icon

Ako sa vyrovnať s nevďačnosťou blízkych?

Dnes o 16:26

Ako by ste sa cítili, keby kúpite darček niekomu na narodeniny, a ten niekto začne po vás hukat pred vaším mužom aj deťmi, že ste kúpili hlúposť? Ale fakt, že totálne teatro, že by ste sa najradšej v riti videli. Cítim sa ako handra, ktorá čokoľvek povie, urobí, kúpi, tak aj tak bude všetko zle. Snažila som sa matke urobiť radosť darmi, ktoré som vedela že chce. Zrazu nechce, čakala prsteň, hodinky a iné.. ja neviem, či som fakt taká blbá ako mi hovorí, alebo som človek ktorý má na mieste hodnoty, ale toto by som v živote nikomu neurobila. Ja som za svojich 30 rokov nikdy nedostala to čo som si priala, ani ako decko. Ale takéto teatro som v živote neurobila. Je mi smutno. Veľmi smutno. A otázka na vás? Ani neviem len sa nemám komu zveriť, pretože pred deťmi sa hanbím po tejto show, a môj muž radšej odišiel preč.

Strana
z2
anonym_5b43a1
Dnes o 16:29

Nato človek nemá slov... jaa na tvojom mieste by som sa v momente otočila a odišla tak ako tvoj muz a už by ma nenapadlo ani raz jej niečo kúpiť, taka osoba by u mňa v momente skončila.

zmrzlinka2021
Dnes o 16:30

@anonym_autor aký máš vzťah s mamkou?

catherin4
Dnes o 16:32

Moja mama vzdy povie co chce na sviatok, tak potom nie je sklamana. Ale take teatro napriek tomu robit nemala, asi nemate najlepsie vztahy

ku_uk
Dnes o 16:34

A čo si jej kúpila?

autor
Dnes o 16:35
@zmrzlinka2021

@anonym_autor aký máš vzťah s mamkou?

@zmrzlinka2021 práveže dobrý prekvapila ma táto reakcia toto by som fakt nečakala

anonym_f63951

Asi by ma tá osoba veľmi splní nevidela. Veľmi veľmi dlho, aj keby to bola mama. Toto je proste toxické narcistické a zraňujúce

autor
@anonym_5b43a1

Nato človek nemá slov... jaa na tvojom mieste by som sa v momente otočila a odišla tak ako tvoj muz a už by ma nenapadlo ani raz jej niečo kúpiť, taka osoba by u mňa v momente skončila.

@anonym_5b43a1 aj ja som ostala bez slov odišla som preč

wolf_
Dnes o 16:36

Cítila by som sa na prd, ale snažila by som sa zvedomiť si, že tá jej reakcia nehovorí nič o mne, ale o nej.

autor
Dnes o 16:36
@catherin4

Moja mama vzdy povie co chce na sviatok, tak potom nie je sklamana. Ale take teatro napriek tomu robit nemala, asi nemate najlepsie vztahy

@catherin4 ja sa jej nepýtam lebo vždy povie že nič tak jej kúpim čo uznám za vhodné ja

ku_uk
Dnes o 16:37

Mne moja mamka furt kupuje zbytočnosti, ale fakt take že oblečenie take, že si to nechá rovno ona, lebo to nieje ani moja velkost a ani môj štýl. Blbosti neskurocne, ktoré doma len zbierajú prach… tak som pár krat to iste urobila aj ja. Kúpila som jej oblečenie v mojej veľkosti a keď videla, že jej to bude malé tak Spm si to robno zobrala domov. Potom ame sa proste dohodli, že najlepšie bude keď si budeme blahoželať len tak z lasky dáme dezert a kvety 😃 a je to omnoho lepšie

anonym_e7922c
Dnes o 16:38

@anonym_autor tak toto je smutné. Keby to urobil niekto iný, ale tvoja mama. To si asi nemala dobré detstvo. Moja mama sa vždy tešila zo všetkého čo som jej k sviatku dala. Vždy, že je to odo mňa tak, že ju to teší. Aj keď som bola dieťa a nejakú zlataninu som jej dala tak sa tešila. Samozrejme už ako dospelej mi vždy povedala čo chce a potom bola spokojná. A ak tvoja mama nebola spokojná, mohla ti to nejako slušne povedať a nie ťa strápniť.

