Ako sa mám zachovať?
Ahojte, stala sa mi taká pre mňa nepríjemná vec a absolútne netuším ako sa k takému pletkavému človeku zachovať.
S ex sme rozvedení asi 5 rokov a máme spoločného 8 ročného syna.
Ja mám už novú rodinu.
Najnovšie sa s ex súdime o výživné. Máme uzatvorenú mediačnú dohodu a platenie vecí máme na polovicu. Výživné mu určené nebolo pretože máme striedavú starostlivosť. Ale na tie väčšie výdavky už polovicu posielať nechce a odbil ma, že nie je povinný.
Za 4 roky dokopy poslal 347€.
Švagriná o týchto veciach vie a vždy sa vyzvedala a doslova ťahala zo mňa informácie a tiež vždy túto tému otvárala aj pred mojou maminou, aby sa dozvedela ešte viac. Vždy to nabije dojem, že ten človek sa o vás zaujíma a záleží mu na vás. So švagrinou sa vidíme často, naše deti spolu rastú, ale toto ma veľmi zamrzelo.
Po prvom súde som sa s ex rozprávala a on mi povedal, že moju švagrinú stretol a že mu to rozprávala, že mu to všetko,,vyklopila,,
Vedel aj to čo som povedala na neho ja, čo povedala moja mama.
S ex sa vieme dohodnúť, ale peniaze sú jediné na čom sa zhodnúť nevieme. To je napríklad toto. Ja synovi kupujem ortopedické topánky lebo má ploché nohy a keď ja si kupujem drahšie, tak synovi tiež doprajem. Radšej ja budem chodiť v obyčajných ako by som synovi mala odoprieť kvalitné klenbené topánky. Ex mi peniaze poslať nechce lebo že by mu stačili aj lacnejšie topánky napríklad za 20€ v Deichmann a to by už polovicu poslal. Ale podotýkam, že ja som na RD a ex má zárobok 1400€ a len jedno jediné dieťa.
A teda ešte mi povedal, že moja švagriná ho ešte utvrdila v tom, že aaa veď jasné obyčajné topánky stačia, načo také drahé. A pritom jej dieťa nosí protetika,superfit atď.
Vyslepičí to môjmu ex a potom po súde mi ešte švagriná napíše tak ako si dopadla hm ?
@pribinak ja som jej odpísala aby sa spýtala môjho ex. Samozrejme sa urazila a netuší čo mi preletelo cez nos. Lebo už sa vypytovala mojej mamy čo mi je že som jej to tak napísala.
asi treba nahodiť iný systém ako ja kúpim topánky a ty mi daj polovicu. Dohodnite sa, že ty kúpiš topánky, on kúpi bundu. Akú kúpi takú kúpi, ale čudujem sa, že máš na takéto doťahovačky nervy niečo kúpiť a pýtať polovicu. Ty kúpiš spodné prádlo a pyžamo, on nech kúpi nohavice a mikinu. Atď., proste nejaký vyhovujúcejší systém, keď vám tento nefunguje.
Švagrinú ani nekomentujem, nie si povinná nikomu vyklopiť vaše denné fungovanie ani vaše financie.
Ak je to švagriná, je to sestra tvojho ex alebo žena tvojho brata? Ak to prvé, tak je úplne logické, že mu to povedala, je to v prvom rade jeho sestra, až potom tvoja ex - švagriná. Ex - švagriná. Ex. Takže normálne jej povedz, že o tebe a o dieťati s ňou viac hovoriť nebudeš, nakoľko všetko porozprávala svojmu bratovi. Ak je to žena tvojho brata, povedz jej aj bratovi, že si sklamaná, že tvojmu ex všetko hovorí, ešte sa zastáva aj jeho strany a že od teraz jej nepovieš ani aké je počasie, nie to čokoľvek osobné, takže nech sa prestane čokoľvek pýtať. A pred bratom povedz aj mame, že si neželáš, aby čokoľvek o tebe a tvojej rodine a deťoch bratovi a jeho žene hovorila, pokiaľ švagriná nevie byť diskrétna. Možno je to len husička, ktorá chce byť kamoška s každým, treba jej to povedať narovinu.
Nirmalne vždy keď sa začne vypytovať, jej otvorené a jasne povedz, prosím tá, nič sa nevypytuj a respektuj moje rozhodnutie
@melanta je to žena môjho brata
Tak potom povedať jej pred bratom, že viac jej nič hovoriť nebude, keďže je hlasná trúba. A mamu požiadať, aby bratovi a neveste nič nehovorila o tebe a tvojej rodine.
