icon

Ako sa naučiť ignorovať muža a jeho problém?

13. apr 2021

Ahojte v úvode mám 28 Rokov muž 35 Rokov 10 ročný vzťah 8 ročnú dcéru ale.k veci môj vzťah s mužom raz sme boli hore raz dole boli super obdobia no posledný rok je to masaker podotýkam milujem ho . On je ľahko ovplyvniteľny ale bohužiaľ stále tým zlým smerom a inými ľuďmi. Všimla som si na ňom zmeny ako nespavosť vydrží byť hore nonstop aj tri dni potom samozrejme dalsie tri dni spí. Veľmi schudol. Keď ma to obdobie nespavosti neje ale že vôbec večne sa motá všetko mu trvá a nič nedokončí začal byť ľahostajný sebecký nekomunikuje iba keď to vyhovuje jemu posledný pol roka akonáhle príde piatok povie že ide za kamošom a nepríde celú noc samozrejme mu volám píšem a on nič ráno príde akoby sa nič nestalo ešte som ja ťa zlá že ho otravujem. Do práce chodí má ťažkú prácu s drevom vstáva o 4 ale už sa stalo pravidlom a.pravidelnostou jeho nespanie každý týždeň minimálne 3x nespí. Trápi ma to pretoze mám tušenie že je v Tom pervitín priznal sa že si v decembri dal ale podľa správania je to už pravidelne. Navrhla som mu pomoc no on si to neprizná neviem ako ďalej nevládzem už záleží mi na ňom a nechcem si raz v živote vyčítať že som mu mohla pomôcť viac o dcéru sa starám iba ja on je živiteľ každý deň má navarene prichystany obed desiatu za celý týžden je s ňou maximálne 4hodiny. Nieje tu.medzi nami nejaká psycholicka ktorá by ma vedela nasmerovať? Som typ čoveka ktorý sa jednoducho nedokáže dlho hnevať ako sa naučiť ho na určitý čas ignorovať nestarat sa o neho ? Úplne mu dať najavo že pokiaľ sa jeho správanie nezmení tak sa prestanem o neho zaujímať

Strana
z2
lujza123
13. apr 2021

Buďto pervitín alebo maniodepresia. Ani nad jedným nevyhrás pokiaľ on nechce, bohuzial

autor
13. apr 2021

@lujza123 to viem vidím to že to chcem vyriešiť viac ja než on:/

happy31
13. apr 2021

Kontaktuj aj telefonicky najblizsiu psychologicku ak budes mat stastie poradi, ak nie aspoň si skusila. A pytaj sa na seba ako mas ty fungovat...rady, tipy, možnosti. Si rozne oragnizacie ako nezavbudka napr da s atam zavolat aj napisat. pre psych. chorých.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
13. apr 2021

pomôcť môžeš iba človeku, ktorý o tú pomoc stojí. On už má vzťah k niečomu inému, nie k tebe a k dcére. Možno by ním zatriaslo, keby si odišla aj s dcérou a nechala mu list, že ak sa rozhodne liečiť, tak sa ti má ozvať. Ale veľmi neverím tomu, že by sa zmenil, skôr vôbec.

zuvelyn
13. apr 2021

Zena ty ho musíš veľmi slepo milovať ked chces toto ignorovať. Ja som zástanca "v dobrom aj v zlom" a ze problémy v partnerskom živote treba riešiť a nie od nich utekať, ale toto je pri všetkej úcte riadne cez čiaru. Ja v tom vidím tiez drogy ,najma ked sa ti s tym priznal Ja by som dokázala pochopiť všeličo, aj s všeličím bojovať ale toto je úplne mimo,s takým mužom by som zit nechcela a odišla by som od neho prec.

lindous
13. apr 2021

Tiež si myslím podľa toho čo si opísalak, že tie drogy v tom sú a to je jasná cesta do záhuby ...nenechaj sa do nej staihnuť... aj máš kám ísť, zbaľ sa a odíď... možno ho to prefacká, uvidí, že asi má problém alebo možno aj nie, ale ty nemáš mať prečo kvôli tomu výčitky, nedokážeš mu totižto nijak pomôcť kým si sám neuvedomí, že má problém a nebude ho chcieť riešiť, ani keby si sa na hlavu postavila ... rob tak, aby si nemala nakoniec výčitky voči samej sebe a svojej dcére, že si neodišla, kým nebolo najhoršie...

