icon

Ako sa spoznať s priateľom ?

simona593
21. nov 2020

Ahojte slečny a dámy,

Rada by som sa podelila s mojou životnou situáciou s ktorou si asi prešla každá dospievajuca žena.
Mám len 20 rokov a pracujem vo švajčiarsku kde sa mi darí viem sa postarať o financie ale aj o domácnosť. Žijem sama a pomaly ale isto ma to začína ubíjať. Mám tam pár kamarátok ale všetky sú zadané, čiže party život pre nich už neexistuje a mna nebaví sa na nich kukať ako si furt vymienajú lásku pri mne s ich priatelmi na mojom gauči.
Pred tým ešte na strednej škole som mala pekný vzťah ktorý trval dva roky, rozišli sme sa kvôli tomu, že ja som nechcela byť doma nevidela som tu možnosť pre mna na dobrý život. On ostal doma a ja som sama išla do sveta bez jazyka a skuseností.
Za celý čas som prišla na sk 3x. Prvý krát to bolo minulí rok v septembri a to sme boli nonstop spolu. Druhý krát to bolo tento rok v júni aj to sme boli nonstop spolu. A tretí krát je to teraz. On si našiel novú priateľku a všade si ma blokol úplne všade prerušil somnou kontakt. Teraz keď som doma som iba z toho smutná, že niesom sním a on sa somnou vôbec nechce baviť, dosť ma to zabolelo.
Ja som vedela, že v našom vztahu som ja tá dominantná a cielavedomá a viem všetko zariadiť. On bol skôr taký tuťko o ktoré som sa starala ale mne to až tak nevadilo lebo veľmi ho mám rada. Aj keď veľa krát ma napomenul, že od neho veľa žiadam a veľa si predstavujem čo by mal robiť veď má iba 20 rokov a nakoniec povedal, že ho iba urážam a podcenujem, nevážim si ho. Ja som to tak nebrala ja som ho skvôr chcela iba nakopnúť. Pretože ked sme sa spoznali bol tichý plachý nesebaistý. Ja som si ho za tie dva roky vztahu tak vyšperkovala, že sa dokázal baviť v spoločnosti, presadiť svôj názor a nabral aj sebavedomie. On to tak z úročil, že si našiel nové dievča pre ktorú je on ten leader a dosť ma to hnevá, lebo keby nebol somnou nikdy by sa tak nesprával a nepôsobil ako teraz.
S týmto sa niako musím zmieriť i keď to bude dosť ťažké. Tak ked už som doma postretávala som sa kamarátmi ktorý mi s popletenými emóciami oznamujú, že budú rodičia. Mna to neskutočne zabolelo pretože môj zmysel života je mať rodinu ja to viem až privelmi dlho o sebe, preto som chcela ísť spraviť karieru aby som bola čím skvôr ready. No moji kamaráti nemajú ani len prácu nie to vlastné bývanie.
Po tomto všetkom som si povedala je čas nájsť si manžela a otca mojich detí. Ale to nie je až také lahké pretože až priveľmi dobre viem aký by mal byť. Sebavedomí, šikovný čo mu dám do ruky to vie opraviť, ukecaný, vedieť čo chce od života, kšeftár. Jaj a ešte taký menší problém ja na sk som 2x do roka a v zahraničí nebehám po vonku.
Tak mám tak na 25% postarané o moju budúcnosť, základ dobrý, práca a bývanie. Ale niako mi chýba človek s ktorým by som sa o to mohla deliť.
Áno viem mám 20 rokov ale fakt ja neviem čo mám robiť keď nemám priateľa a ani len neviem kde sa také niečo hľadá, keď podľa mna sú zoznamky dosť nebezpečné.
Ak si niečo podobné zažila alebo zažívaš prosím napíš mi tvôj príbeh. Ďakujem ti

ivangeline
21. nov 2020

Čakať, raz príde. Ako pises, máš len 20. Btw, keďže si v zahraničí, sťažuje to hľadanie si vzťahu, ak teda nechceš cudzinca. Ak ti nevadí cudzinec, tak sa snaz čo najviac socializovať tam. Čím viac budeš v spoločnosti, tým jednoduchšie niekoho zaujímavého stretneš. Plus, je tu internet a zoznamky. 🤷