@pribinak môj muž si to tiež všimol a moc ju nemusí lebo že je to ako rozhlas a stále sa chcela ako keby porovnávať. Lebo celkovo sa vždy na všetko vyzvedá. Koľko nás vyšla dovolenka a úplne detaily a sama o sebe, alebo o svojej dovolenke nepovie nič alebo len veľmi málo. Boli sme u nich napríklad a nepovedala, že niekam idú na dovolenku, týždeň na to volá môj brat môjmu mužovi či ich odvezie na letisko... ale ako som sa dozvedela toto, že to roznáša môjmu ex, tak sa mi vybavujú tie jej rôzne otázky a celkovo sa mi vyjasňuje pamäť...
To je o tebe, prestaň jej na nos vesat svoje súkromie.
presne tak, chran si sukromie, nevesaj ludom, ktorych nemusis, taketo pre teba dolezite informacie na nos. vykasli sa na nu, s takymto clovekom by som ani nechcela travit cas. vyslovene toxicky clovek z mojho uhla pohladu.
@pribinak po tom čo som sa to dozvedela tak som prestala. Samozrejme nevešala som jej na nos komplet detailne všetko, ale rozprávala som sa ako s niekým koho mám rada,koho si vážim, preto ma to veľmi sklamalo.
Daj na seba pozor. Čau
Možno tvoju bývalému vešá na nos aj vaše financie, ako si žijete, že si chodíte po dovolenkách atď. a on si pomyslel, že ak sa máte tak super, jeho peniaze nepotrebujete 🤔 aj takto niektorí ľudia rozmýšľajú.. pre budúcnosť, nikomu nevešaj nič na nos...tvoj život, tvoje súkromie, druhých do toho nič...
A ty s prepáčením nemáš hubu? Posaď si milú švagrinú v obývačke a rázne jej vysvetli, odkiaľ pokiaľ. Samej jej to asi nedochádza.
@tanyag rukue do ohňa by som za to nedala
@pribinak ďakujem ahoj
Nerozpravaj svagrinej, co netreba, potom je to cele zbytocne zamotane, rozpravaj sa o tom iba s tvojim ex a urcite sa potom budete vediet aj lepsie dohodnut.
Neviem načo jej také veci vešiaš na nos.
@januska12323 sú to veci aj z pred 3-4 rokov ale nič od seba som nehovorila, vždy tému začínala prvá, ale tak moja hlúposť že som bola naivná, poučila som sa, život ide ďalej
musíš sa naučiť byť tvrdšia. Keď začne vyzvedať, povedz jej, veď stále sa len o mne rozprávame, povedz ty ako bolo na dovolenke.
Keď nejaké retro záležitosti začne vyťahovať, daj to do stratena, vieš čo, už sa veľmi nepamätám, nebavme sa o tom atď.
@0silvia0 ďakujem
Veľmi nemám chuť sa s ňou stretnúť
tak ber to ako ponaucenie a proste jej uz nic nehovor a nech si vyzveda kolko chce. niktori ludia sa len vedia tvarit, ze ich nieco uprimne zaujima, no nakonci clovek zisti, ze to tak bohuzial nie je
"...ešte švagriná napíše tak ako si dopadla hm ?..."
Ja by som jej odpísala:
"Ahoj, prosím už sa ma takéto veci nepýtaj. Stretla som ex a dozvedela som sa že mu o všetkom hovoríš. Už sa o tom s tebou baviť nebudem lebo to nie je v záujme môjho syna. Prosím rešpektuj to."
A poučila by som aj mamu nech sa s nou o tom nebavi lebo budes musiet tieto informacie stopnut aj smerom k nej.
Inak by som sa so svagrinou bavila neutralne. Kludne o vsetkom okrem sukromneho zivota teba, syna a ex.
Tak som docitala a so svagrinou by som si max vymenila recept na lečo. Inak nič. A moje sukromnie by pred nou bolo tabu. 🤐
So švagrinou, s bratom aj s mamou by som si sadla za jedne stôl a pekne na rovinu pred všetkými povedala, ze vieš o tom, ako vytrubovala veci tvojmu ex. A viac si neprajes aby sa pred ňou riešila téma tvojho dieťaťa a výživného lebo jej nedôverujes. Nech sa hanbí alebo urazí, bolo by mi to jedno. Je to totiž hlupana a také k životu nepotrebuje nikto.
To sú ľudia s takou diagnózou a sú najhorší. O svojom súkromí nič, lebo sa boja, že aj Ty by si všetko každému vyzvonila. Podľa seba súdim Teba. Žiaden dohovor nepomôže. Vytiahne od mamy, keď u Teba nepochodí. Kade chodia, tade drbú o iných len preto, aby boli zaujímaví a nemuseli o sebe 🤮🤮🤮🤮

Svagrinu pošli do riti. Nič jej nevesaj na nos. Asertívne jej povedz, prosím tá, nič sa má nepýtaj. Ďakujem