anonym_b87607
Dnes o 16:45

Hanbiť sa má ona, nie ty... ale áno, určite by ma to mrzelo...

terezka1947
Dnes o 16:48

Čo si jej kúpila?

anonym_430db1
Dnes o 16:52

Nedostala by okrem kvetov uz nikdy nic 🤷🏼‍♀️

anonym_3cc7af
Dnes o 16:57

A co si jej take kupila? Dufam, ze nie kyticu mydlovych kvetov😅😅😅😅fakt by ste sa mali radsej dohodnut na ziadnych daroch a nebudete sa predhanat v tom ako jedna druhu lepsie sklamete na sviatok

anonym_e688b1
Dnes o 17:15

očividne ju niečo naštvalo a našla si zamienku ako sa vykričať a ty si to schytala
stalo sa mi niečo podobné cez sviatky
prišli sme k mojej mame , muž , syn 4r myslela si že zostaneme dlhšie ale na zaklade predchádzajúcih veci proste sme nechceli jedna noc stačila ( byvame 45minut) a išli sme aj k inym pribuznym
ked sme odchadzali pytam sa kde je ovladač od brany začala doslova zjapať že je tam kde vždy v aute
muž medzi dverami kukal čo sa deje
jej priatel vyšiel z izby čo sa deje
ja kukám odvtedy som sa jej neozvala a ani nemienim kym sa mi neospravedlní
samozrejme mame vlažny vztah lebo je to diktator a kritizuje všetko

anonym_571568
Dnes o 17:23

Nech si kúpi sama
Tak ty deti a ona zoznam prianí....
Hej beres to osobne ,veď bodaj by nie ,keď to je rodina
Ale mala by si si to vnútorné usporiadat
Je aká je ale odtiaľ potiaľ...aby urobila výstup...by som ju vysmiala ako malé dieťa a pokial sa neuvadomi,tak nemusi sa ani ozvať
Toto nepotrebujes

autor
Dnes o 17:24

Kúpila som jej Kärcher vysávač, ktorý si sama pýtala na Vianoce, ale už som mala pre ňu kupene niečo iné, tak som jej to kúpila teraz. A k tomu som jej kúpila iqos illuma, lebo svoj stratila. Nekupujem hlúposti, kúpim čo treba. Čo je na tomto zlé?

anonym_fdb146
Dnes o 17:26
@anonym_autor

Kúpila som jej Kärcher vysávač, ktorý si sama pýtala na Vianoce, ale už som mala pre ňu kupene niečo iné, tak som jej to kúpila teraz. A k tomu som jej kúpila iqos illuma, lebo svoj stratila. Nekupujem hlúposti, kúpim čo treba. Čo je na tomto zlé?

@anonym_autor boli to okruhle narodeniny? nabuduce jej kup nic - na prazdnu zavaraninovu flasu nalep nalepku NIC tak ako si si priala

autor
Dnes o 17:26
@anonym_571568

Nech si kúpi sama
Tak ty deti a ona zoznam prianí....
Hej beres to osobne ,veď bodaj by nie ,keď to je rodina
Ale mala by si si to vnútorné usporiadat
Je aká je ale odtiaľ potiaľ...aby urobila výstup...by som ju vysmiala ako malé dieťa a pokial sa neuvadomi,tak nemusi sa ani ozvať
Toto nepotrebujes

@anonym_571568 no to bolo brutál určite ju bolo počuť až von. A ja som len potichu na ňu pozerala a nechápala čo sa deje. Veď chápem nemusí sa darček páčiť. Ale tak poďakujem a dobre ideme ďalej.

madla60
Dnes o 17:30
@anonym_autor

@anonym_571568 no to bolo brutál určite ju bolo počuť až von. A ja som len potichu na ňu pozerala a nechápala čo sa deje. Veď chápem nemusí sa darček páčiť. Ale tak poďakujem a dobre ideme ďalej.

