icon

Ako sa rozhodnúť medzi láskou a túžbou?

13. jan 2025

Ahojte, Už dvanásť rokov som vydatá za muža. Je to dobrý človek – zodpovedný, starostlivý, vždy sa snažil zabezpečiť našu rodinu. No v posledných rokoch mám pocit, akoby sme sa stratili. Žijeme pod jednou strechou, no často mám dojem, že sme len spolubývajúci. Ráno sa ledva stihneme pozdraviť, večer sa rozprávame len o tom, čo je treba spraviť. Kde sú tie časy, keď sme si dokázali hodiny rozprávať o všetkom?
Jedného dňa som sa rozhodla urobiť niečo pre seba. Prihlásila som sa na hodinu jógy. Potrebovala som chvíľu vypnúť, uniknúť z toho každodenného kolotoča. Počas prvej hodiny som spoznala jeho. Bol to inštruktor, ale aj niečo viac. Mal v sebe zvláštny pokoj a jeho úsmev ma odzbrojil. Po hodine sa ma opýtal, ako sa mi páčilo, a my sme sa dali do reči. Hovorili sme o knihách, cestovaní, o tom, čo nás baví. Bolo to, akoby ma niekto znovu prebudil k životu.
Začali sme si písať. Najskôr len pár správ o jóge, potom to prešlo na osobnejšie témy. Zrazu som sa pristihla, že sa teším na každú jeho správu. Boli sme spolu na káve. Len raz, vravela som si. Ale keď som sa na neho pozrela a počúvala, ako mi rozpráva o svojich snoch, mala som pocit, že mi rozumie lepšie než manžel
Doma som si to nechcela priznať, no vo mne to vrelo. Bola som rozpoltená – milovala som manžela, no zároveň ma niečo ťahalo k milencovi. Bála som sa, že ak urobím krok nesprávnym smerom, stratím všetko. Ale čo ak som už niečo stratila dávno, bez toho, aby som si to uvedomila?
Jedného večera som sedela na gauči, zatiaľ čo muž pracoval v pracovni. V ruke som držala telefón. Na displeji svietila správa od jeho: „Chýbaš mi.“ Pozerala som na tie slová, nevediac, čo odpísať. Cítila som obrovskú vinu. Ale zároveň aj túžbu...
Možno som už prestala byť tou ženou, ktorú som kedysi bola. Alebo som len zúfalo túžila znovu nájsť samu seba.
Čo mám robiť ?

denkabemommy
13. jan 2025

Nedostala si pozornosť doma, našla si inde. Jediné čo máš robiť je prebrať aktuálny vzťah s manželom, ako to vidí on, čo viete zmeniť, aby ste obnovili lásku medzi vami. Proste obaja sa snažiť na vzťahu zapracovať ako to len pôjde, ak to nepôjde, tak skončiť jedno a až potom začať niečo ďalšie. Určite to nehrať na 2 strany, to nie je fér ani voči jednému. a ak by ťa to tak moc lákalo, opýtaj sa samej seba, či by si chcela muža, ktorý podvádza s tebou svoju ženu. asi nie. Nerob to ani ty.

jehocislo
13. jan 2025

píšeš knihu a dala si nám tu úryvok z nej?

tamtamka26
13. jan 2025

Bože, koľkokrát som ja bola na joge a nikto ma neoslovil... ani len vrátnik 😕 niečo robím zle...

20erika07
13. jan 2025

Imponuje ti záujem a spoločne temy ,rozhovory. Stačí sa pozrieť par rokov dopredu a zistíš, že po čase sa s každým tie rozhovory ochladia. Zapracuj na komunikácii s manželom. Vážne sa s nim porozpravaj, čo ti chyba vo vzťahu, zaspominaj, a povedz , mu úprimne, ze sa cítiš dobre v spoločnosti niekoho, kto má záujem s tebou preberat cokolvek. Hľadajte spolu riešenia. Neunikaj sama.

januska12323
13. jan 2025

Čo máš robiť? Prestať písať knihu/blog alebo čo to má byť a venovať sa manželovi.

jehocislo
13. jan 2025

@tamtamka26 zrejme nie si taká ohybná aby si niekoho oslovila 😂

bystrozraky
13. jan 2025

Áno, tvoj učiteľ jogy určite takto balí ženy prvý raz. Som o tom 100% presvedčený. Zo všetkých 1000 žien ročne, čo stretáva, neoslovil nikdy žiadnu, len teraz sa to tak rozbehlo. Áno, áno. Neboj sa, on vie presne, čo má napísať, aby ťa dostal. Úplne ta oblbol a ty si zabudla na človeka, čo ti verí najviac a s ktorým roky niečo buduješ - na tvojho manžela. Prebudiť sa môžeš kedykoľvek a začať pracovať na vzťahu s manželom. Prajem skoré prebudenie 🙂

tamtamka26
13. jan 2025

@jehocislo chyba bude v tom, že vždy bola lektorkou žena 😀. Inak by ma určite oslovil...😉

jehocislo
13. jan 2025

@tamtamka26 😁🫢 isteže

moonlight1210
13. jan 2025

Ak mas dobreho muza, ktoremu mozes verit, mas velku vyhru. Su tisicky zien, co by s tebou menili.

