Ako sa vyrovnať s odmietaním dieťaťa po rozchode?
Dobry den,asi sa idem len vyzalovat...mam 2 deti,jedna skolacka,jedna skolkarka...sme cerstvo rozideny s ex,zili sme v jeho dome...boli na vikend u otca,mladsia tam vyrastala od narodenia...starsia zamnou vecer plakala,mladsia sa na mna pytala...ale ako som pre ne vcera prisla,mladsia spustila rev,ona chce byt s tatinom...cele roky sa nezaujimal o deti,az posledne 4 mesiace,zrazu sa im hrozne venoval,chcel striedavku,starsia to uz chape,odmala s nim nema vytvoreny nejaky vrucny vztah,pred koliznou sa vyjadrila,ze chce zit somnou a k tatovi len kazdy druhy vikend...mladsia ho este nedavno odmietala stylom,ze s nim nechcela zostat doma,ked som sla prec...preto ma tak zabolelo,ze ku mne ani nechcela ist,drzala sa ho ako kliest...ja chapem,vyrastala tam,otec sa jej mohol cely vikend plnohodnotne venovat,kupi im co si zaumienia...citim sa ako zla matka,ze moje dieta ma uz nebude mat rado a nebude chciet byt somnou 😔 viem,ze si musi zvyknut,ale aj tak mi je do placu,ze cele roky som sa starala sama v 97% a moje dieta po druhom vikende u otca nechce ku mne ist 😔
Nie si zla mamina, si ta najlepsia pre obe dcerky, problem je v tom, ze mladsia to este uplne nechape ale to pride casom. Zatial musis byt silna, hlavne jej nic nevycitaj, ze ta nelubi a pod. Spravaj sa tak ako vzdy, o tatinovi im hovoro pekne, neboj ono sa to ustali aj dieta zmudrie. To ze jej je u tatina dobre ber ako plus, nie, ze ta ma dcera menej rada.
preboha, dieta je zmatene z rodinnej situacie a z vasho rozchodu, ani nechape co sa deje...preco si to vztahujes na to, ze si zla mama?
Je to este skolkarka, urcitym veciam nerozumiem, neber to osobne.
Hlavne sa na dieťa nesmieš hnevať . On si ju kľudne mohol získať hračkou .čo nie je fér ale všetko bude ok
@viera321 dakujem za povzbudzujucu odpoved ❤️ no prave najvacsi problem vidim v tom,ze ona bola doma,vyrastala tam od narodenia a zrazu sme inde,do toho otecko co sa jej venoval cely vikend...ja sa na nu nehnevam,ja ju chapem,je v citlivom veku,potrebuje to spracovat,zvyknut si...ona spominala,ze chce byvat tam,kde sme byvali,aby som tam aj ja byvala,ale to sa tazko vysvetluje takym drobcom,ze to uz nieje mozne...samozrejme ju povzbudzujem,ze bude aj somnou,aj tatinom,ale ona ma z toho momentalne asi gulas v hlavicke,jej domov je tam,kde zije jej otec..starsia zasa naopak,ta vsetkemu rozumie a ona vie,kto sa o nu staral a zaujimal cele roky,ona sa naopak nevedela dockat,kedy pridem po ne...
Zla doba je. Deti si mozno lahko kupit cez darceky. Tak pevne nervy zelam. To jedine pomoze.
ahoj. pre dieta zostanes vzdy ty ako jedina a najlepsia maminka a otec ten najlepsi ocinko. aj keby ste boli tyrani. dieta lubi, cisto a bezpodmienecne - oboch. a vzdy si bude priat, aby boli rodicia spolu. vzdy. su z 50 % z mamy a 50% z otca, cize rozdelenie rozdeluje aj ich samotnych a citia sa zmätene.
ak chce byt s ocinkom, dovol to a doveruj, ze teraz nacerpava tu energiu, ktora mu chyba "doma". pride stadium, kedy budu potrebovat teba. a je to v poriadku.
ak sa bojis, ze ich stratis, je to skor problem tvojej sebahodnoty. za to deti nemozu. spracuj si to, aby si mohla byt skutocnou maminou, ktoru deti potrebuju.
odporucam techniku EFT - najdes na youtube.
vela stastia.