@anonym_autor , mala si zobrať darček - ak sa jej nepáči - a odísť. A nenechať si po sebe kričať.

anonym_9d0849
Dnes o 17:34

@anonym_autor nabuduce ponozky, utierky s sprchac. Ked bude mindzovat tak jej povedz ze to aspon spotrebuje.

anonym_571568
Dnes o 17:35
@anonym_autor

@anonym_autor sa jej bojíš? ja by som hneď jej povedala svoje
A ešte aby na mňa hulakala za darček
A ze hodinky, prsteň a neviem čo 🙄
Pre niekoho dôležitejšie peniaze ako medziľudské vzťahy
Čo už ale tak sa k nej aj tak postav
A nie to pre deťmi, mužom
Bez ospravedlnenia by jej to prešlo len ak by mala nejaký psychicky problém,inak by ma ani nehlo už sa s ňou ani baviť

sense
Dnes o 17:41

Nuž viac by som takej osobe dar nekupovala a bolo by mi jedno , či je to mama, brat , švagor či svokra

autor
Dnes o 17:43
@anonym_571568

@anonym_autor sa jej bojíš? ja by som hneď jej povedala svoje
A ešte aby na mňa hulakala za darček
A ze hodinky, prsteň a neviem čo 🙄
Pre niekoho dôležitejšie peniaze ako medziľudské vzťahy
Čo už ale tak sa k nej aj tak postav
A nie to pre deťmi, mužom
Bez ospravedlnenia by jej to prešlo len ak by mala nejaký psychicky problém,inak by ma ani nehlo už sa s ňou ani baviť

@anonym_571568 pravdu? Hej bojím, čokoľvek poviem otočí proti mne a následne obvola celú rodinu, čo som si dovolila. To nepotrebujem. Vždy som radšej ticho, myslím si svoje a nech sa vyrozpráva a skončí.

vilma7
Dnes o 17:43

Mtslim že by to bol posledný darček...fajn že ste odišli. A kým by sa neospravedlnila tak by som tam ani nepáchla!!!

autor
Dnes o 17:46

Ako človek by jej aj dal radšej peniaze v obálke nech si kúpi čo chce, ale ona mi to aj tak vráti. Šperk, akýkoľvek by som kúpila by sa jej nepáčil. A keby som ju zavolala vybrať si nejaký, povedala by, aby som sa netrápila. A toto je ona každý rok. Je to s ňou veľmi ťažké čo sa týka toho potešiť ju, pretože ju človek reálne s ničím nepoteší na 100%. A ja s tým aj rátam, ale pred mojim mužom a mojimi deťmi ma dnes totálne zhodila. Cítim sa ako nikto.

terezka1947
Dnes o 17:52
@anonym_autor

@anonym_autor to je pekný darček

anonym_571568
Dnes o 17:53
@anonym_autor

@anonym_571568 pravdu? Hej bojím, čokoľvek poviem otočí proti mne a následne obvola celú rodinu, čo som si dovolila. To nepotrebujem. Vždy som radšej ticho, myslím si svoje a nech sa vyrozpráva a skončí.

@anonym_autor a rodina by ta zjedla za to, že by si sa ohradila na ňu?
A otázka je ci sa tak chová bežne alebo len na darčeky je taká podráždená

anonym_5b43a1
Dnes o 18:07
@anonym_autor

@anonym_5b43a1 aj ja som ostala bez slov odišla som preč

@anonym_autor ved aj keby si jej kúpila ja neviem čokoládu hocičo ved je to "mama" tak by sa mala potešiť len tomu ze si tam proste bola ved si jej dcéra a normálna matka by povedala ze si nemusela kupovať nič len proste nech ste tam . Ale za toto by som sa na ňu ani len nepozrela , nehnevaj sa ale to je jedna nevdacna žena ktorá si neváži nič. A ako. Sa hovorí to není žena ani do voza ani do koča.prepac ale umná ako matka by skončila na prvej čiare.

Strana
z2