Ty mas doma 80% (istotu, zazemie, pohodlie, bezpecny stereotyp) a chyba ti tych povestnych 20% (vzrusenie, blaznenie, snivanie, pokecy, ...).
Ty si postupne nadobudla pocit, ze tych 20% je celych 100% vztahu, co nemas. Takze vlastne vas vztah stratil zmysel, nastupil pocit, ze nemate nic spolocne, ste spolubyvajuci.

Ked sa das dokopy s instruktorom, po case zistis, ze mas tych vytuzenych 20% vzruchu, ale zufalo ti chyba tych 80% istoty, ktore si zahodila, mysliac si, ze si nasla zlaty gral.

Takze zmaz celu konverzaciu s instruktorom, na joge mu povedz, ze to bola chyba skusat byt neverna, odhlas sa, prihlas sa k niekomu inemu a zacni doma pracovat na vztahu.
To je to, co mas robit.

Rano trebars vstan prv, nachystaj manzelovi kavu a pockaj ho.
Ked bude v soku, co sa deje, povedz mu, ze si o vas uvazovala a zistila si, ze mate vsetko, starate sa, zabezpecujete dom, domacnost, rodinu, ale stratili sa stare casy, ked ste si vedeli najst chvilku na seba.
A hoci si za vsetky istoty, ktore ti dava velmi vdacna a vazis si jeho starostlivost o rodinu, chcela by si, aby ste zase mali aj nieco iba vase. A ze by si rada takto s novym rokom (aby to nevyzeralo podozrivo, co tak zrazu a nezacal hned sipit, ze ty si mala milenca) zaviedla nejaky maly spolocny ritual, kde sa budete cez den chvilku bavit o vsetkom, co pride na jazyk. A veris, ez casom sa takto budete bavit kedykolvek cez den. Zase sponatnne, ako kedysi.

Kedze asi nastane obratom trapny moment: a o com teda chces hovorit? - priprav si nejake veci.
Trebars mu povedz, ze by si ho rada pozvala na nejaky vikendovy jednodnovy vylet za atrakciou, co ho bavi, ale kedze sa nebavite, stratila si niť toho, co ho bavi a zaujima a co by ho naozaj potesilo a nadchlo. Zeby bol rad, ze ste tam sli. Tak ci by ti nepovedal, co by to malo byt.

Ak by ol podozrievavy, tak ak chces, povedz mu, ze ta nakoplo rozpravanie niekoho, ze to mali doma takto a bola z toho nevera, a vylakala si sa, aby vam nepreskocilo a neurobili ste podobnu hlupost a znicili si zivoty.
Ze ti doslo, ze nic netreba brat ako iste a vztah treba udrziavat skor, ako pride pohroma.

O instrukturovi zmaz vsetky dokazy, ake ti napadnu, ze existuju a vymaz ho zo zivota. Nech ti nevisi kostlivec v skrini.
(Keby sa muz pytal aj na tuto zmenu, povedz, ze ti uz dlhsie nevyhovovalo jeho vedenie hodin, ale bolo ti hlupe odist, no nakoniec si si povedala, ze stacilo a sla si inde.)

ina2405
13. jan 2025

To je ako pokus o román. Taký román pre 15 ročné dievčatá.
"Zrazu prišiel do môjho života a nič už nebolo ako predtým. Akoby som doteraz ani nežila. Láska naozaj existuje...kto by povedal, že ju stretnem na joge"
nemáš začo, dopíš to k tomu.

kassandraa84
13. jan 2025

nejak som nepostrehla kedy bol sex 😉😔 z napadnika zrazu milenec ...ach jaj. odpisane slova alebo skopirovane....znie to ozaj ako pre naivne alebo pubertiacky...

zanka777
13. jan 2025

Písanie hodné románu pre ženy..... Bol tam ON..... Atď atď. Úplne ako z knihy

bielasovicka
13. jan 2025

A milencom sa stal kedy?

domkakvet
13. jan 2025

Kde su tie casy, ked sme sa hodiny dokazali rozpravat o vsetkom? Tak tu otazku, co si sem napisala poloz tvojmu manzelovi, miesto rozplivania sa nad neznamym clovekom.

rorino
13. jan 2025

@jehocislo voľné pokračovanie by mohlo byť:rozviedla som sa,dala sa dokopy s milencom,no po roku má joga prestala baviť a on so mnou nechce ostávať doma,chce žiť životom ako dovtedy a nemáme si čo povedať.
To fakt ak sú niektoré ženy takéto naivné ,tak po nás potopa.....

nelili1978
13. jan 2025

@jehocislo uplne, presne to mi napadlo, ako úryvok nejakého pribehu

anika
15. jan 2025

@jehocislo presne, ako ruzova kniznica;))))