vyhrabať z toho, neskôr to pôjde ťažšie.
Myslím že je veľmi nezodpovedné uspať ročné dieťa a ísť sa opiť do obývačky. To by som nedokázala. A áno tiež si myslím, že si už alkoholička.
Si bohužiaľ.
Podla mna slusny rozbeh na alkoholizmus. Mala by si si dat stopku. A pozri si film Zapisnik alkoholicky. Zevraj je dobry. Mozno sa v niecom najdes. Nie v zlom...
Ale daj si velky pozor lebo problem s alkoholom uz podla vsetkeho mas. Tak aby si nemala este vacsi. Mysli na dieta. Vela sil prajem 😊😉🙏
u vela ludi je to stres, ci trauma ci umrtie. alebo rozchod ci prave len jednoduche vypnutie. ale pri jednoduchom vypnuti by som si asi skor isla zasportovat. mas muza ze?
mudre reci o tom, ako sa tomu vyhnut, je lahke napisat....
Podľa mňa sa len nudíš. Nechceš si stanoviť nejaké priority? Nemôže to byť až taká katastrofa. Ja som si tiež zvykla dopriať ale začala som pravidelne cvičiť a fakt si nedám nič ani víkend.
Je to rozvíjajuci sa alkoholizmus ...
Hned by som to stopla. Vymen svoj oddych za knižku, pekny film, serial. Na nieco na čo sa budes vecer tešit. Prihlas sa na nejaky kurz trebarz. Verim že rok s malym dietatom može ist na mozog. To čo opisujes, prešla som si. Vyhladala by som psychologa ak to nepojde zvratit s nejakym koničkom. U mna to skončilo psychiatrickou diagnozou. Alkohol ta stiahne na dno. Ver mi, že bud skončiš za par rokov na odvykačke alebo u psychiatra ak to neporiešiš inak.
Piješ každý deň poslednou dobou a máš chuť si dať...už to je zle ries to...
@balerina2025 áno mam muža. Chceme si kúpiť dom, tak veľa teraz pracuje. Aby viac zarobil, tak bývam večer často dlho sama. Vráti sa až keď spím, alebo aj keď nespím, ale už som pila
Smutné
Nabuduce si žiadny nekúp a piť nebudeš, inak máš pekný rozbeh na alkoholizmus
skus si najst daku zalubu, citaj knihy kukaj film.
toto naozaj nieje dovod na to aby si pila casto. co budes robis ked naozaj pridu vazne problemy? skus cez den sportovat napriklad, zmen stravu.
Alkohol je tvoja celodenna tema. Tesis sa na neho, je to odplata, zasluzis si a takto podvedome sa ti pomalicky vtrie do kazdej minuty zivota. Takze mas uz rozvinutu zavislost psychycku aj ked mas iba nabeh na fyzicku.
@doriiis smutny je zivot. niekedy
@sono2 práveže cvičím každé ráno. Starám sa cely deň o dieťa. Je veľmi nadaný. Treba mu venovať veľa času. Stále potrebuje aktivity. Nezastavim sa, preto ten večer rada vypnem.
ale tak toto mame vacsina z nas.
Zeny na materskej su velmi velmi ohrozenou skupinou. Porozpravaj sa s muzom, mamou, blizkou kamoskou. SURNE potrebujes pomoct. Tvoj chlapcek si nezasluzi mamu alkoholicku, vzchop sa kvoli nemu. Si na ceste do dobrych 💩
este ma napadol fakt TY SA CITIS ASI SAMA.
skus si najst dake kamosky z okolia co maju male deti, mne to mega pomohlo
Veľmi veľa žien sa stane alkoholičkami práve na materskej/rodičovskej. Všetok ten stres z dieťaťa si vyventilujú keď zaspí pri poháriku vínka a už to začína...
Ale ved každá z nás matiek, sa teší na večer keď konečne,,vypne" Pre mňa to znamená, že odomna nikto nič nechce. Mam 3deti čiže cely den riešim deti a všetko s nimi spojené. Ale to neznamená, že si k tomu ,,vypnutiu" musím otvoriť fľašu vína. Moja mama je alkoholik už dlhé roky, radím ti nerob to. Nekupuj to víno. Maj rozum žena. Kúp si na večer radšej niečo zdravšie pod zub. Víno je aj dosť kalorické, tak to už máš jedno.
A muž co na to hovorí? Keď tá večer takúto vidí a cíti?
Je ten dom, co planujete, nieco, co potom rodinka dosiahnete nirvanu a budete vsetci stastni ..??
...za cenu teraz doma male 1 rocne dieta, otec ho poriadne nevidi, a ty si rozvijas po celom dni sama doma alkoholizmus ?
Piť na zahnanie zlej nálady je rýchla cesta do p...ekla. To fakt zaraz hneď v začiatku.
Ako-tak neškodné je piť na podporu už i tak dobrej nálady (na nejakej párty), ak sa to nepreháňa. Ale nikdy, naozaj nikdy nepiť sám (pohár vína či piva k obedu sa neráta, ale len jeden!)!!!
@balerina2025 s malokym si rozumiem. Nemám sa s veľa ženami o čom baviť. Mám jednu kamarátku, ktorá má dieťa , no neberiem ju ako taku napzaj kamarátku, ktorej môžem všetko povedať
@biibiana kalorie? to by ma asi trapilo najmenej.
Ked sa vyslovene tesis na to, ze uspis dieta a bezis si naliat, mas problem, si alkoholicka. Sama sebe priznaj, kolko dni v tyzdni je takych, ze nemas vino, tak nepijes. S istotou tvrdim, ze o nejaky cas ti jedna flasa stacit nebude. Najvyssi cas zapnut kontrolky.
@dennissa16 niekedy keď príde ja už spim. Alebo len povie, že vpohode nech si dám. Ale samozrejme že uz hučal, že som alkoholička.

Si alkoholička.