autor
13. apr 2021

Navrhla som mu liečenie alebo nejaké partnerské sedenie u psychológa som ochotná pomôcť a stať pri ňom v dobrom aj zlom ale tolerované už bolo viac než je mysliteľné. Áno milujem ho a zahodiť 10rokov len tak mi robí problém no zároveň som si vedomá že asi je ten tip čo musí spadnúť na samé dno a vytiahnuť sa sám:/ on býva u mňa a keď odíde o máme kde má istotu aj keď aj ona vníma jeho zmeny sama si s ním neporadí má už po 70tke

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2021

K mame malo byť otca už nemá

lindous
13. apr 2021

Je to ťažká situácia, ale jedna vec je podpora a druhá sú ústupky, ktoré mu to uľahčujú a tebe komplikujú život ... je krásne, že si vôbec ochotná pri ňom stáť, ak by išiel na liečenie a podporuješ ho v tom, veľa žien by už to nezvládlo si myslím... ja som našťastie nikdy nemusela nad ničím takým uvažovať, čiže úprimne neviem ako by som sa zachovala, ale poznám dosť príbehov z blízkeho okolia, aby som ti mohla povedať, že len tak z ničoho nič sa to nezlepší, práve naopak ... má ešte aj ďalšiu rodinu ? súrodencov ? kamarátov ? ľudí, ktorým na ňom záleží a vedia o jeho probléme ? ak áno, skús ich zapojiť, nech mu vyjadria, že vnímajú na ňom zmeny, že sa o neho strachujú a tiež sú mu ochotní pomôcť...a tie ultimáta si naozaj musíš dať a vydržať, ideálne mu dať podmienku, že pod tvojou strechou bude bývať len ak bude čistý a rovnakú by si mala dať aj jeho mama...ale nie som psychológ, ak si stratená oslov odborníkov ... skús portál infodrogy.sk, kde je aj poradňa poprípade tam nájdeš ďalšie kontakty pre pomoc v krízových situáciach

vilma7
13. apr 2021

To je určite ten pervitín a nie manio-depresia, tá sa nestrieľa v tak krátkom období.
Takže treba riešiť závislosť, ale pokým on nechce, nemáš šancu ho dokopať.

autor
13. apr 2021

@lindous ďakujem ti za odpoveď a pochopenie 🙂 no zvnútra ma to zožiera navonok musím byť kvôli okoliu ok. No má iba mamu súrodencov nemá a poznám až jedného kamaráta s ktorým sa sa stretáva a ten mi stále iné píše no ale tým že sú kamaráti budú asi držať spolu . Ostatných nepoznám mobil skrýva ma ho zaheslovany :/ vyskúšam osloviť odborníkov aspoň tak na diaľku nejakú radu ako postupovať ďalej . Sama to už asi nedám. už asi ani nevládzem dookola obmielat to isté dávať podmienku príkazy zákazy veď ani nepamätám kedy ako chlap urobil niečo pre mňa :(

autor
13. apr 2021

@vilma7 no tiež som si viac než istá že ide o pervitín v tvári je už ako kostra a on sám na sebe nevidí zmeny okolie áno keď ho vidí niekto po dlhej dobe sa ho pýta či nieje vážne chorí

jvasenka
13. apr 2021

Ignorovat s takymto problemom? Ak by ste nemali dieta ok ale tvoja dcera to vnimat musi, chces aby jej to prislo normalne? Alebo aby tak sama skoncila? Este ked sa ti priznal ze si ho dal, uz by jeden z vas dvoch mal byt zbaleny a adios..

simca06022011
13. apr 2021

no, moj ani na drogach nie je, ale take stavy ako ignorovat, ticho byt, moce sa, nedokoncuje veci, alebo sa vykasle v polke na hocico atd, to mava bezne, riesit to nebude, lebo on je "ok", aj ked je jasne aj okoliu ze to v poriadku nie je. Napr. teraz sa to uz neda ignorovat, lebo aj dcera to vidi, posledny rok velmi je vnimava uz na tieto jeho maniere... A vies co? som s nim 18r a lutujem ze pred 8 rokmi som si vravela, ze "skoda tych 10r", pred 3r ked msme mali velku krizu, som si hovorila "skoda tych 15r". ALE KDEZE, skoda je KAZDEHO dalsieho roka. Ano, ak taketo problemy trvaju, nejdu riesit, treba sa na to vykaslat. To sa predsa neda ignorovat. Na co je to dobre? Ale samozrejme, rob ako uznas za vhodne, ale naozaj ak neuvidis, jeho snahu o zmenu, tak ti radim, sa na to cim skor vykaslat. Nie ignorovat. Este stale na teba moze cakat stastnejsi zivot, bez mumie doma.