A to je to. Hľadáš muža, ktorého si budeš vážiť. Ex si si nevazila a ešte aj od neho odišla...a jeho už prestalo baviť robiť zo seba handrou bábiku. Som rada, že sa pozbieral a našiel si inú.

ninusa221
21. nov 2020

@simona593 bola som na tom rovnako. Tiež mam 20 🤪 ja som na Badoo našla svoju lasku už sme spolu rok a aj byvame už spolu skus tam a na byvaleho kašli.

andreatytler
21. nov 2020

@simona593 Kde planujes zit? Na Slovensku alebo v zahranici?

sense
21. nov 2020

A priatela chces na svk al v ch?

lintu
21. nov 2020

No... ideš na to akosi moc zhurta.... a práve tak to vo väčšine prípadov nefunguje. Nájsť si manžela býva skôr otázkou náhody. A preto uvoľni sa. Začni spoznávať ľudí len tak a raz to dozaista vyjde. Tým tlačením na pílu pritiahneš k sebe akurát tak nejakého idiota alebo sa ťa chalani vo všeobecnosti začnú báť.
Chodiť sa sama pofľakovať po vonku nemusíš. Môžeš ísť na to aj sofistikovanejšie cez svoje koníčky. Neviem, aké máš tam v okolí možnosti. S niečím ti môžu pomôcť aj kamošky. Prípadne by ťa mohli s niekým zoznámiť aj cez ich priateľov. Keďže väčšinu roka si vo Švajčiarsku, hľadať si niekoho zo Slovenska bude dosť ťažké a ešte ťažšie by bolo udržať taký vzťah na diaľku.

Inak to, že závidíš iným, čo majú..... V dobrom - neporovnávaj sa. Neviď sa ako niečo viac oproti tým ľuďom. Každý z vás mal na výber. Ty si sa rozhodla pre kariéru. Mala si aj iné možnosti, no ty si uprednostnila pred nimi svoju kariéru. Ok, to je v poriadku. Každý máme iné priority. To ale nie je dôvod znevažovať priority iných. Máš len 20, celý život pred sebou a kopu času založiť si aj ty rodinu.
A áno, vzťahy s ľuďmi sú aj o tom, že ich niečo naučíš a oni zmiznú. Vieš ako, ty sama si sa rozhodla expriateľa prevychovať. Nežiadal ťa o to. Robila si to dobrovoľne. Zjavne mu to nebolo veľmi ani po chuti. Následne si ho opustila. Nie raz. Trikrát (!). Chápem, že ťa jeho momentálny postoj mrzí, ale rovnako chápem aj jeho. Vaše predstavy o budúcnosti sa líšili. Nebol povinný sa ti neustále prispôsobovať, ani na teba čakať. Ak si ho mala niekedy naozaj rada, praj mu, že je šťastný. Nie vždy všetko je len o tebe.

eskop
21. nov 2020

@simona593 popozeraj si na fb skupiny- slovaci vo svajci a ked sa situacia upokoji tak si s niekym vyjdi von.. my sme sa tiez takto v skupinkach stretavali v At- na shishu,bowling,biliard,burger a tolko parikov vzniklo 😃 pripadne nejaky podnik kde sa stretavaju len slovaci a cesi ..alebo nejaka diskoteka

h2
21. nov 2020

@simona593 Ahoj Simonka, ocitla si sa v "blbej" situácii, že Tvoj bývalý má novú priateľku, všetky kamošky majú frajerov a niektorí dokonca čakajú dieťa. Takže Ty si jediná, čo nikoho nemá a je jasné, že sa preto cítiš, ako outsider. Ale je to len zhoda náhod. Keď som ja mala 20 rokov, mala som kopu kamošiek, ktoré nikoho nemali. A tehotná nebola žiadna. Lebo v 20-tke je to ešte úplne v pohode. Nebuď v strese, že nikoho nemáš, nemaj pocit, že si musíš stoj čo stoj niekoho nájsť, lebo týmto spôsobom skončíš s nejakým... (nazvime ho slušne) nevhodným partnerom, len aby si niekoho mala.
Viem, príliš som Ti neporadila, lebo Ty si chcela skôr tipy, kde ho nájsť. Tak možno v práci, alebo cez kamarátov. Nemá niektorý frajer Tvojej kamarátky nejakého vhodného kamoša?

makova333
21. nov 2020

@simona593 treba popracovat na svojej osobnosti a potom to snad pojde lahsie.

w123
21. nov 2020

ved ty sama si vymenila partnera kvoli praci a tomu aby si si zaistila buducnost co sa penazi tyka, tak sa toho teraz drz, vidis ze sa ti teraz nedari mat oboje naraz, kludne by som sa zaregistrovala na tvojom mieste na zoznamku obcas vybehla na nejake rande ale nadalej by som sa venovala tomu comu si dala prednost a to zaisteniu svojej buducnosti a dotiahla to do konca, nemusis mat podla mna vsetko hned chapem ze ta zaboli ked kamarati uz cakaju babo ale sama hovoris ze nemaju pracu a kde byvat co ty vies ako to maju naozaj v sukromi mozno sa hadaju doma s rodicmi, malo sukromia nedostatok financii, si mlada mas cas, ex partnera nechaj ist, vas vztah na dialku by nefungoval a sama si ho opisala nezdravo, on sa pri tebe citil menejcenny ty chces partnera ktory je v podstate opak neho, nechaj to uz tak, na lasku sa neda tlacit, ja som prveho muza ktory so mnou planuje buducnost stretla az teraz v 28 a tiez som cele dlhe roky zufala, vsetko ma svoj cas .. svoj dovod ( ako vas rozchod ), prestan tak tlacit partner ma podla mna v tomto pravdu aj sama na seba si nakladas na 20 rokov podla mna toho vela, kam sa tak zenies ? urcite si niekoho najdes o to sa neboj 🙂

zuzlaka
21. nov 2020

Nesil veci, nechci byť s niekým len preto, že ľudia okolo teba sú zadaní, lebo môže sa stať, že si nájdeš niekoho z núdze cnosť a napokon to budeš ľutovať.

simona593
autor
21. nov 2020

@andreatytler zahraničí a viem sa zmieriť s tým, že by nebol slovák

miadi
21. nov 2020

Mas len 20 a riesis akoby si mala 30. Ja som v tvojom veku nemala jedinu teho kamosku chodila som na vysku nemala este ziadny vztah a vacsina kamosiek boli tiez single . Citis sa sama lebo si odišla mimo domov a ex si niekoho našiel musel Ta bloknut aby mal klud lebo Ta pozna bola si moc dominantna nehodili ste sa k sebe. Teraz sa ti len zda iny ludia sa nemenia. Led dospieva mal 18 alebo menej ked ste sa spoznali. No mà inu partnerku ktora mu dava viac šancu sa prejavit. Stebou by bol vzdy len “tutko” Lebo tak ho vidiš. Mozno by si mala hladat starsieho partnera ktoreho nebudes mat potrebu prerabat na svoj ideal. Ktory bude od zaciatku splnat tvoje zakladne požiadavky. Ale mala by si vediet byt aj sama spokojna a stastna. Idu vianoce tak to vsetko viac preživas. Hladaj si priatela vo svojom okoli tam kde chces zit. Urcite je tam kopec chlapov len ty si vysielala ine signali ked si este mala toho svojho tutka na Svk. Nemas vobec problem. Staci vediet co chces a ist si za tym. A dopraj druhym a bude ti dopriate.

kitycat
21. nov 2020

Asi si uz v zahranici dlho a zabudla si slovencinu. Slovo "niako" neexistije. Existuju tvary nejaky a ijaky... Nie je to ani slang slovensky aspon pokial viem tiez nie som na SK uz nejsky cas...