janina1127
13. apr 2021

Toto sa ignorovať nedá, ale musí si to v prvom rade on priznať a snažiť sa s tým niečo robiť, inak tvoja snaha nemá žiadny zmysel.

autor
13. apr 2021

Ženy nemyslím ignorovať doslova tak že ignorovať problém . To sa nedá. Len na nejaký čas ignorovať ho ako človeka nekomunikovat nevarit mu neprat mu nechystat veci. Tento problému ktorý má sa riešiť musí ale musí to sám ja som asi urobila maximum na záchranu všetkého. Budem ho podporovať v liečení nie v pokračovaní zlozvykov . Asi ho musím nechať spadnúť na samé dno a keď uvidím sa chce naozaj zmeniť vtedy budem jeho oporou. Čo sa týka dcéry nevníma veľmi nezhody pretože jej to nedávam na javo ani ja ani on naplnujem jej čas . A on keď ma stavy tak je v noci keď ona spí nikdy by som nedovolila brať takýto život ako sa samozrejmosť. Je inteligentná dobrosrdečna jednotkarka v škole.

0silvia0
13. apr 2021

tvoj zivot sa toci okolo jedneho nevhodneho chlapa. Spytaj sa sama seba: kde si ty? Kedy bude vztah aj o tebe? Ci dalsich 10 rokov budes riesit jeho? Je vhodnym vzorom pre dieta?

jvasenka
13. apr 2021

Ak na niecom fici tak bude mat u prdele ci mu nevyperies alebo nenavaris..a vies vela zien si mysli ze dieta nic nevnima, nevidi, ze to dobre maskuju ale deti zvacsa vedia viac ako si len myslime iba to nedaju najavo..ak si tvoje okolie vsimlo jeho zmenu myslis ze ona to nevidi? Daj mu ultimatum, ak sa nezmeni skoncili ste, pripna isty cas odid aspon uvidis ci mu za to stoji alebo mu to bude uplne fuk

autor
13. apr 2021

Nie nebaví ma taký život , čas pre seba mám, vás pre dcéru mám ale chýba mi aby si dotyčný našiel čas pre mňa ako kedysi.

lilitela
13. apr 2021

kontaktuj telefonicky nejaku odvykacie centrum pre rady. inak po 3 dnoch bez spanku si este neprivodil uraz ci ine problemy v praci?

autor
13. apr 2021

@lilitela čudujem sa že vládze . Tri dni nespi neje vidno že je zničený a potom zvyšok týždňa spí a zjedol by aj koňa ale po tých dňoch prídu opäť dní nespania

simca06022011
13. apr 2021

Tvoja dcera ma iba 8rokov, ked bude mat 10r ako moja, uz aj otca bude inak vnimat a urcite si vsimne ze sa nieco deje (moja po svojom velmi opakuje, v podstate pre dceru je casto ten otec vzorom), bude sa jej/vas zivot tocit okolo ocka (mozno zvelicujem, ale nevies co bude za rok dva tri). Ked teraz by si si mala uzivat, spokojnu rodinu, budes riesit jeho liecenia. Ja by som mu dala ked tak ultimatum, zacina sa okamzite liecit, bez toho aby to dcera videla/vedela, inak dovi.. ziadne odborne centurm by som napr. ja za neho sama nekontaktovala, ak chce , tak spolu.. mna narp. nebavi viac, zachranovat taketo individua, nech sa zachrani. Len neviem ci by som aj tak s nim chcela byt, nebude mat takyto chlap stale sklon k nejakej závislosti?
A inak ano ak je na pervitine, tak vladze, nespi... ved on bol myslim, presne na to aj pouzivany v niektorej vojne. LEn mozu nastat u neho aj ine vedlajsie ucinky, nebezpecnejsie, ak zacne mat doma halucinacie, alebo zacne byt agresivny, podozrievavy... (ale tak take zle to nemusi byt.. no..)

simca06022011
13. apr 2021

https://www.prevcentrum.cz/informace-o-drogach/...
napr tu su infosky konkretne... cize on ked mu pridu dni nespania, tak si bol zase "dat" tu svoju davku podla mna teda.. lebo po nej nespi.

autor
13. apr 2021

@simca06022011 no keď som to čítala presne mi to všetko bohužiaľ sedí komplet všetko ukážkový príklad ako z učebnice

elizabet173
13. apr 2021

čo ti takýto vzťah dáva?

autor
13. apr 2021

@elizabet173 nič vôbec

ivver
Autor odpoveď zmazal
dollyzv
13. apr 2021

Najskôr pervitín..podľa mňa na 90% v Tom bude pervitín podľa toho čo si opísala..

Strana
z2