A co sa najde ia partnera tyka... Toho supermana asi nenajdes ak budes sediet vo Svajci an ritke... Takze bud zoznamka alebo chodit vencit psy z utulku a dufat ze sa najdete ako vo filme ala Made in USA

sari24
21. nov 2020

Oooou dievča, uber prosím z plynu, však máš 20 a píšeš akoby si mala mať pomaly 40 a posledný vlak ti ušiel. Kde je záruka že keď niekoho nájdeš tak to bude tvoj manžel? Ja som v 20tich začala randiť, mám 27, priateľa a stále nie som vydatá, ani nemám deti ešte a svet sa mi neruca.
Nechaj to tak plynúť, venuj sa svojim koníčkom a raz sa dakto pritrafí. A hlavne sa nezrovnavaj s inými, nemôžeš vedieť či tie vzťahy sú také dokonalé.
A taktiež uber aj z toho dirigovania chlapa, pôsobí to hrozne :(

miadi
22. nov 2020

@kitycat toto slovo “niako” tu vidim kazdy den na Svk dost bežna chyba 😤Ja sice zabudam y-I ale toto ani nedava zmysel. Ludia asi zle pocuju - pis ako pocujes - nejako počuju niako.

andreatytler
22. nov 2020

@simona593 Kedze chces zit v zahranici, asi bude lahsie hladat partnera tam. Ak budes hladat na Slovensku, mozes skoncit podobne ako s prvym, ze on nebude chciet odist alebo ak aj odide, nebude tam stastny. Zivot v zahranici nie je pre kazdeho.
A este jeden problem mozes mat ak budes hladat na Slovensku. Mozes najst cloveka, ktory ta len vyuzije na to aby sa dostal lahkou cestou do zahranicia. Ty si na tom musela tvrdo pracovat. On bude mat o vsetko postarane. Poje s tebou a ked sa otuka a najde si pracu, necha ta.
Aj ja si myslim ze len na teba dolahol klasicky smutok ked si ex najde novu priatelku. Aj ked to medzi vami nemalo buducnost, ono to vzdy boli vidiet ze je definityvne koniec.
Blokol ta spravne. Ani tebe by sa nepacilo, keby tvoj priatel bol stale v kontakte s byvalou frajerkou. To nikdy nerobi dobre.
Kludne poziadaj kamosky alebo kolegyne co mas v zahranici, aby ta s niekym zoznamili. Mozno maju nezadanych priatelov alebo rodinu.
Ja rada chodim do obchodov pre kutilov kedze ma bavi robit prerabky na dome. Tu kde zijem maju take obrovske centra kde je vsetko od drevenych dosiek, cementu, vodovodnych rur az po svietidla. Uz niekolko krat sa mi stalo, ked som sa motala okolo tych vriec s cementom alebo kachliciek, ze sa mi prihovoril zakaznik co tam nieco kupoval, ze ci mi moze pomoct a davali mi cislo ze mi pomozu s prerabkou. Ja mam teoriu ze chlapi co radi pracuju s rukami a bavia ich prerabky domu, su pracovity dobraci. Za mna idealny manzel. Ak by som uz roky nebola zadana, aj by som im zavolala. Ale vzdy je sanca ze je to len zenaty kreten, ktory takto bali baby.
Tie internetove zoznamky su plne havede ale da sa najst aj manzel. Len treba ist na rande vela krat s roznymi debilmi, kym najdes toho praveho.